Johan Boskamp en Marc Degryse trappen Gouden Schoen af: “Hans Vanaken moet voor 10 jaar tekenen bij Club”

Photo News
’t Is weer die tijd van het jaar. De Gouden Schoen. Eerlang een trofee van Het Laatste Nieuws. Dit keer komt het Gala live op VTM op 16 januari. Onze analist Marc Degryse en zijn kompaan bij VTM, Johan Boskamp, schudden nu al de kaarten: één grote favoriet en een paar uitdagers. Hans Vanaken versus de boys van Racing Genk. We declare open, de 65ste Gouden Schoen.

Heren, kan Hans ­Vanaken de Gouden Schoen 2018 verliezen?

Boskamp: «Volgens mij niet. Hij maakte het afgelopen jaar een enorme ­progressie. Je mag niet vergeten: Vanaken is bij Club Brugge jarenlang over­geslagen. Je had – hoe heet die gozer alweer, uit Spanje? – Vázquez, en nadien Rafalov...»

Degryse: (onderbreekt) «Wie?»

Boskamp: «Ik geef je een klap voor je bek, ‘kleine’.»

Degryse: «Refaelov.»

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Zonnekeyn

  Goede voetballer op Belgische bodem, Brugge kan hem best een meerjarig contract aanbieden. In het buitenland zal hij mijn gevoel veel te licht uitvallen en dus nooit echt doorbreken moest jij het toch proberen te gaan maken.

 • Christiaan Goethals

  Vanaken is een goeie voetballer als de ploeg draait. Een ploeg leiden kan hij niet, tegen Zulte-Waregem is dat nog eens duidelijk geworden. Pozuelo is van ander kaliber, hij is echt de motor van een ploeg, de gouden schoen is dus duidelijk voor de Spanjaard.

 • Jean-Pierre Roobaert

  Wat een koppel "zeveraars", uitleggen maar voor de rest een dikke NUL ... en inderdaad Pozuelo doet de ploeg draaien en zou de verdiende gouden schoen zijn, hij speelt natuurlijk maar bij Genk ...

 • Germain De Block

  Mag er ook wat kritiek op boskamp die spreekt waar je je kind niet naar wil laten luisteren en overroepen word als analist.zelf geen internatonale ervaring buiten bulderen

 • rik cappelle

  Tot spijt van wie het benijd maar het gaat met geen straat voorsprong zijn dat Vanaken de Gouden Schoen wint maar met een ganse boulevard. Pozuello…...vanwaar gaat die zijn punten halen in de 1é ronde ? Of denkt ge dat ge die punten toe krijgt in de Sarma misschien ?