Exclusief voor abonnees

Eden Hazard na verkiezing ‘Beste Belg in het buitenland’: "Ik zou voor Mertens gestemd hebben"

Hazard pronkt met zijn trofee
Sportimage Hazard pronkt met zijn trofee
Garanties dat de trofee lang zal overleven, durft hij niet te geven. De handen van zijn drie zonen, weet u wel, speelvogels naar het beeld van de vader. Toch was Eden Hazard (27) verrast dat net hij gelauwerd werd als beste Belg in het buitenland in 2017. “Mijn eerste prijs in België en zeker niet mijn laatste”, zegt hij.

“Sorry, de sponsor roept.” ’t Was geen leugentje om bestwil dat Eden Hazard weghield van het Gala van de Gouden Schoen in Brussel. Schoensponsor Nike had hem al een tijdje vastgelegd voor een belangrijk event in Londen. Eén waar hij niet onderuit kon. Dus lokten we Hazard maar met een smoesje naar Stamford Bridge om zijn trofee van ‘Beste Belg in het buitenland’ in ontvangst te nemen – club Chelsea en Thibaut Courtois zaten mee in het complot. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Dries Mertens had hem meer verdient !

  • Gabriel Daniels

    "Ik zou op Mertens gestemd hebben" zei Hazard, die altijd te vinden is voor een grap!

  • Christiaan Goethals

    Spectaculair zijn of inhoud hebben, is een groot verschil. Ooit vond ik Steven Gerard de beste speler ter wereld, maar hij won die prijs niet.