Wie wordt ‘de Schoen der Schoenen’? Van 10 naar 1, met twee winnaars: “Ambassadeurs hors categorie. Ons voetbal is de twee zeventigers veel verschuldigd”

Alain Ronsse, Hugo Camps en Aimé Anthuenis kiezen de ultieme winnaar uit 52 laureaten

RV
De jury van de Schoen der Schoenen, bestaande uit Hugo Camps, Aimé Anthuenis en Alain Ronsse, ervaren journalist van Het Laatste Nieuws, heeft alle nominaties gerangschikt. We begonnen achteraan om de spanning erin te houden. Het probleem van dit voetballand is dat het te veel goede voetballers heeft gekend. Die luxe maakt jureren er niet makkelijker op. Uiteindelijk zijn in de rangschikking van de 52 laureaten volgende spelers opgenomen op de plaatsen 10 tot 1. Vandaag wordt dus duidelijk wie ‘de Schoen der Schoenen’ is, en jawel: er zijn twee winnaars! 

10. Rik Coppens

9. Rob Rensenbrink

8. Jean-Marie Pfaff

7. Vincent Kompany 

6. Jef Jurion

5. Jan Ceulemans

4. Michel Preud’homme

3. Axel Witsel

1. Paul Van Himst en Wilfried Van Moer

Lees in onze Plus-zone hieronder waarom zij op deze plaats staan! 

Ronsse, Camps en Anthuenis.
PhotoNews Ronsse, Camps en Anthuenis.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Cuypers

  Rob Rensenbrink als meest geniale voetballer ooit op de Belgische velden op een schamele negende plaats getuigt ook niet van veel voetbalverstand. Misschien naast de kwestie maar meer dan het vermelden waard is dat een andere geniale speler als Juan Lozano zelfs nooit de Gouden Schoen won. Begrijpe wie begrijpe kan.

 • Jan Van den Bergh

  De beste voetballers van ons land spelen in het buitenland en zullen nooit een Gouden Schoen krijgen .

 • Gerrit Goossens

  Witsel op 3, Coppens pas op 10. Rensenbrink, een speler van wereldklasse, pas op 9. Geen Scifo in de top 10. Allez mannen, hoeveel pinten hadden jullie op? Met de top 2 en de ex-aequo voor die eerste plaats kan ik wel leven. Het moet niet Van Moer tegen Van Himst zijn. Ze waren allebei geniaal, elk op hun manier, vergelijkingen en afwegingen tussen die twee zijn misplaatst.

 • Piet Bataillie

  Ik merk vooral de invloed van Hugo Camps. Anti-Anderlecht. Van Himst afschilderen als een stofzuigerverkoper is laag bij de gronds. Tegendraads ook. Witsel op 3 ? Komaan ? Hij staat op 1 als grootste poenschepper ooit, maar als voetballer mag die nooit in de top 10 staan. Verder is Coppens maar op 10 ook belachelijk.

 • Christiaan Goethals

  Scifo was de compleetste, die kon alles. Zie maar eens de wedstrijd België - Roemenie van 14 okt. 1992., hij was op het middenveld, vooraan en in de verdediging.