Glunderende Odjidja: “Of we nu een feestje bouwen? Ik denk niet dat de trainer dat zal toestaan”

BELGA
Bekervoetbal op z’n best, met een happy end voor AA Gent. De Buffalo’s verzekerden zich na een allesbeslissende penaltyreeks van een trip naar de Heizel. “Of we nu een feestje Bouwen? Nee, ik denk niet dat de trainer dat zal toestaan”, lachte een glunderende Vadis Odjidja voor de microfoon van Sporza. 

“Super. We zijn écht blij”, stak de Gentse middenvelder van wal. “Het zag er lang slecht uit, maar na een peptalk bij de rust zat er opnieuw schwung in. De tweede helft heeft zich praktisch enkel op hun helft afgespeeld. De druk bleef maar aanhouden, dus moesten ze op een gegeven moment wel breken. Over de twee wedstrijden gezien hebben we toch meer kwaliteit getoond dan Oostende. ’t Zijn uiteindelijk de kleinste details die het beslist hebben.”

Of er druk van de Gentse ketel valt? “De bekerfinale is er, maar ze moet nog gewonnen worden, hé. Nu gaan we met een goed gevoel naar de wedstrijd van zondag toe (tegen Club Brugge, red.). Maar eerst zorgen dat de benen terug een beetje mee willen. Dat goed gevoel zal zich zondag wel vertalen op het veld. Moesten we vandaag niet gewonnen hebben, was de match tegen Club al bijna op voorhand verloren.”

Tijd voor een feestje hebben de Buffalo’s niet. “Nee, ik denk dat de trainer dat ook niet zal toestaan (lacht). Moesten we twee helften heel goed gevoetbald hebben, dan misschien wel. Ik denk dat de fans wel zullen feesten voor ons. Hopelijk kunnen we na de match in Brussel een feestje houden”, besluit Odjidja met een kwinkslag.

AA Gent-coach Jess Thorup noemt aansluitingstreffer keerpunt

AA Gent-coach Jess Thorup was in de wolken na de kwalificatie van zijn team. “Toen we de aansluitingstreffer lukten, zag ik het geloof bij mijn spelers groeien”, verklaarde de Deen. “Ik wil de spelers van Oostende een pluim geven, want ze speelden in de eerste periode heel sterk”, analyseerde Thorup. “Ze waren erg gevaarlijk op de tegenaanval en daar hadden we moeite mee. Na de pauze namen we wat meer risico’s, en speelden we met veel aanvallend ingestelde spelers. Onze eerste goal was levensbelangrijk, ik zag toen dat mijn ploeg ging geloven dat het er nog inzat. Strafschoppen zijn altijd een loterij, maar mijn spelers deden het geweldig.”

De Buffalo’s nemen het in de finale, die op 1 mei in het Brusselse Koning Boudewijnstadion op de planning staat, op tegen KV Mechelen. Malinwa versloeg dinsdag Union in eigen huis met 1-2. De heenmatch tussen beide teams uit de Proximus League was op 0-0 geëindigd. “In een finale kan werkelijk alles gebeuren”, blikte de Deen vooruit. “Het belangrijkste is nu dat we in die finale zitten, ook voor onze fans. We mogen Mechelen zeker niet onderschatten, het is een heel ervaren ploeg.” 

Photo News

Oostende-coach Verheyen baalt na bittere exit

“Na zo’n wedstrijd de kwalificatie alsnog verspelen is voor mijn spelers heel zwaar”, reageerde KVO-coach Gert Verheyen. “Het zag er heel lang heel goed uit, maar dan loopt het toch nog mis”, verstopte Verheyen zijn teleurstelling niet. “Een tik, maar we hebben er dit seizoen nog al gehad dus deze kan er nog wel bij. Vooral voor mijn team is dit zwaar, zowel mentaal als fysiek. Als speler van Oostende heb je niet veel kansen om een bekerfinale te spelen. Als je er dan zo dicht bij bent, komt dat aan.”

BELGA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Odjidja mocht niet eens meer op het terrein gestaan hebben,echt vuil geniepig spelerke geworden.Zit daar op zijn plaats bij dat geniepig ploegje.

 • Walter Bontinck

  Over 2wedstrijden verdiende Kvo de kwalificatie. Wat is Dutoit een schitterende doelman. Club zou hem goed kunnen gebruiken.

 • Roger Lageuse

  Inderdaad rood was op zijn plaats geweest,is(heeft)veel van zijn pluimen verloren.

 • Wouter Van de Walle

  Odjidja topspeler, als hij er bij is draait het beter. Mooie spannende match en verdiende winnaar

 • Eric Severijns

  Had rood moeten krijgen, maar het was overduidelijk dat Lambrechts Gent mee hielp, met tal van discutabele beslissingen. Arbitrage blijft in België verschrikkelijk.