Wie volgt Wullaert op? Deze tien dames maken kans op de Gouden Schoen (en u kan er nog steeds bij zijn)

Tessa Wullaert won vorig jaar de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen.
Photonews Tessa Wullaert won vorig jaar de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen.
Voor de tweede keer reikt Het Laatste Nieuws een Gouden Schoen voor vrouwen uit, dé trofee voor de beste voetbalster in België van het voorbije kalenderjaar. Volgt Tessa Wullaert zichzelf op, of gaat een andere speelster op 7 februari met de felbegeerde prijs aan de haal? Kies uw favoriet uit de tien genomineerden en maak kans op een duoticket voor het Gala! 

Julie Biesmans (23) – Bristol City – 52 caps

Had met Standard een belangrijk aandeel in de landstitel vorig seizoen, wat haar een transfer naar het Engelse Bristol City opleverde. Is bovendien een vaste waarde op het middenveld bij de Red Flames. Gekenmerkt door haar uitstekend positiespel en oerdegelijke pass.

Julie Biesmans.
Photonews Julie Biesmans.

Janice Cayman (29) - Montpellier Hérault SC – 75 caps

Werd in 2016 met Western New York Flash kampioen in Amerika. Speelt nu voor de Franse topclub Montpellier, waar ze veel lof oogst in de Champions League. Was met tien doelpunten bij de nationale ploeg topschutter van 2017. Heeft een stevig en krachtig schot.

Janice Cayman.
Photonews Janice Cayman.

Tine De Caigny (20) – RSC Anderlecht – 36 caps

Talentvolle box-to-boxspeler van Anderlecht. Met negen doelpunten best scorende middenvelder op dit ogenblik in de Super League. Ondanks haar jeugdige leeftijd al een vaste waarde bij de Red Flames. Gekend om haar polyvalentie.

Tine De Caigny.
Photonews Tine De Caigny.

Laura Deloose (24) – RSC Anderlecht – 24 caps

De vaste rechtsachter van de nationale ploeg. Brengt veel offensieve impulsen en beschikt over een goede voorzet. Ook bij Anderlecht een belangrijke pion.

Laura Deloose.
Photonews Laura Deloose.

Heleen Jaques (29) – RSC Anderlecht – 80 caps

Met 80 stuks staat de centrale verdediger in de top drie van het meest aantal caps bij de Red Flames allertijden. Imponeerde afgelopen zomer tijdens het EK. Is kopbalsterk en is door haar tonnen ervaring een voorbeeld van coaching op het veld.

Heleen Jaques.
Photonews Heleen Jaques.

Davina Philtjens (28) – Ajax Amsterdam – 63 caps

Strijdlust en snelheid zijn twee belangrijke kenmerken van deze linksachter. Maakte een sterke indruk op het EK en veroverde ook alle harten in Amsterdam, waar ze vorig seizoen met Ajax de landtitel veroverde.

Davina Philtjens.
Photonews Davina Philtjens.

Elke Van Gorp (22) – RSC Anderlecht – 26 caps

Bemachtigde met AA Gent de beker, waarna ze naar Anderlecht trok. De vinnige flankaanvaller is een constante dreiging voor elke verdediging. Heeft er dit seizoen met 11 goals en 7 assists een prima eerste seizoenshelft opzitten. Scoorde in 2017 haar eerste EK-goal.

Elke Van Gorp.
Photonews Elke Van Gorp.

Davinia Vanmechelen (18) – KRC Genk Ladies – 16 caps

Met 16 beslissende passes was ze vorig seizoen de assistenkoningin bij landskampioen Standard. Bekroond met de Sparkle voor beste belofte in de Super League. Voetbalde zich in 2017 als youngster tot de vaste selectie van bondscoach Ives Serneels, zo ook op het EK.

Davinia Vanmechelen.
Photonews Davinia Vanmechelen.

Tessa Wullaert (24) – VfL Wolfsburg – 65 caps

Werd vorig seizoen zowel kampioen als bekerwinnaar met Wolfsburg en is eveneens belangrijk in de Champions League. Scoorde haar 37ste doelpunt in het truitje van de Red Flames, waarmee ze all-time topschutter werd. Leeft voor doelpunten. Won vorig jaar de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen.

Tessa Wullaert.
Photonews Tessa Wullaert.

Aline Zeler (34) – RSC Anderlecht – 100 caps

Werd in 2017 kampioen met Standard, waarna een overgang naar Anderlecht volgde. Rondde dit jaar de magische kaap van 100 interlands. Kan zowel in de spits als centraal achteraan uit de voeten. 

Aline Zeler.
Photonews Aline Zeler.

Wie van deze tien genomineerden verdient de prestigieuze prijs volgens u? Laat het ons weten in onderstaande poll en maak kans op een duoticket voor het Gala in Paleis 12! 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc van Dooren

  Aline Zeler , voor de bewezen diensten meer dan 100 caps

 • Christiane Selleslagh

  Topspeelster

 • Hendrik Peetersen

  Voor haar inzet voor de jeugd verdient ze al de gouden schoen.

 • Guido Gerrits

  Een maal zien spelen was een genot om naar haar talent te kijken is en wordt nog een hele grote dame in het damensvoetbal

 • Yvan Hallet

  De toekomst verzekerd met D. Vanmechelen. Ze is meer dan uw stem waard, jong, technisch sterk en de juiste mentaliteit Yvan Hallet