POLL. Dit vijftal is in de running om Gouden Schoen te winnen. Wie is jouw topfavoriet?

De vijf topkandidaten voor de Gouden Schoen 2018.
Getty Images/Belga/Photonews De vijf topkandidaten voor de Gouden Schoen 2018.
De spanning stijgt. Nog enkele dagen te gaan en dan weten we wie de nieuwe Gouden Schoen wordt. De vijf topkandidaten zijn inmiddels bekend, maar wie is uw favoriet om woensdag 16 januari met het kleinood aan de haal te gaan in Puurs? Wij stellen ze nog kort even voor. Laat uw voorkeur weten in onze poll! 

Leandro Trossard, Racing Genk

In 2018 he-le-maal onbolsterd. Leandro Trossard is op zijn 24ste samen met die andere genomineerde - Mehdi Carcela - de onbetwiste dribbelkoning op de Belgische velden. Aalvlug en gewapend met een dodelijk schot. De vleugelaanvaller van Racing Genk toonde in een eerder stadium van zijn carrière al flitsen van zijn klasse, maar is vooral na de zomer onder Philippe Clement ook wekelijks één van de toppers in de Jupiler Pro League. Scoorde dit jaar in 27 wedstrijden 15 keer en was daarnaast goed voor 4 assists. Talent dat ook bondscoach Roberto Martínez niet is ontgaan. Trossard mocht anno 2018 voor het eerst proeven van de Rode Duivels. 

Leandro Trossard
BELGA Leandro Trossard

Hans Vanaken, Club Brugge

De topfavoriet? Cijfermatig althans wel. Niemand was in 2018 beslissender dan Hans Vanaken op de Belgische velden met één doeltreffende actie om de 109 minuten. 14 goals en 17 assists in één jaar. Dat kan tellen. Vanaken trad dit jaar ook definitief uit de schaduw als dé spelverdeler bij Club Brugge. Samen met Ruud Vormer was hij de stuwende kracht achter een nieuwe landstitel. Trok ook Europees meer dan zijn streng. De enige die het hele jaar de lijn kon doortrekken.

Photo News

Alejandro Pozuelo, Racing Genk

De patron en stilist bij Genk. Begiftigd met een uitzonderlijke passing en vista. Heeft zichzelf onder Philippe Clement heruitgevonden met 6 goals en vooral 16 assists in 42 wedstrijden. De Spanjaard uit Sevilla speelt sinds 2015 bij de Limburgers en snakt naar een eerste prijs. De titel of de Gouden Schoen? Geen van beiden zou ‘Pozo’ misstaan.

Alejandro Pozuelo.
BELGA Alejandro Pozuelo.

Mehdi Carcela, Standard

“Van het beste dat ooit in België gezien is”, aldus zo oordeelde Johan Boskamp over de play-offs van Mehdi Carcela. De Belgische Marokkaan zorgde er nagenoeg in zijn eentje voor dat Standard vanuit een schijnbaar verloren positie nog tweede werd in de Belgische competitie. Daarna kwam de grote leegte. Carcela verzuipte in zijn eigen nonchalance en kon in de tweede helft van 2018 nog moeilijk zijn stempel drukken. Is een fenomenale eerste stemronde genoeg om alsnog mee te doen voor de hoofdvogel? 

Mehdi Carcela.
BELGA Mehdi Carcela.

Ruslan Malinovskyi, Racing Genk

Een blokje Oekraïens dynamiet op het middenveld van de competitieleider. Ruslan Malinovskyi deed het middenveld van Racing Genk ontploffen aan de zijde van Alejandro Pozuelo. De kilometervreter met het atoomschot was in 2018 goed voor 11 goals en 8 assists. De outsider in dit lijstje met vijf topkandidaten.

Ruslan Malinovskyi
Photo News Ruslan Malinovskyi

DE STATISTIEKEN VAN ONZE FAVORIETEN:

Rv
Rv22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  Van aken is gewoon de beste speler in onze competitie, hij ziet het spel en kan ook uitvoeren wat hij ziet, kortom een crack pur sang! De afbrekers van Hans knarsetanden gewoon omdat zij zo geen speler in hun rangen hebben. Moest club een echte afwerker in de spits hebben type bacca zouden de kwaliteiten van vanaken nog meer tot zijn recht komen. Spijtig dat dergelijke spitsen niet te halen zijn in belgie

 • René Schoeters

  Van Aken wint bij gebrek aan beter!

 • Ilse Verlinden

  En waarom zou die schoen thuishoren in Genk? Omdat ze nu toevallig aan de leiding staan? Het gaat om de beste speler van kakenderjaar 2018. En als die dan toch in Genk zou thuishoren, zou het wel duidelijk moeten zijn naar wie die zou moeten gaan....

 • Claude Deslypere

  verzuipte??? serieus?

 • Marko Decandt

  Als Vanaken wint, toont dit enkel aan hoe triest het gesteld is met het Belgisch voetbal. Geef mij dan liever een speler die dan iets minder constant is, maar die dan pieken van geniale dingen laat zien, zoals een Trossard. Je ziet ook aan die jongen dat dat een goeie zal worden in het buitenland ook, in tegenstelling tot Vanaken. Daarvoor is vanaken veel te kleurloos, te traag en te gewoon. Is wel constant, voor Belgisch voetbal dan, maar dat is het dan ook.