Exclusief voor abonnees

Hoe Anderlecht 30 jaar geleden van Europacupwinnaar Malinwa weer ‘gewone’ club maakte: “Wij hebben níks gepikt, meneer. Cordier wilde verkópen”

BELGA
Vergeet de zesde plaats. Dertig jaar geleden ging KV Mechelen-Anderlecht om titels en Europacups. Een tijd waarin Malinwa even topclub werd, en paars-wit de concurrentie kon leegkopen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • eric debanne

    Voetbal is helaas alleen nog geld en business tegenwoordig ...! Clubliefde besta niet meer ...hoeveel spelers blijven jaren bij dezelfde clubs ook nog ? En al die 2e en 3e rangs buitenlanders die hier komen spelen ...! En eigen jeugd met moeite kan doorstromen helaas ...

  • Walter Decock

    Voetbal heeft dus niets met sport te maken en al zeker niet met clubliefde. Het enige dat telt is geld, liefst heel veel en zo weinig mogelijk voor de sociale zekerheid en de belasting. Dat laten de vedetten over aan de domme supporters.