Exclusief voor abonnees

Genk-coach blijft cool onder de prikkels van onze huisanalist. Degryse: “Jullie moeten kampioen worden.” Clement: “Is ’t waar?”

Joel Hoylaerts / Photonews
In de business telt vriendschap niet. Marc Degryse was niet naar Genk gekomen voor een gezellig onderonsje onder maten. Onze huisanalist lokte Philippe Clement (44) uit zijn kot – “Gij zúlt kampioen worden”. Met zijn eeuwige cool pareerde de succestrainer evenwel elke vorm van druk. Beleef het steekspel mee.

Marc Degryse: “Philippe, maak jij je zorgen? In de laatste vier wedstrijden – tegen AA Gent voor Nieuwjaar, daarna tegen Sint-Truiden, Moeskroen en Waasland-Beveren – kwamen jullie telkens op achterstand. Dat is toch...”

Philippe Clement: (droog) “Je bedoelt de wedstrijden waarin we 9 op 12 haalden?”

Degryse: “Tja, ik vind het opvallend.”

Clement: “Als je de duels neemt na de winterstop – STVV, Moeskroen en Waasland-Beveren –, dan komen we telkens op achterstand uit een stilstaande fase. In Sint-Truiden raapt Nordin Jackers een terugspeelbal op – ik kan dat plaatsen, hij zal nerveus zijn geweest –, tegen Moeskroen ziet ­Aidoo de tegenstander niet aankomen en maakt hij een ongelukkige penaltyfout, en tegen Waasland-Beveren ­scoren zij uit een late­rale vrijschop die blijft hangen. Marc, mochten we nu drie keer niet goed aan de match zijn begonnen, en de tegenstander had de bal, ze hadden kansen, dán pas zou ik mij zorgen maken. Maar nu... part of football, denk ik. Het zijn doelpunten die kúnnen vallen – je kunt niet álles uitsluiten in voetbal.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Ze verdienen zeker om kampioen te worden ...indien de var en de arbiters correct en neutraal fluiten ......!

 • Roger Deprez

  Spijtig dat Berge nog niet klaar is want anders had Standaard geen kans en nu hebben ze een kleine kans of standaard zou weer mogen beginnen met de steeds wederkerende komedie van beïnvloeding zoals tegen Anderlecht, want Preud'homme kent er iets van.

 • Frans Peeters

  Voor Degryse toch moeilijk te plaatsen, de beste trainer die niet bij Gent, Brugge of Anderlecht is

 • Roland Leurs

  @Tom araya: van arrogantie gesproken! Laten we maar eerst afwachten zeker, wint Genk is de voorsprong heel groot, dus Standard kan maar beter winnen. Want het is niet gelijk andere jaren. Je zit met een Gent dat ook sterk bezig is, en tegen Antwerp dat ligt Standard niet, Brugge en Genk zijn ook gewoon 2 sterke elftallen.

 • Beelen Danny

  Tom, ge zijt ne dikke zeveraar zullé, als die van u twee matchen verliezen dan staan de sup. al te zwaaien met witte zakdoekjes ....Als ik maar een goede wedstrijd zie is mij al veel en dat de beste moge winnen. Van een Genkie

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00