Hans Vanaken superfavoriet om Gouden Schoen te winnen of... is er een dief in de zaal?

Photonews

Hans Vanaken, hoe voelt het om vanavond in Puurs alleen maar te kunnen verliezen?

Dat krijg je, als je op voorhand gefeliciteerd wordt.

‘Vanaken, Vanaken, Vanaken...’ Een pak voetbalwaarnemers zet al weken Hans Vanaken zonder nadenken op één.

Is dat vanavond even voor elven de realiteit, dan zal iedereen de laureaat vanzelfsprekend vinden. Heeft de verzameling van vips, bondsmensen, ex-winnaars en journalisten — zij vormen het merendeel van de stemgerechtigden — dan toch voldoende redenen gevonden om per verrassing Pozuelo of Trossard of Carcela de 65ste Gouden Schoen te gunnen, wordt de rit terug naar Knokke voor Vanaken en vriendin een héél lange.

‘Rock or Bust’ voor de 26-jarige Hans Vanaken.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  Wordt het Vanaken, dan is dat de slapste gouden schoen ooit.

 • peter Frederix

  Wie kijkt nu nog naar deze opgezette comedie. Elk jaar is er op voorhand al uitgemaakt wie deze schoen krijgt en zeker niet elk jaar de verdiende winnaar. Dit jaar steekt Pozuelo er bovenuit maar Vanaken zal volgend jaar wel weg zijn uit Belgie dus moet hij hem krijgen zo simpel is dat. Wat een comedie.

 • Marc LInden

  een gouden schoen als jaarlijks gebeuren is gewoon een melkkoe. 1000 doelpunten in eerste klasse zou bijvoorbeeld een gouden schoen kunnen zijn. 200 wedstrijden zonder gele kaart.... een beter seizoen in een middelmatige competitie is geen gouden-schoen gebeurtenis. 3 gouden schoenen in bijvoorbeeld Groothertogdom...wat is daar de waarde van

 • Peter Debrouwer

  Alles is mogelijk ! Het blijft een verkiezing. De meeste journalisten kiezen trouwens voor spelers van de ploeg waar zij supporter van zijn, objectiviteit is ver te zoeken bij die zogezegde kenners. En ex-winnaars worden immers ook lichtjes gedwongen om te stemmen op iemand van de ploeg waar zij destijds actief waren toen ze hem wonnen.

 • werner cerisier

  Zou het correcter zijn om geen gouden schoen uit te reiken. Een beperkt aantal goede matchen is reeds voldoende om de gouden schoen te winnen. Dat zegt veel over de kwaliteit in België. Ik ben reeds ongeveer 65 jaar een clubsupporter.