Exclusief voor abonnees

Hoe zou het nog zijn met... René Weiler, kandidaat-Trainer van het Jaar? "Hij wilde hier zo snel mogelijk weg. Begrijpelijk na die heksenjacht"

Kampioen met ­Anderlecht, kwart­finalist van de Europa League: reken maar dat René Weiler bij de Gouden Schoen op het podium van Trainer van het Jaar staat. Maar zoek op de rode loper geen Zwitser in maatpak. Vier maanden na zijn ontslag blijft de bitterheid overheersen. 
Photo News

Of een interview kon? Hij zou erover nadenken, René Weiler (44). Twee weken gaan voorbij. Onze smartphone licht op. "Het spijt me, maar toch liever niet."

Het tegendeel had verbaasd. Zijn vertrek bij Anderlecht heeft een gapende wonde op z’n ziel achtergelaten. Wanneer er Belgische media aan te pas komen, redeneert Weiler als een verdachte in een Amerikaans politiefeuilleton – alles wat je zegt, kan en zal tegen je gebruikt worden. Bovendien: nu praten zou gelijk staan aan de etterbuil weer openpersen.

Weet u nog, die 16de september in Kortrijk? Voorzitter Roger Vanden Stock kan een vloek niet onderdrukken wanneer de eigen fans Weiler de huid vol schelden, ondanks een 0-1-voorsprong. Na de match spelen de tv-camera’s voor Big Brother terwijl manager Herman Van Holsbeeck en teammanager Gunter Van Handen­hoven hun gesticulerende trainer een hart onder de riem steken. Het kunstlicht van een ijskast op de achtergrond fungeert als spotlight op René Weilers afscheid van het Belgisch voetbal.

Sindsdien heeft geen enkele schijnwerper hem nog gevonden.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Van Roy

    Was een top trainer jammer dat vele hem buiten wilde.

  • Chris Simlek

    Met een hoop Pseudo vedetten kampioen gespeeld toch heeeee. Bravo René !!!!! jij hebt toch iets bereikt; Hein bakt er niks van en gat er dus werkelijk op zinnen bek