Ga naar de mobiele website
^ Top

Herbeleef een spannende avond met de Gouden Schoen

Hier is ze dan: Stephanie McMichael, de Engelse WAG van Frank Boeckx.
Photo News Hier is ze dan: Stephanie McMichael, de Engelse WAG van Frank Boeckx.
Matias Suarez heeft in het Kursaal in Oostende de Gouden Schoen 2011 gewonnen. Het was een erg spannende avond en Suarez haalde het slechts nipt voor Axel Witsel. Onze ploeg volgde ter plaatse al het nieuws rond de Gouden Schoen en liep mee over de Rode Loper. Herbeleef het gala hieronder nog een keer.

22:25 - MATIAS SUAREZ WINT DE GOUDEN SCHOEN 2011! Hij was de enige die nog over Axel Witsel en Thibaut Courtois kon springen. Vadis Odjidja strandt op de vierde plaats.

22:22
- Premier Elio Di Rupo komt de Gouden Schoen 2011 uitreiken. Als supporter van Bergen zal geen speler van zijn ploeg winnen. Hij zegt wel van meerdere voetbalploegen in België te houden, zonder namen te noemen.

22:10 -
Nog enkele minuten en we weten wie de Gouden Schoen 2011 wint. Wordt het Matias Suarez, Vadis Odjadja, Guillaume Gillet of zorgt Axel Witsel voor een verrassing door enkel in de eerste stemronde te scoren?

21:59
- De prijs voor fairplay gaat naar KV Mechelen-doelman Olivier Renard. Scheidsrechter Frank De Bleeckere kwam hem de prijs overhandigen.

21:50
- We hebben een nieuwe tussenstand met een deel van de stemmen van de tweede ronde bij de eerste ronde geteld. De favorieten van die tweede ronde komen opzetten, al blijft Witsel gemakkelijk leider. Suarez loopt wel meteen 11 punten uit op Odjidja, en 17 op Gillet.

TUSSENSTAND TWEEDE RONDE:
1. Axel Witsel (Standard/Benfica) 211
2. Thibaut Courtois (Genk/Atletico) 193
3. Kevin De Bruyne (Genk) 68
4. Matias Suarez (Anderlecht) 61
5. Jelle Vossen (Genk) 58
6. Vadis Odjidja (Club Brugge) 50
7. Guillaume Gillet (Anderlecht) 44
8. Sinan Bolat (Standard) 37
9. Ivan Perisic (Club Brugge/Dortmund) 36
10. Romelu Lukaku (Anderlecht/Chelsea) 17

21:39
- Zoals gewoonlijk zorgt het duo voor de vrolijke noot. De nieuwe tv van Rik De Saedeleer heeft een paar speciale zenders. Zo kan hij op het tiende kanaal naar Club-tv kijken, 1-0 dus. Op een andere zender krijgt hij een hele dag George Leekens te zien die uitlegt waarom het mathematisch nog mogelijk is. En dan is er nog de zender waar hij de hele dag naar Racing Mechelen kan kijken. Tot slot kreeg De Saedeleer, die 88 wordt, een staande ovatie.

21:30 -
"Daar is em! Daar is em!" Mark Uytterhoeven en Carl Huybrechts komen de Lifetime Achievement Award uitreiken. De prijs gaat naar commentator Rik De Saedeleer. Hij krijgt het podium een tijdje voor zich alleen en weet het publiek nog eens te vermaken. Thuis heeft hij echter een probleem om op zijn kleine tv-toestel voetbal te kijken. Daarom kreeg hij als prijs een flatscreen. Dag Moeder!

21:18 -
Het mooiste doelpunt van het jaar 2011 werd gemaakt door Benjamin De Ceulaer. Hij scoorde een bijzonder fraaie goal in Lokeren-Club Brugge op 18 september, een doelpunt dat ook in de rest van de wereld opgemerkt werd. Onze lezers kozen de winnaar van deze prijs. De zingende zusjes Vincken reikten de prijs uit aan De Ceulaer. Het doelpunt kan u hier nog eens bekijken.

