Geen wedstrijden meer op hetzelfde tijdstip: matchen in Jupiler Pro League worden voortaan maximaal gespreid

BELGA
De Algemene Vergadering van de Pro League heeft het voorstel om de wedstrijden maximaal te spreiden, goedgekeurd. Op die manier zullen er volgend seizoen geen wedstrijden meer op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. 

Eén wedstrijd op vrijdagavond, drie matchen op zaterdag en vier op zondag. Zo zullen de wedstrijden in de Jupiler Pro League over het weekend gespreid worden. Om dat mogelijk te maken, wordt op zaterdag (16u15) en zondag (13u30) een extra tijdslot voorzien. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag wordt er om 20u45 een wedstrijd afgewerkt. Door twee extra wedstrijden in de namiddag te laten doorgaan, maakt de Pro League naar eigen zeggen “nog meer een familiegebeuren van ons voetbal”.

De wedstrijden in de Jupiler Pro League gaan volgend seizoen op deze uren door:

Vrijdag: 20u45

Zaterdag: 16u15, 18u30, 20u45

Zondag: 13u30, 16u00, 18u15, 20u45

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

LEES OOK:

KIJK LIVE. Voortaan ook voetbal om 16u15 op zaterdag en op zondag om 13u15: Pro League-voorzitter Peter Croonen licht alle beslissingen toe

De mail van Club die inslaat als een bom: “De belangenvereniging is verworden tot een belangentegenstelling” (+)

Gaan de mensen van decoder moeten veranderen om voetbal te bekijken? CEO Eleven Sports doet plannen uit de doeken (+)

Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wout D'Hoogh

    Kunnen ze dat nu niet gewoon om 20u laten doorgaan? Veel hardwerkende mensen zien voetbal als een ideale ontspanning en die kunnen absoluut niet altijd op een zaterdag- of zondagnamiddag naar het voetbal komen kijken. Spijtig...