Pegel van Mata (Club) tegen AA Gent was volgens de HLN-surfers de mooiste goal van 2019

Een verdediger heeft de mooiste goal van 2019 gemaakt in de Jupiler Pro League. Dat beslisten de surfers van HLN.be. Het merendeel (11.334 stemmers) vond immers dat Clinton Mata tegen AA Gent de allermooiste treffer van 2019 in de Jupiler Pro League scoorde. De verdediger van Club Brugge trof in de ‘Slag om Vlaanderen’ raak met een verschroeiende pegel vanaf zo’n 30 meter, zijn vreugde nadien was navenant. U kunt de fantastische goal én de viering van Mata nog eens herbeleven in bovenstaande video.

“Ik wil eerst en vooral iedereen bedanken die voor mij gestemd heeft”, opende Mata zijn speech in Puurs. “Daarnaast wil ik ook de twee coaches, Ivan Leko en Philippe Clement, bedanken. En ook mijn ploegmaats verdienen een dankwoord. Dat ik deze prijs win, is ook dankzij hen. Ik ben blij, morgen zal ik kunnen opscheppen op training. Ik scoor niet vaak, maar áls ik scoor, dan win ik blijkbaar.”

Mata steekt met zijn ‘zege’ Antwerp-speler Didier Lamkel Zé (7.247 stemmen) en zijn ploegmaat Emmanuel Dennis (4.923 stemmen) de loef af. Het ‘enfant terrible’ van Antwerp trof eveneens raak met een heerlijke pegel (tegen KV Kortrijk), terwijl Dennis de netten deed trillen tegen KV Mechelen met een subtiel hakje à la Luis Suarez. Maar in beide gevallen ging het dus niet om de ‘Goal van het Jaar’.

Photo News
Clinton Mata.
Photo News Clinton Mata.
Jan De Meuleneir /Photo News
Sebastien Smets /Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Dufour

  Clinton verdiend winnaar.

 • jan wils

  Een pegel vrij centraal op doel... whaaaaw mooi . Als RAFC suporter vond ik de goal van Dennis de mooiste. En dan de bal in de winkelhaak van Lamkel Ze

 • Frans Huygen

  een pegel zoals die van Mata en van Lamkel Zé ziet men nu wel elk jaar maar voor mij is het hakje van Dennis het doelpunt van het jaar !!

 • nicky van genechten

  Die van lamkel ze was veel mooier, los in de winkelhaak met zijn slechtere voet!! Mata's shot had de keeper nog kunnen pakken

 • Gilbert Vermeersch

  Ik vond die van Dennis mooier.