Waarom AA Gent weer als toeschouwer naar Gouden Schoen komt

BELGA
Het ene jaar is het andere niet. Toverde AA Gent in 2016 het Gala van de Gouden Schoen nog om tot één groot Buffalofeest, dan is er nu slechts een figurantenrol voor hen weggelegd. "Ons verwachtingspatroon is veranderd."

Doelman van het Jaar... Matz Sels.
Coach van het Jaar... Hein Vanhaezebrouck.
Doelpunt van het Jaar... Nicklas Pedersen.
En de Gouden Schoen 2015... Sven Kums.

De andere clubs stonden erbij en keken ernaar. "Het was inderdaad al AA Gent wat de klok sloeg", herinnert voorzitter Ivan De Witte zich, zegedronken zo'n jaar geleden. Met hem: Michel Louwagie - hij had zelfs speciaal een gouden das gekocht voor het gala. Niemand die vooraf dan ook twijfelde aan de Gentse triomftocht, met nog ereplaatsen voor Laurent Depoitre (2de), Danijel Milicevic (3de) en Brecht Dejaegere (5de). "Maar ik besefte die avond al hoe uniek dat gala van de Gouden Schoen wel was in de geschiedenis van AA Gent. 'Once in a lifetime' zou ik het niet noemen, maar het zal toch niet veel meer dan 'twice' zijn", lacht De Witte. "Heel het podium kleurde AA Gent. Zoiets gebeurt niet vaak bij de Gouden Schoen, hé. Vandaar dat het nog lang in ons geheugen zal gegrift staan", vult Louwagie aan. "En dat het nu opnieuw de beurt aan andere clubs is, stimuleert ons. We worden weer uitgedaagd om er vol tegenaan te gaan."

AA Gent beseft dat 2016 niet spectaculair genoeg was om een prijs te claimen op de Gouden Schoen. Of de anonimiteit knaagt bij de Gentse clubleiders komt u te weten in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro!

BELGA
belga