21:14 -
Geen Vadis Odjidja in de top-10, het doet de kansen voor de speler van Club Brugge verkleinen. Matias Suarez nu toch stilaan topfavoriet?

21:05 -
De punten van de eerste stemronde zijn bekendgemaakt en Axel Witsel voert de lijst aan. Thibaut Courtois is pas tweede en zal de Gouden Schoen dus zeker niet winnen, aangezien hij geen punten meer zal pakken. Dat geldt ook voor Witsel, maar misschien zijn de 211 punten uit de heenronde voldoende. Het zal over een klein uur moeten blijken.

EERSTE RONDE:
1. Axel Witsel (Standard/Benfica) 211
2. Thibaut Courtois (Genk/Atletico) 193
3. Kevin De Bruyne (Genk) 68
4. Ivan Perisic (Club Brugge/Dortmund) 36
5. Jelle Vossen (Genk) 33
6. Romelu Lukaku (Anderlecht/Chelsea) 17
7. Mehdi Carcela (Standard/Anzji) 13
8. Paolo Henrique (Westerlo/Trabzonspor) 6
Silvio Proto (Anderlecht) 6
Jelle Van Damme (Standard) 6

21:02
- Leuk moment voor Courtois. In het begin van de show krijgt hij van een groep Genk-supporters te horen dat ze niet boos op hem zijn. Ze bedanken hem voor zijn wonderbaarlijke reddingen in de match tegen Standard.

20:58 -
In het Kursaal is de show begonnen. Francesca Vanthielen draagt een kleed van Gucci, maar de beloofde decolleté stelt toch eerder teleur. Onze ploeg ter plaatse merkte overigens op dat er dit jaar minder BV's aanwezig zijn dan gewoonlijk.

20:50
- Net voor het begin van de show sprak onze reporter ook nog even met de moeder van Courtois over het leven van haar zoon in Spanje. "Hij kan daar heel goed aarden, want we zijn vroeger vaak op vakantie geweest in Spanje. Als kleine jongen is hij met veel culturen in contact gekomen. Ook bij Genk trok hij vaak met de buitenlanders op, onder andere met Köteles."

Courtois brak een tijdje geleden met zijn vriendin en dus vroegen we of er al iemand anders in zijn leven is. "Hij heeft nog geen vriendin, maar aangezien hij in de buurt van een universiteit woont, zal dat misschien niet lang meer duren", lacht mama Courtois. "Ik hoop wel dat het een rustig meisje is en niet iemand in de stijl van de WAGs. Zeker bij Chelsea zou zo iemand veel aandacht trekken." Tot slot merkte ze op dat er veel volk uit Genk is komen opdagen en dat hij straks ongetwijfeld met hen gaat vieren, als hij zou winnen.

20:39
- Onze reporter slaagde erin Courtois nog even voor een kort gesprek te strikken. "Ik ben pas om halfzeven geland en heb dan nog file gehad", zegt hij. "Ik slaap straks in het Sheraton in Zaventem, want om 8uur vlieg ik al terug naar Spanje. Morgenmiddag moeten ik trainen." Courtois heeft het gezelschap van zijn ouders en broer Gaëtan. De ex-doelman van Genk doet wel erg veel moeite om erbij te zijn. Het doet in de wandelgangen de geruchten toenemen dat hij wel eens zou kunnen winnen.

20:25
- En daar is Thibaut Courtois! Daarmee komt de rode loper stilaan ten einde. Over 25 minuten begint op vtm de show rond de Gouden Schoen. Als alle voetballers, voetbalvrouwen, BV's en prominenten in de tribune zitten, kunnen Robin Janssens en Francesca Vanthielen beginnen aftellen naar de bekendmaking van de winnaar.

20:17
- Bij de allerlaatsten op de rode loper glipt Frank 'de tank' Boeckx binnen met zijn Engelse WAG Stephanie McMichael. Ook Glenn Verbauwhede komt op het laatste nippertje aan. Net als Vincent Van Quickenborne.

