Het Constant Vanden Stockstadion is straks niet meer: Lotto geeft naam aan stadion Anderlecht

Photo News

Het Constant Vanden Stockstadion is straks niet meer. Het huidige Anderlechtbestuur bereikte met sponsor Lotto een akkoord over een naamsverandering. Hoe het stadion in de toekomst zal heten, zal in de komende weken worden bekendgemaakt. ‘Lotto Arena’ wordt het al zeker niet wegens de mogelijke verwarring met de gelijknamige zaal in Antwerpen. Wellicht wordt het stadion genoemd naar één van de producten van Lotto.

Met de naamsverandering wil Marc Coucke de clubinkomsten verhogen. Hij maakt echter ook verder komaf met het verleden van de Vanden Stockdynastie. In 1983, bij de bouw van het huidige stadion, werd het Emile Verséstadion omgedoopt tot Constant Vanden Stockstadion, naar de naam van de toenmalige voorzitter. 36 jaar later komt daar dus een eind aan. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston Van Gossum

    Dat ze er meteen maar een nieuw zetten,dit trekt op niks,veel te klein en onpraktisch.

  • Jozef Chu

    Dit is een totaal onaanvaardbaar en belachelijk gebruik van overheids en/of lotto geld. Bij wet moet Lotto een deel van zijn opbrengst besteden aan sport maar het kadeau dat ze hier doen aan Anderlecht, daarmee kunnen ze hele budgets van federaties sponsoren. Dit is voor prive bedrijven,niet voor een overheids instantie. Dat is niet normaal en er komen zeker wat envelopes terug.

  • Dirk Van der Weeën

    Misschien "Fantasia arena".