Held Jonge Duivels: "Liefst in Engeland spelen bij Manchester City"

AFP
Dante Vanzeir, Wout Faes en coach Bob Browaeys waren vanavond te gast bij de talkshow Van Gils & Gasten op Één. De jonge Rode Duivels, die op het voorbije WK U17 geschiedenis schreven door een bronzen plak weg te kapen, kwamen nog even terug op het sprookje in Chili.

"Niemand had het verwacht. Dit is toch een unieke prestatie, maar de spelers hebben er allemaal keihard voor gewerkt. Dit is een terechte beloning voor het harde werk", stak coach Browaeys van wal.

Wat het verschil heeft gemaakt? "Toch vooral de teamspirit. Het zijn allemaal jongens die stuk voor stuk heel bewust bezig zijn met hun loopbaan", aldus Browaeys die meteen ook een raad meegaf voor Vanzeir en Faes. "Het is niet nodig om naar het buitenland te gaan. Ze mogen geen stappen overslaan, maar het is uiteraard moeilijk om te zeggen wat de juiste beslissing is."

Manchester City vs. Anderlecht
Ook Vanzeir en Faes bleven er bijzonder rustig onder. "Ik wil me vooral concentreren op school, familie en voetbal. De rest laat ik over aan mijn ouders en entourage", aldus de kapitein van de U17. "Maar als ik echt moet kiezen zou ik het liefste in de eerste ploeg van Anderlecht willen spelen. Om van daaruit een stap hogerop de zetten, maar dat zal de toekomst uitwijzen." Vanzeirs voorkeur geniet de Premier League. "Ik zou het liefst in Engeland spelen. Manchester City is dan de ploeg die me het meeste aanspreekt. Bij Vincent Kompany en Kevin De Bruyne."

EPA