20:13 -
De meeste favorieten zijn aangekomen. Enkel Witsel besloot dus niet te komen. Het is ook nog wachten op Thibaut Courtois, maar die heeft vanmiddag pas een vlucht naar België genomen. Guillaume Gillet zagen we al wel, aan de zijde van zijn zwangere vriendin.

20:08
- Belangrijk volk op de rode loper: Matias Suarez komt binnen in het gezelschap van teammanager Garcia, Miss België Laura Beyne en Vadis Odjidja. Twee mogelijk winnaars komen samen binnen. Vadis oogt heel ontspannen aan de zijde van enkele vrienden. Onze reporter vraagt de Club-speler of hij vanavond kan winnen. "Wie weet, we zullen het snel zien nu", antwoordt Odjidja.

20:02
- Gunther Jacob had de Gouden Schoen maar wat graag naar een speler van zijn Genk willen zien gaan. "Ik zie geen uitgesproken favoriet, omdat Courtois bij ons weg is", vertelt hij. Intussen zien we Goedele Liekens binnenkomen, solo in een rode outfit, maar ze loopt al snel Tom Coninx tegen het lijf.

19:56 -
Kevin De Bruyne noemt zichzelf geen kanshebber. "Ik gok ergens tussen plaats zes en tien", zegt hij. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck doet geen uitspraken, maar zegt wel dat de tweede ronde doorslaggevend zal zijn. Geen Courtois dus voor Van Holsbeeck. Habibou, Rossini en Destorme zijn intussen keuvelend aangekomen.

19:50
- Hij liet even op zich wachten, maar daar is bondscoach Georges Leekens. Al gaat alle aandacht bij zijn intrede eerder naar Tess Goossens.

19:47 -
Het regent momenteel bekende gezichten op de rode loper. Sven Vermant tekent present. Carl Hoefkens komt binnen met Vanessa, die een opvallend oranje kleedje draagt, en Lorenzo Staelens in haar slipstream.

19:45
- Assistent-bondscoach Marc Wilmots gaf ons zijn top-3: 1. Suarez; 2. Witsel; 3. Odjidja.

19:42
- Met Jérémy Perbet is de topschutter van de Belgische competitie aangekomen. Zelf acht hij zich kansloos. "Van mij mag Suarez winnen. Ik ben zelf ook aanvaller en ik vind hem heel goed."

19:37
- De volgende verschijningen op de rode loper zijn Bart Goor en Tania Prinsier. Onze reporter heeft intussen ook de tweede tv-kok gespot: Wout Bru. Gelukkig zijn de voetballers nog net in de meerderheid vanavond. Daar zorgt de aankomst van Bjorn Vleminckx voor.

19:31 -
Bob Peeters gunt de Gouden Schoen als Cercle-trainer aan een speler van Club. Vadis Odjidja was vorig jaar voor hem de compleetste speler. Intussen komt een ex-duo van Club Brugge binnengewandeld: Gert Verheyen in het gezelschap van Philippe Clement.

19:27
- Er zit een keeper tussen de favorieten, dus vroeg onze reporter naar de mening van een ex-doelman van de Rode Duivels. Filip De Wilde zegt niet verrast te zijn als Courtois vanavond zou winnen. "Het is opmerkelijk dat een doelman van zo'n jonge leeftijd al zoveel complimenten krijgt. Hij heeft ook het voordeel van zijn gestalte."

19:24 -
Geen Belgisch gala zonder een bekende tv-kok op de gastenlijst. Stefaan Buyens maakt zijn opwachting, gevolgd door Wim De Decker (in mooi gezelschap) en Evens.

19:19
- Axel Witsel, één van de kanshebbers, zal het gala vanavond niet bijwonen. Onze reporter sprak met zijn vader Thierry, die de prijs in naam van zoon zal ontvangen als Witsel zou winnen. "Ik ben fier dat mijn zoon opnieuw tot de kanshebbers behoort. En terecht na zijn knappe playoffs. Persoonlijk zou ik de Schoen dit jaar eerder aan Suarez geven." Het feit dat zoon Axel past voor een bezoek aan het Kursaal, bewijst wel dat hij zelf niet echt in zijn kansen geloofd.

