Hoe groot is de schade voor het Belgische voetbal? Vragen (en antwoorden) bij het grote voetbalschandaal rond Mogi Bayat

Onderzoekers nemen in beslag genomen documenten mee uit de Ghelamco Arena.
BELGA Onderzoekers nemen in beslag genomen documenten mee uit de Ghelamco Arena.
«Breid de meldingsplicht in het kader van de witwaswet - zoals die nu al geldt voor banken en mensen die met financiële zaken werken - uit naar de sport.» Dat idee lanceert fiscaal expert Michel Maus, naar aanleiding van het grote onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal. 

Welke financiële constructies zijn strafbaar?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Croeckaert

  Mede dank zij al die voetbalgoden zijn er veel tekorten-overbetaalde sporters en betaalt de voetbalkijker elke match 10 keer.(inkom wedstrijd en jaarlijkse belastingen) Uitpluizen tot op het bot en laten betalen als iedereen.

 • Elle Devee

  Binnen een week spreekt men er niet meer over. Want dan zijn de verkiezingen achter de rug en gaat het alleen nog om de diverse postjes in de gemeenteraden.

 • luc teirlynck

  Zou prachtig zijn dat ze nu ook eens niet alleen bayat , maar ook Coucke , bart vanderheaghe de var en videorefs revieuw commissie onder de loep nemen , toch jaren al dat sommigen wedstrijden werden gemanipuleerd om titels en bekers te winnen

 • Victor Avanti

  Schaf die makelaars af. Voor niks nodig. Jagen gewoon de prijzen en de lonen omhoog met hoge abonnementsprijzen als gevolg.

 • herman van cauter

  Er is geen schade, omdat er niks gebeurd is ! Het is enkel deontologisch niet OK !