POLL. Wie is jouw favoriet voor de ‘Beste Belg in het Buitenland’?

De kanshebbers voor de prijs van 'Beste Belgische voetballer in het Buitenland'.
AFP/BELGA/PHOTONEWS De kanshebbers voor de prijs van 'Beste Belgische voetballer in het Buitenland'.
De spanning stijgt. Nog twee dagen te gaan en dan weten we wie de nieuwe Gouden Schoen wordt. Ook de beste Belg in het buitenland wordt in Puurs verkozen. Wie is uw favoriet om woensdag 16 januari met die prijs aan de haal te gaan. Wij stellen ze nog kort even voor. Laat uw voorkeur weten in onze poll! 

Thibaut Courtois, Real Madrid

Omdat zijn save in de laatste minuten op het WK tegen Brazilië stilaan tot het collectieve geheugen behoort. Of sloeg u geen zucht van opluchting toen Courtois een gelepelde bal van Neymar van onder zijn lat wegbotste? Onze nationale doelman werd op het WK verkozen tot Beste Doelman en versierde daarna een droomtransfer naar Real Madrid. Ook in het Santiago Bernabeu heeft hij nu de harten veroverd. 

Thibaut Courtois.
REUTERS Thibaut Courtois.

Dries Mertens, Napoli

Zijn 2018 mag dan iets minder fenomenaal zijn dan zijn voetbaljaar 2017, toch hoort Dries Mertens opnieuw in onze shortlist thuis. De ‘valse negen’ van Napoli begint nu ook te renderen onder Ancelotti. Bovendien scoorde hij het eerste Duivelse doelpunt op het WK. Met alle Panamezen, maar niet met d’n dezen. 

Dries Mertens.
Photo News Dries Mertens.

Eden Hazard, Chelsea

Heeft dit jaar de stap gezet naar de vijf beste voetballers ter wereld. Vooral zijn WK in Rusland was onvergetelijk. Hazard wervelde. Tegen Brazilië en zelfs in de verloren halve finale tegen Frankrijk. De Chelsea-speler zette na de wereldbeker zijn zinnen op een transfer naar Real Madrid, maar een overgang kwam er niet. Geen nood voor de eeuwige speelvogel. Bij Chelsea ging hij gewoon op zijn elan van het WK verder. Samen met Lionel Messi is hij de enige in de grote Europese competities die minstens tien goals en tien assists achter zijn naam heeft staan. 

Eden Hazard.
Photo News Eden Hazard.

Axel Witsel, Borussia Dortmund

Helemaal terug na zijn uitstap in China. Axel Witsel bewees in eerste instantie ook op de wereldbeker dat er weinig van zijn kwaliteiten verloren zijn gegaan in het Verre Oosten. De verdedigende middenvelder trok in de zomer naar Borussia Dortmund en groeide in Duitsland uit tot de motor van zijn ploeg. Sober, maar bepalend voor het spelbeeld. Vintage Witsel, die nu met Dortmund zelfs het grote Bayern van de Duitse troon lijkt te stuiten.

Axel Witsel.
BELGA Axel Witsel.

Thorgan Hazard, Borussia Mönchengladbach

Stond altijd in de schaduw van zijn oudere broer, maar koos niettemin voor zijn eigen weg. En ook die loopt naar het succes. Thorgan Hazard is in 2018 uitgegroeid tot de bepalende speler van Borussia Mönchengladbach. Ook bij de Rode Duivels behoort hij steeds meer tot het lijstje van elf uitverkorenen van Roberto Martínez. Snoept de ene broer de andere een prijs af in Puurs? Het zou zomaar kunnen.

Thorgan Hazard.
Marius Becker/dpa Thorgan Hazard.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • françois troch

  ik begrijp niet dat daarover discutie kan zijn

 • BRAM DE MEY

  kampioen spelen is niet genoeg raymond :)

 • Dave Janssens

  De Bruyne ontbreekt omwille zijn blessure leed neem ik aan. Ik stemde voor Eden Hazard omdat ge daar gewoon niet naast kan, maar Axel Witsel verdiend wat mij betreft best enkele procenten meer dan die 6. Ik schat zijn prestaties bij Dortmund erg hoog in.

 • raymond van der craen

  Waar is Kevin De Bruyne in dit lijstje?