Exclusief voor abonnees

Degryse: "Dienende speler vond de rol van zijn leven"

Vormer pronkt met zijn Gouden Schoen.
Photo News Vormer pronkt met zijn Gouden Schoen.
Marc Degryse liet zijn licht schijnen over Gouden Schoen-winnaar Ruud Vormer: "Vormer heeft zijn team losgemaakt van Timmy Simons en het op mentaal gebied verder gebracht. De stats die Vormer nu heeft, gaat hij maar één keer in zijn carrière mee­maken. Dat maakt het voor hem alleen maar moeilijker ná dit seizoen. Maar Vormer staat stevig in zijn schoenen, dat heeft hij al vaak bewezen"

"Ik vind Ruud Vormer een verdiende ­winnaar, omdat hij van een dienende speler een bepalende speler is geworden. Gilles De Bilde noemde hem ‘geen wow-speler’. Een dienende ­speler is geen ‘wow-speler’, maar als je daar boven kan gaan en in die rol ­bepalend kan worden, heb je het ­fantastisch gedaan. Een dienende speler heeft niet de stats van Vormer. 9 goals en 14 assists, dat zijn de stats van een bepalende speler."

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yvan Beelaert

    Hebben we hier dan WOW spelers in België ,Vormer is zeer bepalend ,verdiende winnaar.

  • Dirk Schautteet

    En nu komen, na dit alle ( Anderlecht ) negatieve commentaren. Bij deze, Vormer heeft dit echt verdient. En ja, ben Club-supporter.