Geen medelijden en gesprek dat niet langer dan 5 minuten duurde: Peter Maes koeltjes op straat gezet door Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht

Peter Maes.
BELGA Peter Maes.
Een overwinning. Met minder zou Roger Lambrecht, voorzitter van Sporting Lokeren niet tevreden zijn tegen Oostende. Het hoofd van Peter Maes lag op het blok, even na half twaalf zaterdagavond viel het mes. Peter Maes is niet langer de trainer van Sporting Lokeren, zijn assistent neemt voorlopig het roer over.

Geen medelijden. 0-0 tegen Oostende was niet genoeg voor Roger Lambrecht om Peter Maes aan boord te houden. De 87-jarige bandenmagnaat deelde het kort en sec mee aan de man die zijn team bekers, play-off 1-campagnes en Europees voetbal bezorgde. Koel, als een zakenman. Langer dan vijf minuten duurde hun onderhoud niet.

“Als je 6 op 36 haalt is dat ook de verantwoordelijkheid van de trainer”, stak Maes na de match al de hand in eigen boezem. Al zou Lambrecht dat best ook zelf eens doen en zich afvragen of het schoentje niet ergens anders wringt. Eigenlijk had hij dat al láng moeten doen. Het spandoek van de Lokerse spionkop kon niet treffender zijn: “Sssssst…. Hier slaapt Roger.” Heel opvallend: in tegenstelling tot veel andere clubs in dezelfde situaties werd Maes door de supporters op geen enkel manier geviseerd. Geen énkele “Maes buiten!” hoorden we. De spreekkoren die zich richting Lambrecht richtten waren echter schering en inslag. “Lambrecht neemt onze club mee in zijn graf”, klonk het.

‘Operatie Propere Handen’

Voor Peter Maes komt er zo een dramatisch einde aan een zeer lastige week. Hij werd begin deze week twee keer ondervraagd in het kader van de ‘Operatie Propere Handen’ en moest ook de nacht in de cel doorbrengen. Ook Maes is immers verbonden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. De ex-doelman werd vrijgelaten onder voorwaarden en in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Morgenvroeg om half elf leidt Arnar Vidarsson de training. Donderdag speelt Lokeren al tegen Anderlecht, nadien volgen matchen tegen Eupen en Zulte Waregem.

Peter Maes.
Photo News Peter Maes.

Aanvoerder Killian Overmeire: “Blijf Maes dankbaar”

“Ik blijf Peter voor eeuwig dankbaar voor wat we de voorbije jaren allemaal bereikt hebben. Het was een eer voor mij om met hem te werken”, reageert Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire op het ontslag van de trainer. “Meer kan ik nu niet zeggen, het moet allemaal nog wat bezinken. Maar iedereen moet nu vooral eens in eigen boezem kijken ook.”

Killian Overmeire.
Photo News Killian Overmeire.
Killian Overmeire.
BELGA Killian Overmeire.91 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger geens

  Om geld moet men in Lokeren zich geen zorgen maken zolang de banden marchant zijn zaken zelf nog kan beheren .In de post -Lambrecht periode is Lokeren een vogel voor de kat .Een fusie in het Waasland met Waasland -Beveren zou een ploeg op de been kunnen brengen dat meer volk aanbrengt maar ook betere sportieve successen .

 • bob jansens

  wel een beetje dom van Lokeren om Maes nu te ontslaan; ze hadden hem beter in het begin van de week ontslagen wegens dwingende reden (toen hij opgepakt was). Nu gaan ze nog een ontslagvergoeding moeten betalen.

 • Peter Moens

  Wie gaat nu de Roger ontslagen ? Waar zitten de Lokerse investeerders ?

 • Yvs Bramslecht

  Wat wil je. Als de voorzitter iemand is die nog tegen Napoléon gevochten heeft.

 • Gunther Serneels

  Je kan niet van 11 boerenpaarden geen 11 race paarden maken.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00