Geeft KBVB wel groen licht voor overname KV Oostende? Kustclub wordt pas over 5 jaar echt verkocht

Marc Coucke (rechts) met de nieuwe voorzitter van KV Oostende Peter Callant.
BELGA Marc Coucke (rechts) met de nieuwe voorzitter van KV Oostende Peter Callant.
De verkoop van voetbalclub KV Oostende door Marc Coucke aan de West-Vlaamse verzekeringsmakelaar Peter Callant roept vragen op. Dat schrijven de De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen dinsdag. KVO zou pas over vijf jaar écht verkocht worden en Coucke zou pas dan zijn geld krijgen voor de aandelen van de club, waarvan de waarde geraamd is op 15 miljoen euro.

Coucke moest - nadat hij Anderlecht had gekocht - zijn KVO-aandelen afstoten, maar de tijd om een koper te vinden, was beperkt. Daardoor kwam zijn oude vriend Peter Callant in beeld. Coucke vond dat Callant het juiste profiel had om voorzitter van KVO te worden, alleen ontbrak het de verzekeringsmakelaar aan financiële armslag.

Daarom werkte het duo volgens De Standaard een schema uit waarbij Callant KVO over vijf jaar verkoopt. Het geld dat dan binnenkomt, komt in de portemonnee van Coucke terecht. Voor de schulden (nettoschuld van 14,6 miljoen euro) die de club nog heeft openstaan bij Coucke, zouden bankleningen worden aangegaan. Het voetbalstadion, een investering van 20 miljoen euro, blijft eigendom van de toekomstige Anderlecht-voorzitter. Hij verhuurt het aan KVO voor 800.000 euro per jaar.

Of de Belgische voetbalbond groen licht zal geven aan de constructie valt af te wachten.
63 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc ledure

  Daar is toch iets die niet klopt, Ge kunt toch geen eigenaar worden van iets als ge niet betaal. Dat is het zelfde of ge een huis koopt en ge mag er in gaan wonen maar ge moet maar binnen 5 jaar de aankoopsom betalen aan de verkoper.

 • percy colman

  Oooh, hij is toch zo sympathiek.ne foefelaar eerste klasse ja.

 • Jose Van Hauwaert

  En maar reageren op een artikel die met, als of zou zaken komt. Denken jullie nu echt dat mensen die zoveel centen bezitten en kunnen uitgeven, zich niet door financiële adviseurs laten begeleiden. Coucke word op 1 Maart officieel voorzitter daar in Brussel en wees er maar zeker ban dat alles in orde zal zijn, al de rest zijn speculaties want niemand heeft de overeenkomst gezien

 • Stan Vankoo

  De Oostendse soap van het jaar! Was toch zo voorspelbaar!

 • Ronny Delanghe

  Waarom liet de KBVB Coucke Anderlecht kopen terwijl KVO nog niet verkocht was?