Exclusief voor abonnees

Op bezoek bij tweevoudig Gouden Schoen-winnaar Mbark Boussoufa in Qatar: “Zie me hier staan. Top, toch?”

Mbark ­Boussoufa.
Belga Mbark ­Boussoufa.
Het weerzien was hartelijk. Mbark ­Boussoufa (35): voor eeuwig de balvirtuoos die België járen in vervoering bracht. Twee Gouden Schoenen kreeg hij, als bedanking voor al dat moois. “Mbokani is altijd al een topspits geweest. Hij viel eens in tegen Beveren en maakte, net als ik, een hattrick.”

Ik wacht hier op je”, whatsappt hij. De bijhorende speld op het virtuele kaartje brengt ons naar The Pearl, een luxueus kunstmatig eiland voor de kust van Doha. Boussoufa zit er, samen met zijn neef Nourdine en vriend Leon, te genieten van wat avondeten. “Ik ben net terug van training”, glimlacht hij – zwarte hoodie aan. Het haar nog exact hetzelfde als vroeger, de baard nog even gemillimeterd.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeroen Goossens

    Top speler en top mens

  • patrick morel

    Als je ziet wie er allemaal gaat trainen kan het er niet zo slecht zijn. Als je je niets aantrekt van politiek en mensenrechten en geen vrouw bent is het leven er zeer goed. Als moslim aard je ook veel vlugger in een moslimland.