Ga naar de mobiele website
^ Top

Ghelamco-topman is de verborgen geldschieter achter Antwerp

Paul Gheysens bouwde met Ghelamco een nieuw stadion voor AA Gent, op deze foto nog in volle opbouw.
photo_news Paul Gheysens bouwde met Ghelamco een nieuw stadion voor AA Gent, op deze foto nog in volle opbouw.
Paul Gheysens van de projectontwikkelaar Ghelamco is de jarenlang verborgen investeerder in voetbalclub Antwerp. Dat bevestigt hij vandaag voor het eerst in De Tijd.

Wie Antwerp financierde, was één van de best bewaarde geheimen van het Belgische voetbal. De bevestiging komt er in het weekend dat Antwerp op het veld van Roeselare na 13 jaar de promotie naar eerste klasse kan afdwingen.

Patrick Decuyper, de oprichter van het zonnepanelenbedrijf Enfinity en gewezen topman van eersteklasser Zulte Waregem, nam in 2015 de club over. Maar in de voetbalwereld gonsde het van de geruchten dat hij niet zelf met alle centen over de brug kwam en vooral als tussenpersoon optrad.

Aan De Tijd geeft Gheysens toe Antwerp te financieren. "Ik zie het als een persoonlijke investering op de lange termijn", aldus Gheysens. Hij pompte sinds 2015 tussen 11 en 15 miljoen euro in de club. "Laat me duidelijk zijn: ik heb dit nooit gedaan om foto's van mezelf te laten maken op de eretribune", luidt het. "Mijn bedrijf Ghelamco heeft hier ook nooit iets mee te maken gehad."

Het lijkt logisch dat Gheysens onder meer aast op de bouw van een nieuw voetbalstadion in Antwerpen. Hij bouwde voor topclub AA Gent een nieuw stadion. Ghelamco is ook de grote gangmaker achter het geplande Eurostadion op Parking C van de Heizel in Brussel. Maar volgens Gheysens gaat het om meer dan dat. "Ik zal nooit ontkennen dat infrastructuur belangrijk is. Dat is in Gent duidelijk gebleken. De Ghelamco Arena heeft er een boost gegeven aan AA Gent. Maar het is slechts een onderdeel van een succesvol project."

Paul Gheysens bij de voorstelling van een maquette van het nog te bouwen Eurostadion.
BELGA Paul Gheysens bij de voorstelling van een maquette van het nog te bouwen Eurostadion.

Antwerp heeft intussen bevestigd dat Ghelamco-topman Paul Gheysens de mysterieuze investeerder achter de Great Old is. "We kunnen vandaag met trots bevestigen dat het correct is dat Paul Gheysens betrokken is bij dit project", klinkt het op de clubwebsite. "Onze club nam vandaag kennis van de berichtgeving van de krant De Tijd over de identiteit van de investeerder achter Royal Antwerp FC. Onze investeerder wilde ons in eerste instantie in alle discretie helpen bij de heropbouw van RAFC, en dat hebben wij als club steeds willen respecteren. Dit nieuws verandert echter niets aan de structuur en de dagelijkse werking van de club. Hoe dan ook willen we ons vandaag vooral focussen op onze sportieve taken op Schiervelde."

Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddie The King

  Om daarna te verkopen aan de chinesen.

 • Ludo Van Der Meiren

  Waarom zou dat niet kunnen zoals in Brugge het zou voor de twee ploegen een mooie dael zijn en dat de supporters van de twee ploegen ook eens zouden mee werken dat zou een mooi gebaar zijn tegen over de 2 clubs

 • Anonymous

  Een nieuw stadion in antwerpen ? Zoals de lange wapper ? Ze krijgen de leien nog niet heraangelegd ! Lachwekkend .

 • Anonymous

  Ik heb respect voor deze zakenman. Hij investeert miljoenen in een verloederde club met een stelletje vechtersbazen als supporters.

 • Anonymous

  Zet Uw Eurostadion In Antwerpen , probleem voor de rode duivels opgelost . Vlaamse grond gered ! Elvis de Pelvis .

Gesponsord

Meld een bug