Surfers HLN.be unaniem: Pedersen maakte Gouden Goal 2015!

De Gouden Goal van 2015 kwam van de voet van AA Gent-aanvaller Nicklas Pedersen. Dat hebben de surfers van HLN.be beslist. De Deen van 28 schoot de Buffalo's half april naar de koppositie op Standard met een ronduit weergaloze treffer. Op de erelijst volgt hij Victor Vázquez op, de gewezen spelmaker van Club Brugge die onlangs verkaste naar het Mexicaanse Cruz Azul. Pedersen toonde zich vereerd met de prijs die u hem bezorgde: "Dit betekent heel veel voor mij, zeker omdat ik veel blessures heb gekend."

Op het Gala van de Gouden Schoen vanavond staan weer heel wat uitreikingen op het rijkelijke menu. Naast de hoofdvogel (de belangrijkste voetbaltrofee in ons land) bepaalt een vakjury ook de winnaar van enkele neventrofeeën. Toch is er ook één niet te versmaden erkenning waarin de surfers van HLN.be het laatste woord hadden: zij en zij alleen verkozen de allermooiste treffer van het voorbije voetbaljaar. De Gouden Goal van 2015 is dus de trofee van HLN.be, in samenwerking met VTM Stadion.

Pedersen voor drie Bruggelingen
De keuze van de surfers viel op de wereldgoal van Nicklas Pedersen op Sclessin. Hij kreeg 26% van de stemmen achter zijn naam en hield zo José Izquierdo (19%) achter zich. De dribbel van de Colombiaan op Kortrijk eind vorig jaar kon dus ook door een pak surfers gesmaakt worden. Tom De Sutter en Jelle Vossen (beiden met Club Brugge tegen KV Mechelen) delen de derde plaats met 8% van de stemmen, al kreeg eerstgenoemde wel ietsje meer stemmen. In totaal brachten liefst 39.215 surfers hun stem uit.

Laatste kunstje
Het was overigens één van de weinige én laatste wapenfeiten van Nicklas Pedersen, die geen toekomst meer heeft bij AA Gent. De op één na duurste aanwinst - 1,7 miljoen euro en een jaarloon van zo'n 800.000 euro - moet vertrekken bij de landskampioen. Hoe getalenteerd hij ook is, Pedersen past niet meer in de plannen van Vanhaezebrouck. Zijn naam wordt straks dan ook geschrapt op de spelerslijst voor de Champions League, maar hij kan zich dus wel een beetje troosten met het feit dat hij de mooiste goal van 2015 heeft gescoord. "Ik wil de fans en mijn ploegmaats bedanken, zij stonden er het voorbije anderhalf jaar altijd voor mij. Ze hebben veel voor mij betekend. Ik wil het team dan ook veel succes wensen voor de belangrijkste prijs vanavond. Dat de beste moge winnen en geniet allemaal van deze avond", opperde de sierlijke Deen nadat Jan Ceulemans zijn naam had verkondigd.

Vox pop
De twaalf genomineerde goals waren overigens een resultaat van de 'vox populi' want zij werden eveneens gekozen door de surfers van HLN.be bij de wekelijkse en maandelijkse Gouden Goals die we in samenwerking met VTM Stadion organiseerden. Hieronder nogmaals een overzicht van alle goals die voor deze prijs in aanmerking kwamen.

Photo News
BELGA
BELGA
photo_news
photo_news
Photo News

De twaalf genomineerde goals

(in chronologische volgorde zoals in bovenstaande video)

1. De Sutter (Club Brugge), de 1-1 in Club Brugge - KV Mechelen (speeldag 22)
Met een heerlijke knal sleepte Tom De Sutter toch nog een punt uit de brand, kort voor zijn vertrek naar Turkije.

2. Simon (AA Gent), de 1-0 in AA Gent-Club Brugge (speeldag 27)
Misschien wel de revelatie van afgelopen seizoen en één van de motoren in de Buffalo-aanvalsmachine op weg naar een historische titel. Deze slalom en afwerking tegen Club mochten zeker gezien worden.

3. Izquierdo (Club Brugge), de 0-2 in Westerlo-Club Brugge (speeldag 30)
De ongrijpbare flankspeler van Club Brugge heeft buskruit in de schoenen en dat bewees hij onder meer met deze heerlijke pegel op Westerlo.

4. Pedersen (AA Gent), de 0-2 in Standard-AA Gent (play-off I)
Misschien wel een van de topfavorieten, want iedereen kan zich deze fabelachtige knal van de (voor het overige tegenvallende) spits van de Buffalo's op Sclessin nog voor de geest halen.
 
5. Veselinovic, de 2-0 in KV Mechelen-Waasland-Beveren (play-off II)
Geen verkiezing van Gouden Goal van het Jaar zonder de obligate retro. Getekend Dalibor Veselinovic van KV Mechelen.

6. 7. én 8. Youri Tielemans (Anderlecht)
Toeval of niet maar (met een zomerreces ertussen) verzamelde Youri Tielemans liefst drie opeenvolgende nominaties: achtereenvolgens de 3-1 tegen Kortrijk, de 1-1 in AA Gent-Anderlecht tijdens de play-offs, en de 3-2 in Anderlecht-W-Beveren op speeldag 1 van de nieuwe competitie. Zeker niet toevallig alledrie prachtige schoten vanop afstand.

9. Milosevic (Beveren), de 1-3 in Waasland Beveren - AA Gent (speeldag 8)
Ook een knal vanop afstand en zeker niet minder fraai: Deni Milosevic met de verwoestende eerredder tegen AA Gent.

10. Praet (Anderlecht): de 3-0 in Anderlecht - Club Brugge (speeldag 12)
De Pro League gunde hem de treffer niet (omdat de bal via de deklat en het lichaam van Bruzzese in doel verdween), maar de surfer van HLN.be vond in de geest van het spelletje dat de uithaal van de Gouden Schoen in de topper wél een nominatie verdiende.

11. Jelle Vossen (Club Brugge): de 1-1 in KV Mechelen-Club Brugge (speeldag 17)
November was de maand van Club Brugge en de fraaiste goal in die maand was met voorsprong de magistrale halve omhaal van de pas ingevallen Jelle Vossen.

12. Izquierdo (Club Brugge), de 0-1 in Kortrijk-Club (speeldag 21)
Met zijn tweede nominatie in deze reeks sloot Izquierdo het voetbaljaar 2015 in stijl af. Een absolute meerderheid van de HLN.be-surfers verkoos deze goal tot de mooiste van december, maar volstaat dat ook voor de oppergaai?
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00