Hij won in 2011 de Gouden Schoen na thriller van formaat en kon het niet geloven: "Dit kan niet!"

Op bezoek bij Matías Suárez

Photo News
Met José Izquierdo is de topfavoriet een Zuid-Amerikaan, maar de eerste Gouden Schoen van zijn continent wordt de Colombiaan nooit. In 2011 won Anderlecht-artiest Matías Suárez (28). Een terugblik met de Argentijn vanop oefenkamp in Chili.

Donderdag 12 januari 2012, in hotel 'Imperial', aan de overzijde van de straat, tegenover het Casino in Oostende. Omstreeks 00.30 uur staat de Gouden Schoen er op een bartafel, tussen de borrelnootjes en de flessen champagne. In zijn hotel komt winnaar Matías Suárez op adem - hij houdt niet van de drukte. En schijnbaar ook niet van alcohol. In tegenstelling tot zijn gevolg - met onder anderen teammanager José Garcia en perschef David Steegen - kiest de Argentijn voor... fruitsap. Dán al vervloekt Suárez, een ingetogen type, de aandacht die onvermijdelijk komen zal.

De liveshow - de laatste die plaatsvindt in Oostende - is een thriller geworden. Bijna letterlijk. In de zaal zit Suárez te beven, op het podium volgt gesnik, zeker als hij de trofee uit handen van zijn vrouw Magali en dochter Alona krijgt. "Dit kan niet", prevelt hij. En toch is het onmogelijke gebeurd: op basis van slechts één stemronde is Suárez de Gouden Schoen 2011, voor Axel Witsel en Thibaut Courtois.

Vijf jaar later is het leven en de carrière van 'El Magico' drastisch veranderd. Over zijn aanpassing aan het 'nieuwe' leven in Argentinië, wat hij echt niet leuk vond aan de Gouden Schoen winnen en hoe hij terugkijkt op zijn mooie jaren én vertrek bij Anderlecht leest u in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef 4 weken voor slechts 1 euro!

BELGA
Photo News