Het Kiel rouwt om overleden Tim Nicot

Tim Nicot, de 23-jarige linksachter van vierdeklasser FCO Beerschot-Wilrijk die zaterdag tijdens een ­voetbaltornooi een hartstilstand kreeg, is vanmorgen overleden. Zo'n 2000 mensen kwamen nadien bijeen op het Kiel voor een emotioneel rouwmoment.

Gisteravond was Tim nog kritiek en was de familie nog hoopvol. "Ik praat de hele tijd tegen hem", zei zijn moeder. "Ooit lag ik zelf in coma: ik wéét dat hij ons kan horen." De familie van Tim Nicot kreeg vanmorgen kort na 8 uur echter telefoon van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen met de vraag dringend naar het ziekenhuis te komen.

Telefoontje
De vader van Tim, Alain Nicot, vertelt: "Dat telefoontje hadden wij wel verwacht. Gisteravond was Tim er al heel slecht aan toe. Zaterdag had ik nog hoop. Dan ademde hij nog. Maar gisterennamiddag voelde ik al dat Tim de strijd aan het verliezen was. Zijn lichaam kon het niet meer aan. Wij waren er allemaal bij toen Tim rond 9.40 uur overleed. Ik kan het nog niet bevatten. 23 jaar, kerngezond tot zaterdagmiddag. Drie dagen later sta ik aan zijn sterfbed."

Rouwmoment- en register
Vanavond om 18 uur organiseerde Beerschot-Wilrijk een rouwmoment voor de supporters aan het Kiel. De bijeenkomst moest een "Samen rouwen met Tim"-moment worden. Er zal ook een rouwregister liggen waarin de fans hun laatste persoonlijke bericht aan het adres van Nicot kunnen neerschrijven. Het rouwregister verhuist na vanavond naar het Districtshuis van Wilrijk aan de Bist, waar het vanaf dinsdagochtend 12 mei om 8 uur beschikbaar is. Op de website van de club prijkt ook een pakkend in memoriam.

Passie voor de club
"Als energieke linksback was hij een vaste waarde van de kampioenenploeg. Hij toonde daarbij een enorme gedrevenheid en passie voor zijn club, waarmee hij zich in de harten speelde van alle supporters", zegt districtsschepen voor sport Robert Moens. "Elk overlijden op zo'n jonge leeftijd is uitermate tragisch", stelt districtsvoorzitter Kristof Bossuyt. "We betuigen met het voltallige Wilrijkse districtscollege ons medeleven aan Tims familie en geliefden, aan zijn medespelers en aan de club."

Facebook Tim Nicot
Aangeslagen fans leggen de eerste bloemen neer ter herinnering aan Tim Nicot.
Patrick Lefelon Aangeslagen fans leggen de eerste bloemen neer ter herinnering aan Tim Nicot.

Hartstilstand op voetbaltoernooi
De betreurde Nicot viel zaterdagnamiddag plots neer in de tweede helft van een vriendschappelijke voetbalmatch in Hemiksem. Hij werd meteen gereanimeerd door een speler, een verpleegster en kort daarna ook door de hulpdiensten. In het UZA onderging hij een operatie. Zijn kansen waren hoogst onzeker en Nicot haalde het dus niet. Zijn toestand was gisteravond al zeer zorgwekkend. Artsen checkten of hij op prikkels zou reageren, maar dat deed hij niet. Nicot werd sinds gisteren voor drie dagen in een kunstmatig coma gehouden.

Familie week niet van zijn zijde

Zijn dichtste familieleden weken de voorbije twee dagen niet van zijn zijde. "We praten voortdurend met hem. Omdat ik zelf ooit een hersenbloeding kreeg en in coma lag, weet ik dat je in deze toestand mensen kan horen", vertelde zijn moeder. Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn. Maandagochtend had zijn KFCO Beerschot-Wilrijk nog gevraagd om een extra teken van hoop en kracht te laten blijken om de speler te steunen, even later is hij echter overleden.

Kort na Gregory Mertens
Nicot is de tweede jonge voetballer op korte tijd die overlijdt aan de gevolgen van hartfalen. Afgelopen donderdag 7 mei werd Lokeren-speler Gregory Mertens begraven. De 24-jarige verdediger overleed een week eerder op donderdag 30 april nadat hij wegens hartfalen in een beloftewedstrijd in elkaar gezakt was.

PHOTONEWS


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00