FT België. Haroun verlengt bij Antwerp - Mayweather supportert plots voor STVV - Club ontbindt contract Gabulov

RV

Aanvoerder Faris Haroun verlengt bij Antwerp

Faris Haroun heeft een nieuw contract voor twee seizoenen ondertekend bij Antwerp. Dat meldde zijn club op haar website. De 32-jarige middenvelder en aanvoerder van het huidige nummer vijf in de Jupiler Pro League ligt nu tot de zomer van 2020 onder contract.

Sinds januari 2017 speelt Haroun voor Antwerp, in het verleden kwam hij ook drie jaar uit voor aartsrivaal Beerschot. Vorige zomer kreeg de centrale middenvelder van coach Laszlo Bölöni de aanvoerdersband rond de arm. 

BELGA

Floyd Mayweather supportert voor STVV

STVV heeft er een fan bij. En dat is niemand minder dan de Amerikaanse bokssensatie Floyd Mayweather. De ex-bokser was te gast bij DMM in Tokio waar hij niet alleen de grote STVV-baas Yusuke Muranaka ontmoette, maar ook in de ban geraakte van STVV en de STVV-shirts. Hij tekende er enkele, voegde er zelf eentje toe aan zijn verzameling en beloofde dat hij zeker een keer naar Stayen zal afzakken voor het bijwonen van een match. 

Geen spierscheur voor Steven De Petter

Steven De Petter van STVV liep in een oefenpartij tegen OHL een blessure op. Eerst werd gesproken van een spierscheur. Maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het niet om een spierscheur gaat, maar om een scheur in de fascia, het bindweefsel rond de spier. Ook al is de heling van deze blessure moeilijk voorspelbaar, toch wordt verwacht dat De Petter minder weken aan de kant zal staan dan eerst verwacht. (FKS)

Photo News

Club Brugge ontbindt contract van Gabulov

Club Brugge heeft het contract van Vladimir Gabulov ontbonden. De 34-jarige doelman is na een korte passage bij blauw-zwart opnieuw transfervrij. Club nam Gabulov vorige winter over van het Russische Arsenal Tula. De Russische international moest samen met Kenneth Vermeer de keepersproblemen in Jan Breydel oplossen, maar slaagde er niet in zich in de kijker te spelen. Gabulov tekende in januari een contract voor anderhalf seizoen, maar verlaat Club dus vroegtijdig.

BELGA

Club wil contract Leko openbreken, maar die is niet gehaast

De kampioenenmakers werden reeds beloond, maar wanneer wordt het contract van de kampioenencoach verlengd? Wel, anders dan Ivan Leko gisteren tijdens zijn persconferentie liet uitschijnen, is hij niet gehaast om zijn huidige, aflopende verbintenis open te breken. Eind vorig seizoen stond Leko hoog op het verlanglijstje van een club uit een Europese topcompetitie, maar koos hij uiteindelijk voor een verlengd verblijf bij Club. Het is aannemelijk dat Leko ook straks buitenlandse interesse geniet, waardoor hij voorlopig geen beslissing wil nemen. Club Brugge voerde eerder al meerdere gesprekken met de Kroaat. Blauw-zwart is vragende partij om te verlengen, maar Leko houdt voorlopig de boot af. "Op dit moment ben ik dagelijks bezig met mijn werk", klonk het gisteren. "Ik geloof dat wat moet gebeuren, ook zal gebeuren. En momenteel ben ik de meest gelukkige trainer in de Belgische competitie." Afwachten of Leko ook volgend seizoen nog trainer is bij Club, al zal daar waarschijnlijk pas tegen het einde van het seizoen of zelfs pas erna duidelijkheid over komen. (TTV)

Photo News

Tomecak naar B-kern, Diatta in basis?

Van de vijf potentiële vleugelspelers op rechts, heeft Leko er vanavond slechts eentje voor handen. Door de afwezigheid van de geblesseerde Dennis (spierblessure), de revaliderende Mata en de niet-selectie van Cools, is het meer dan aannemelijk dat Diatta zijn seizoensdebuut zal vieren. Tomecak zou in principe een extra alternatief zijn, maar hij komt niet meer in de plannen van Leko voor. Niet alleen haalde de Kroaat de spelerslijst van de Champions League niet, sinds gisteren traint hij met de B-kern mee. Zo is het einde verhaal bij Club voor Tomecak, die pas vorige winter de overstap van KV Mechelen maakte. (TTV)

Krepin Diatta.
Jan De Meuleneir/Photonews Krepin Diatta.
Tomecak met coach Leko.
Photo News Tomecak met coach Leko.

Trebel wellicht speelklaar

Opsteker voor Anderlecht: het ziet ernaar uit dat Adrien Trebel (27) tegen Racing Genk zal kunnen aantreden. De centrale middenvelder is al een paar weken op de sukkel met de buikspieren en overwoog zelfs even een operatie, maar de laatste dagen merkte hij veel beterschap. Bedoeling zou dan ook zijn om toch gewoon te spelen, in de hoop dat de pijn niet terugkomt, zo klinkt het in zijn entourage. Nog in de ziekenboeg van paars-wit gaat het de goeie richting uit met Kenny Saief (knie). Het valt echter af te wachten of de Amerikaanse linkerflank al in aanmerking kan komen voor een selectie. (PJC)

BELGA

Mbokani voor het eerst in de selectie

Antwerp zal dit weekend tegen Zulte Waregem voor het eerst een beroep kunnen doen op Dieumerci Mbokani. De nieuwste aanwinst van de Great Old had een kleine conditionele achterstand bij zijn aankomst, maar hij heeft de voorbije twee weken veel progressie gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse speelde hij negentig minuten. Mogelijk maakt hij dus zondag zijn officieel debuut voor zijn nieuwe club.

Borges trainde individueel met de kinesisten. (KDZ)

Photonews

Buffalo's gaan spelers via wetenschap nog beter begeleiden

In het kader van een bestaande overeenkomst tussen de club en de Universiteit Gent werd binnen AA Gent het 'Department Performance and Sports Sciences' opgericht. De staf bestaat uit specialisten met naam en faam en wordt geleid door Jan Bourgois, professor inspanningsfysiologie. Onder meer fysiektrainer Stijn Matthys, doctor lo en bewegingswetenschappen, en Jan Boone, professor trainingsleer, maken er verder deel van uit. De nieuwe cel moet binnen de club de prestaties optimaliseren én relevante wetenschappelijke innovaties invoeren binnen alle geledingen van de club. "Onze club zet hiermee een nieuwe stap naar een verdere professionalisering van de begeleiding van onze spelers", laat AA Gent weten. (RN)
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan lindekens

    Mayweather fan van STVV...waar gaan we naartoe met deze club ???

  • christiaan verhauwen

    Vladimir Gabulov was dat niet een "top transfer" van Club Brugge? bij de transfer 2 volle bladzijden over hoe goed hij wel was. van objectieve media gesproken.

  • Allard Emile

    Leko?? Die zit al met zijn gedachten ergens anders zeker ????