Hein Vanhaezebrouck: “Ik heb een bluts en een buil, ja, maar is Anderlecht nog wel Anderlecht?”

Hein Vanhaezebrouck.
Florian Van Eenoo photonews Hein Vanhaezebrouck.
Vier maanden na zijn ontslag door Marc Coucke doorbreekt Hein Vanhaezebrouck de stilte. Uw krant had deze middag een interview met Vanhaezebrouck. Hij is ontgoocheld in Anderlecht.

“In tegenstelling tot wat zij telkens weer laten uitschijnen, ben ik nog steeds niet volledig uitbetaald”, aldus Vanhaezebrouck. “Ze geven de licentiecommissie bovendien foute informatie door te stellen dat de club na het ontslag een onderlinge overeenkomst bereikte, maar dat is gelogen. Anderlecht tracht alles voor zich uit te schuiven, ondanks tientallen aanmaningen van mijn advocaat. Is dat dan de zogezegde ‘grootste club van het land’?”

Vanhaezebrouck vertelt voorts ongedwongen over zijn moeilijke relatie met Marc Coucke: “Hij was kwaad dat Musona niet speelde en dat Bakkali zo weinig kansen kreeg.”

Sinds zijn ontslag sprak Vanhaezebrouck met geen enkele andere club: “Ik besef dat ik met een bluts en een buil uit het avontuur van Anderlecht ben gestapt. Maar anderzijds stel ik mezelf ook de vraag: ‘Was Anderlecht nog wel Anderlecht?’”

Vanhaezebrouck hoopt deze zomer terug aan de slag te kunnen, en sluit niks uit, noch in België, noch in het buitenland: “Ik wil ergens werken waar ik kan spelen voor de prijzen. En waar een stabiel klimaat heerst.”

Lees het volledige interview morgen in Het Laatste Nieuws.

Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck.
BELGA Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck.

Anderlecht reageert: “Alles is betaald”

In een kort communiqué heeft Anderlecht inmiddels gereageerd op de quotes van Vanhaezebrouck. “De club neemt akte van de verklaringen van Hein Vanhaezebrouck in de pers”, klinkt het. “In tegenstelling tot wat hij beweert, werd zijn ontslagvergoeding volledig, en volgens de wettelijke normen, uitbetaald. Verder wensen wij geen commentaar te geven bij de uitlatingen van Hein Vanhaezebrouck. De club wenst hem succes bij zijn verdere carrière.”
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivan Smissen

  Wild natrappen: dat is het gebrek aan stijl dat we van Billie Turf gewoon zijn.

 • Roos Desreveaux

  Constant en vader vanden stock hebben indertijd anderlecht groot gemaakt. samen met michel verschueren en van holsbeek, sedert dat coucke anderlecht heeft overgenomen is het verval defenitief vertrokken, amateurisme troef, ik ben geen fan maar ze hebben het belgisch voetbal mee groot gemaakt.

 • eric debanne

  Anderlecht is inderdaad geen grote club meer ! De 2/3 van de spelers hebben het niveau niet om bij deze ploeg te spelen ! We zwijgen dan nog over het bestuur ... En binnenkort nog die stadion naam veranderen ...is een schande tegenover constant Vanden stock die zoveel voor deze ploeg heeft gedaan !

 • René Schoeters

  Jean Petermans : ze waren wel 5x kampioen de laatste 10 jaar, zelfs nog 2 jaar geleden. Er zijn Belgische topclubs die 11 jaar tot zelfs 25 jaar moesten wachten!

 • ringo van der pulst

  Ik denk dat indien het bestuur in brugge er nog maar mag aan denken van die windmolen binnen te pakken ,dat ze dan een revolutie onder de supporters mogen verwachten.Zijn ze een paar duizend abonnementen en verbruikers moe dan moeten ze dat zeker doen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00