Goal van het Jaar: dit pareltje leverde Ivo Rodrigues (Antwerp) de trofee op

Photo News

Meteen een heel mooi en toepasselijk moment op het Gala: Irena Strinic die de trofee van Gouden Goal aan Antwerp-aanvaller Ivo Rodrigues overhandigt. Irena was 31 jaar lang gelukkig getrouwd met Josip Weber, tot de gewezen goalgetter van Cercle Brugge en Anderlecht vorig jaar in november na een slepende ziekte het leven liet. In januari zakte Irena al af naar het Jan Breydel, nu doet ze 'Joske' ook verder leven op de Gouden Schoen. Die trofee won Weber nooit, al kroonde hij zich wel drie keer tot topschutter in België en herinnert iedereen zich nog de grap die Carl Huybrechts met hem uithaalde in de Gouden Schoen-uitzending van 1992 op de toenmalige BRT.

Rodrigues maakte zijn Goal van het Jaar eind augustus in de Oostendse Versluys Arena. De balvaardige flankspeler wist een voorzet vanop rechts héérlijk acrobatisch voorbij Silvio Proto te deviëren. Goed voor de 1-1 in een wedstrijd die de 'Great Old' met 3-4 zou winnen. Dat zou niet alleen de mooiste goal van de avond worden, maar meteen ook van het voetbaljaar 2017. Met zijn pareltje liet de 22-jarige Portugees onder andere heerlijke doelpunten van Tielemans, Hanni, Kubo, Vormer en Pozuelo achter zich.

Rodrigues wilde op het podium nog een woordje kwijt. "Ik wil jullie de aanwezigen hier bedanken, maar ook mijn ploegmaats, mijn club en onze supporters. Het is een genoegen om hier te zijn. Hopelijk zie ik jullie volgend jaar opnieuw."

Photo News
Photo News
Irena Strinic.
Pieter-Jan Vanstockstraeten - Photonews Irena Strinic.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Vankeirsbilck

  was hij speler van kortrijk dan had hij niet gewonnen met die goal

 • Kenny Selderslaghs

  Jaloezie jaloezie en nog eens jaloezie haha wat een reacties van die losers hier. Nr 1 zal nooit vergaan

 • Jeoffrey Van winnendaele

  Wat is me dat.. lelijke goal. Moet em maar binnetikken...

 • Frans Peeters

  Man man man ik heb in mijn voetballoopbaan minstens 20 goals gemaakt die er met kop en schouder bovenuit steken. Dit is een lachertje. Ik ben dat Antwerpgedoe echt beu. Wanneer gaan ze failliet?

 • TIM VERHELST

  Is die goal van rolland van kortrijk dan niet gemaakt in 2017? Dan vind ik deze drie genomineerden toch een pak minder... raar, heel raar...