Exclusief voor abonnees

Eregast Louis van Gaal overhandigt Gouden Schoen: "Ruudje zit goed in mekaar. Als speler en als mens"

Louis Van Gaal overhandigde Ruud Vormer zijn Gouden Schoen.
Photo News Louis Van Gaal overhandigde Ruud Vormer zijn Gouden Schoen.
Neem het van ons aan: Louis van Gaal had graag langer gespeecht – zo fier was hij. «Ruud Vormer is een droom voor élke trainer. Ook voor mij», zegt de man die de Gouden Schoen gelanceerd heeft.

In 2006 maakte Ruud Vormer zijn debuut bij AZ onder uw vleugels. Wat is uw eerste herinnering aan hem?

"Ik kan er niet zomaar één opnoemen. Wel dat ik geregeld naar wedstrijden van de jeugd ging ­kijken en dacht: daar zit wel wat in. Dus liet ik hem af en toe proeven. Een keer invallen, dan een halve wedstrijd, soms zelfs een hele. Dat lag niet voor de hand. Je moet weten dat AZ in die periode een grote club was. In mijn tijd werden we twee keer tweede, één keer kampioen en één keer, tja, dertiende."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gert lans

  Vooral als mens ! Was gewoon onbeschoft in zijn interview tegen van gucht en da’s niet de eerste keer én had donkerrood verdient met zijn vuile aanslag op cancella die hij in het interview nog ging minimaliseren ! En dát noemen ze dan een fijn mens , het is gewoon een ordinaire, arrogante narcist , geweldig voorbeeld voor de jeugd ! Goed bezig heren journalisten, Raes had ook duidelijk gedronken wat verteld die allemaal man !

 • Loukie Van Ypersele

  Louis Van Gaal kwam weer de show stelen ,wat een zagevent is me dat .

 • lucio vasconcelos

  Het gaat hoofdzakelijk weer over lowietje zelf hóe goed hij is......Vormer was in Nederland en hele gewone voetballer ....lowietje kan nu met de eer. Willen strijken....Vormer moet god op zijn blote knieën danken dat ze hem in België wilden hebben anders was zijn carrière als een nachtkaars uit gegaan!!!!!!....Maar nu een goede voetballer en dat ligt echt niet aan Louis van Gaal