Exclusief voor abonnees

Het nieuwjaarsrapport van de videoref: “Nog groeimarge, maar 100 procent halen we nooit”

Lawrence Visser bekijkt een fase.
BELGA Lawrence Visser bekijkt een fase.
De storm van zijn debuutjaar is voorbij. In seizoen twee van de videoref scoort de man in het busje 74 procent. Degelijk. “Maar er is nog groeimarge”, geeft scheidsrechtersbaas Johan Verbist aan.

De videoref heeft een lange weg afgelegd sinds hij in de zomer van 2017 zijn intrede heeft gemaakt in de Belgische competitie. De verwachtingen waren tegenstrijdig. Aan de ene kant de believers, mensen die hoopten dat de VAR een einde zou maken aan grote scheidsrechterlijke dwalingen. Aan de andere kant stonden de sceptici, die vreesden dat het voetbal zijn charme zou kwijtgeraken door de wachttijden bij ingrepen.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eddy willems

    Spijtig maar geen enkele van onze refs kan mee door in de engelse compititie. Zie veel wedstrijden van england daar mag je voetballen en wordt er niet gefloten voor een duwtje. Hier keuren ze daar goals voor af. Sorry maar jullie zijn te plat.