Herbeleef: Kortrijk duwt Standard ondanks rood dieper in de put

belga
KV KORTRIJK - STANDARD 2-1

Goals: '9 Zukanovic 1-0, '41 Gonzalez (pen) 1-1, '66 Chavarria 2-1

GEEL: '74 Van Damme (STA)

ROOD: '40 Zukanovic (KVK)
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

live

KORTRIJK WINT!

Het eindsignaal doet heel Kortrijk brullen. Met een man minder hebben ze een bijzonder zwak Standard een 2-1 nederlaag aangesmeerd. De Rouches waren amper gevaarlijk en moeten met een 0 op 12 naar de topper tegen Anderlecht van volgende week. De toekomst van Ron Jans zal deze week zeker in vraag worden gesteld.

Vervanging Dejaeghere

Nog een wissel bij Kortrijk: També komt in de plaats van Brecht Dejaeghere.


Drie minuten extra

Standard slaagt er maar niet in gevaar te creëren. De Rouches vallen wel aan, maar Kortrijk heeft er geen problemen mee. Nog één minuut officieel en dan volgen er nog drie. Standard zal opnieuw op een late treffer moeten rekenen, zoals in de beker.

belga

Wissels

Een wissel aan beide kanten. Bij Standard vervangt Biton een ontevreden Vainqueur. Bij Kortrijk gaat De Mets naar de kant voor N' Diaye.


Crisis bij Standard

Het blijft onzettend zwak wat Standard vandaag op de mat brengt. Zit Ron Jans volgende week nog op de bank bij de Rouches voor de partij tegen Anderlecht? Het zal in ieder geval een hete week op Sclessin worden, tenzij Standard hier in de laatste minuten nog iets kan veranderen aan de 2-1 achterstand.


Geel Van Damme

Geel voor Jelle Van Damme wegens protest! Hij had wel gelijk, maar moest natuurlijk zijn mond houden.

KVK-STA 2-1

GOAL CHAVARRIA! Met een man minder komt Kortrijk weer op voorsprong. De ingevallen Nfor brengt de bal in de loop van Chavarria en niemand kan hem volgen. Hij speelt de doelman uit en legt de 2-1 binnen. Er dreigt een zware crisis bij Standard, want plots staan de Rouches virtueel weer op 0 op 12, en dat tegen tien spelers van Kortrijk!

belga

Kortrijk overleeft

De tweede helft heeft voorlopig niet veel meer te bieden dan de eerste. Standard doet met een man meer niet al te veel en Kortrijk komt sporadisch nog eens opzetten. De Rouches hebben nog een half uur om hun eerste zege in vier wedstrijden te pakken.

afp

Ajdarevic mist weer

Goede aanval van Standard en Ajdarevic heeft de 1-2 maar binnen te tikken, maar de Zweed neemt de eigenaardige beslissing op de lage bal te koppen. Kortrijk komt goed weg. Ajdarevic liet in het begin van de eerste helft ook al een goede kans liggen.

TWEEDE HELFT

De tweede helft is begonnen. Bij Kortrijk is Dupuis vervangen door Mitrovic. Bij Standard vervangt Buzaglo de ongelukkig spelende Goreux. Hein Vanhaezebrouck was het tijdens de rust duidelijk niet eens over de rode kaart die Geldhof trok. Bij Kortrijk stonden er immers nog twee spelers op de lijn te verdedigen.

belga

RUST

Bij de rust staat het 1-1. Enkel het begin en het einde van de eerste helft zijn het vermelden waard. Kortrijk kwam vroeg op voorsprong dankzij een afgeweken vrije trap van Zukanovic. Kort voor de rust raakte diezelfde Zukanovic de bal met de arm in het strafschopgebied en dat kost hem rood. Gonzalez zette de penalty om in een billijk gelijkspel.

belga

KVK-STA 1-1

GOAL GONZALEZ! De penalty wordt door Gonzalez heerlijk in doel gelegd met een zogenaamde Panenka. Gedurfd, maar Standard staat weer gelijk. Tegen tien spelers van Kortrijk mogen de Rouches nu met niets minder dan de zege vrede nemen.

belga

Rood Zukanovic, penalty

Zukanovic raakt de bal met de arm in het strafschopgebied. Penalty voor Standard en rood voor de doelpuntenmaker van Kortrijk!

belga

Pocognoli geblesseerd

Pocognoli gaat in een duel tegen de vlakte en het is meteen duidelijk dat zijn wedstrijd voorbij is. Een scheur of een verrekking, het ziet er in elk geval niet goed uit. Cissé krijgt meteen de opdracht zich voor te bereiden en mag invallen.

belga

Zwakke wedstrijd

Het niveau zakt steeds verder weg in deze wedstrijd. Standard heeft geen inspiratie en Kortrijk kan eveneens niet beter. Het tempo ligt ook niet bijster hoog.

belga

Blunder Goreux

Ook defensief begint Standard slordig te worden. Goreux geeft een veel te korte bal terug aan zijn doelman en Kawashima kan maar net wegtrappen voor Dejaegere de bal in doel duwt.


Slordig

Beide ploegen zijn te slordig in de aanval en doelgevaar komt er enkel op stilstaande fases. Vooral voor Standard is dit verontrustend, want straks gaat die mogelijke 0 op 12 door de hoofden van de spelers spoken.

belga

Kansjes voor Standard

Kortrijk loert op de counter, maar Standard blijft de gevaarlijkste ploeg. Een schot van Van Damme dwarrelt naast. Het zijn vooralsnog geen grote kansen voor de Rouches.


Gonzalez kopt door

Standard trekt opnieuw ten aanval en Gonzalez weet een voorzet gevaarlijk door te koppen. Kortrijk kan de voorsprong voorlopig niet in balbezit vertalen.

KVK-STA 1-0

GOAL ZUKANOVIC! Kortrijk kan voor het eerst dreigen met een vrije trap en Zukovanovic schiet de bal binnen. Er was een beetje geluk mee gemoeid, want de bal ging nog via de muur tegen de netten, waardoor Kawashima verrast werd. Standard niet beloond voor de aanvallende start!

belga

Ajdarevic mist

Na vier minuten een grote kans voor Ajdarevic. Bij Kortrijk lieten ze de bal iets te gemakkelijk in de ruimte vallen, maar de Zweed doet er bijzonder weinig mee.

AFTRAP

De wedstrijd is begonnen. Standard trekt meteen ten aanval en versiert al een hoekschop in de eerste minuut.

belga

Opstelling KV Kortrijk

Keet, Martin, Reynaud, Zukanovic, De Mets, Oussalah, Pavlovic, Dejaegere, Dupuis, Chavarria, Nfor


Opstelling Standard

Kawashima, Goreux, Ciman, Tavares, Pocognoli, Vainqueur, Buyens, Van Damme, Gonzalez, Ajdarevic, Ogunjimi


Goeiemiddag! Na het spektakel in Gent trekken we naar Kortrijk voor hopelijk nog een mooie partij. Standard heeft iets recht te zetten na nederlagen tegen Club Brugge, Beerschot en AA Gent. Maar Kortrijk heeft ook dit seizoen een goed rapport tegen de topclubs.


voorbeschouwing

KV Kortrijk en Standard spelen de tweede topper van deze zondag. Beide teams kenden een moeilijke bekerwedstrijd deze week. Kortrijk krijgt in de openingsfase van het seizoen heel wat toppers over de vloer. Anderlecht en Club Brugge bleven op een punt steken. Standard moet dringend winnen na een 0 op 9.