19:15
- Onze lezers kozen niet voor Courtois. De ex-keeper van Genk staat in onze poll wel op de tweede plaats. De Gouden Schoen gaat volgens u naar Matias Suarez (34 procent). Ook Vadis Odjidja scoort niet slecht met 21 procent. U kan nog enkele uren deelnemen aan de poll rechts van dit artikel.

19:13
- Onze reporter vroeg Michel D'Hooghe wie volgens hem de Gouden Schoen verdient. Hij koos niet voor een Club Brugge-speler. "Ik zie dit jaar niet echt een favoriet in tegenstelling tot andere jaren. Maar van mij mag Thibaut Courtois vanavond winnen."

19:07
- De onlangs gescheiden Evi Hanssen komt als eerste BV binnengewandeld, op de voet gevolgd door bondsvoorzitter Francois De Keersmaecker. Evi heeft vanavond haar broer Hans Hanssen meegenomen. Ook Chris Janssens maakt zijn entree.

19:03
- In het Kursaal Oostende begint het gala traditioneel met de rode loper. Daar zijn de ogen vooral gericht op de spelersvrouwen en de BV's die de show komen bijwonen. Onze reporter staat aan die rode loper, zodat u geen detail hoeft te missen. En tussendoor vraagt hij aan enkele prominenten wie zij de Gouden Schoen gunnen.

18:55 -
Goedenavond en welkom bij onze LIVE-blog over de Gouden Schoen 2011. Over drie uur weten we wie deze prestigieuze prijs in de wacht sleept. Vorig jaar ging Mbark Boussoufa voor de tweede keer met de eer lopen, maar hij zal zichzelf al zeker niet opvolgen. Matias Suarez (Anderlecht) kan de eerste Argentijnse winnaar worden. Vadis Odjidja is de hoop van Club Brugge om voor het eerst sinds 2002 de Schoen nog eens te winnen. En Guillaume Gillet gaat als outsider voor de eerste Belgische Gouden Schoen bij Anderlecht sinds 2004.

Als één sterk half jaar volstaat, zou de Gouden Schoen al in het buitenland kunnen spelen. Thibaut Courtois werd kampioen met Genk en staat nu in het doel van Atletico Madrid. Hij kan de eerste keeper op de erelijst worden sinds Preud'homme in 1989. Axel Witsel ruilde Standard voor Benfica en zou de Schoen al voor de tweede keer in vier jaar kunnen winnen. Stof genoeg voor een boeiende voetbalavond.

(gb/odbs)

belga
Matias Suarez gelooft in zijn kansen, samen met zijn kersverse echtgenote.
Photo News Matias Suarez gelooft in zijn kansen, samen met zijn kersverse echtgenote.
Vadis Odjidja
photo_news Vadis Odjidja
Bart Goor en Tania Prinsier
belga Bart Goor en Tania Prinsier
Miss België Laura Beyne
BELGA Miss België Laura Beyne
Thibaut Courtois kwam helemaal uit Spanje, maar wint de Schoen niet.
BELGA Thibaut Courtois kwam helemaal uit Spanje, maar wint de Schoen niet.
Ex-commentator Rik De Saedeleer werd in de bloemetjes gezet.
BELGA Ex-commentator Rik De Saedeleer werd in de bloemetjes gezet.
Carl Hoefkens en Vanessa zijn een vaste waarde op de Gouden Schoen.
photo_news Carl Hoefkens en Vanessa zijn een vaste waarde op de Gouden Schoen.
Scheidsrechter Frank De Bleeckere
Photo News Scheidsrechter Frank De Bleeckere
Kevin De Bruyne is al blij met een plaats in de top-10.
photo_news Kevin De Bruyne is al blij met een plaats in de top-10.
Bjorn Vleminckx weet dat hij vanavond niet zal scoren.
Photo News Bjorn Vleminckx weet dat hij vanavond niet zal scoren.
Wim De Decker in opvallend gezelschap.
photo_news Wim De Decker in opvallend gezelschap.
Relatief weinig BV's, wel 'Showbizz Bart'
photo_news Relatief weinig BV's, wel 'Showbizz Bart'
belga


Meld een bug