FT België: Hernan Losada bergt voetbalschoenen op en wordt beloftetrainer - Antwerp gewoon verder met Bölöni

GOYVAERTS/GMAX AGENCY
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Antwerp gaat gewoon verder met Bölöni

Terwijl de Great Old in het Spaanse stadje Roldan een trainingsstage afwerkt, werd vanop de Bosuil komaf gemaakt met enkele geruchten. Links en rechts werd melding gemaakt dat de clubleiding overweegt om met een andere trainer in zee te gaan, maar die drukte de club het hoofd in. "Wij gaan verder met Laszlo Bölöni", luidde het vanuit Deurne-Noord.

Bölöni begon bij de start van het seizoen als nieuwe coach van Antwerp en tekende een contract voor twee seizoenen. Hij verzekerde de Great Old voor de winterstop al van het behoud. De promovendus stevende ook op play-off 1 af, maar na mindere resultaten in 2018 kon de plek in de top zes niet worden behouden. Er doken hier en daar negatieve signalen op, maar van een ontslag was op geen enkel moment sprake. Bölöni lijkt zo ook safe te zitten voor volgend seizoen. 

BELGA

Great Old fluitend voorbij Spaans amateurclubje

Na de oefenpot tegen Newcastle van afgelopen zondag, werkte Antwerp vandaag in een erg winderig Roldan zijn tweede van vier oefenwedstrijden op Spaanse bodem af. Het kleine Estudiantes Murcia was geen partij voor de Great Old.

Laszlo Bölöni keek aandachtig toe. Voor rust koos hij voor een team met de twee jonge middenvelders Nazaryna en Niangadou en de ervaren Haroun aan hun zijde. Die ploeg deed het niet onaardig. Mendy verzilverde al in de tweede minuut een strafschop die hij zelf uitlokte. Die andere belofte Niangadou liet zich voor rust opmerken met twee goals, maar de knapste kwam van de linker van Ritchie De Laet. De rechtsachter sneed goed naar binnen en trapte overhoeks binnen.

Negen nieuwe namen in de tweede helft. Antwerp startte opnieuw gretig met twee vroege goals via Ardaiz. Daarna liet het Estudiantes Murcia in de match komen. De eerredder hing even in de lucht, maar dan zetten Susic, Ghandri en Limbombe de puntjes op de i. Zo werd het toch nog 0-9. Vrijdag en zondag oefent Antwerp nog tegen de IJslandse teams Akranes en IBV. Zondag stapt iedereen weer op het vliegtuig richting België.

ANTWERP: Jezina - De Laet (46' Buta), Arslanagic (46' Ghandri), Batubinsika (46' Borges), Corryn (46' Van Damme) - Haroun (46' Hairemans), Niangadou (46' Susic), Nazaryna (46' Jaadi) - Owusu, Mendy (46' Ardaiz), Rodrigues (46' Limbombe).

Doelpunten: 2' Mendy (pen.) 0-1, 30' Niangadou 0-2, 37' De Laet 0-3, 43' Niangadou 0-4, 52' Ardaiz 0-5, 63' Ardaiz 0-6, 86' Susic 0-7, 87' Ghandri 0-8, 89' Limbombe 0-9.

Manager Werder Bremen: "Yatabaré blijft bij Antwerp"

Sambou Yatabaré, dit seizoen door Werder Bremen aan Antwerp uitgeleend, blijft bij 'The Great Old'. Dat heeft Frank Baumann, manager bij de Bundesliga-club, in de Duitse pers bevestigd.

Yatabaré streek afgelopen zomer op huurbasis in Antwerpen neer. De 29-jarige Malinees, ex-Standard, kwam bij Antwerp twintig maal in actie in de Jupiler Pro League en twee keer in de Beker van België. Daardoor treedt er automatisch een aankoopoptie in werking, waardoor Yatabaré niet terugkeert naar Duitsland.

De middenvelder verdedigde in het verleden onder meer de kleuren van Caen, AS Monaco, Bastia, Olympiakos Piraeus en Guingamp. In 2015 speelde hij even voor Standard. Sinds januari 2016 was Yatabaré bij Werder actief, maar dat werd geen succes waardoor hij op uitleenbasis vertrok naar Antwerp.

Photonews

Losada stopt met voetballen en wordt beloftetrainer 

Hernan Losada is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig. De 35-jarige spelmaker van Beerschot-Wilrijk besliste om na afloop van play-off 2 zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. De Argentijn wordt vanaf de zomer beloftentrainer op het Kiel. 

“Al voor de titelfinales in 1B hakte ik de knoop door”, aldus Losada. “Ongeacht het resultaat zou ik er mee stoppen. Als voetballer is het genoeg geweest. Ik ben nu helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging en ben blij dat ik deze kans krijg in een vertrouwde omgeving.” 

Dit seizoen was Losada nog goed voor acht doelpunten en drie assists in eerste klasse B. Beerschot is de rode draad doorheen Losada’s carrière, maar tussendoor voetbalde hij ook voor clubs als Anderlecht, Charleroi, Lierse en Heerenveen.

Kapitaalsverhoging bij KVO

Marc Coucke kondigde enkele weken geleden aan dat KV Oostende een kapitaalsverhoging zou doorvoeren. Die is nu officieel gebeurd en in het Belgische Staatsblad gepubliceerd. KVO verhoogde het kapitaal met 15 miljoen euro en is daardoor virtueel schuldenvrij. 

Vanwaar die zet? Toen Coucke in februari KV Oostende verkocht aan zijn vriend Peter Callant, had hij eigenlijk nog recht op zo'n 14,2 miljoen euro - geld dat hij de voorbije jaren in de kustploeg had gepompt om zich aan een sneltempo op te werken van een degradatiekandidaat naar Belgische subtopper. Alleen vormde die schuldenberg een probleem toen Coucke Anderlecht kocht en dus KV Oostende van de hand moest doen. Geen enkele investeerder wilde of kon een club van het formaat van KVO overnemen met die bijna 15 miljoen aan openstaande schulden op de achtergrond. Coucke besloot daarom het openstaande bedrag kwijt te schelden. De nieuwe eigenaar Peter Callant kan zo met een propere lei beginnen. Hij zoekt ondertussen naar nieuwe investeerders om de toekomst van de club te verzekeren. (NVK)
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Erwin Van Roy

    Eindelijk dat diene stopt met voetballen

  • Steven Moreels

    Losada... had het kunnen waarmaken maar we zullen het nooit weten

  • Naessens Kristof

    't Bentje van 't containerpark é were chance, zoals gewoonlijk, al 2x van het faillissement gered geweest, en een bende politiekers die met hun ellebogen werken om op de 1ste rij te mogen zitten!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00