FT België: Failliete Lierse stap dichter bij doorstart - Moeskroen strikt jonge doelman van Lille

BELGA
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Al het grote en minder grote nieuws over de binnenlandse voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Doelman Jean Butez tekent voor drie seizoenen bij Moeskroen

Excel Moeskroen heeft doelman Jean Butez voor drie seizoenen aan zich gebonden. De Henegouwers huurden de 22-jarige Fransman dit seizoen van Rijsel en nemen hem nu defintief over. Dat maakte Moeskroen vandaag bekend.

Butez, die begin juni zijn 23ste verjaardag viert, stond tien keer tussen de palen bij Moeskroen. Daarin slikte hij 15 doelpunten en hield hij zijn netten twee keer schoon. Rijsel ontbond zijn contract, waardoor Moeskroen geen transfersom hoefde te betalen voor de goalie.

"Door een talentrijke doelman voor drie seizoenen vast te leggen, toont Moeskroen nogmaals dat de club iets op lange termijn wil uitbouwen", klinkt het op de website van les Hurlus.

Lierse stap dichter bij doorstart

De doorstart van het failliete Lierse onder het stamnummer van eerste amateurclub Oosterzonen lijkt weer een stap dichterbij gekomen. De gesprekken tussen voormalig Liersemanager Roel Rymen en Oosterzonen-voorzitter Stefan Van Lommel verliepen de voorbije dagen voorspoedig. Daar waar het aanvankelijk de bedoeling was om via een groep investeerders Oosterzonen over te nemen, liet Van Lommel nu verstaan dat hij graag mee in het ‘nieuwe’ Lierse wil stappen. Op die manier lijkt niets een verandering van naam en clubkleuren nog in de weg te staan. Ook wat betreft de huur van het Vanderpoortenstadion zou de groep rond Rymen en Van Lommel over goede troeven beschikken. Mogelijk komt het volgende week tot een doorbraak. Overigens heeft supportersbeweging ‘Lierse voor Altijd’ – die eerder parallel inzette op een fusie met stadsgenoot Lyra – blijkbaar recent nog geprobeerd om Van Lommel alsnog voor zich te winnen. “Maar die interesse heb ik afgewimpeld”, aldus Van Lommel.

BELGA

Eupen versterkt rangen met Mégan Laurent (Lierse)

Mégan Laurent (26) heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij KAS Eupen. De aanvallende middenvelder verlaat na een jaar het failliete Lierse.

Laurent speelde afgelopen seizoen 32 wedstrijden voor Lierse. Hij scoorde daarin vijf keer en deelde vier assists uit. De Belg heeft ook een verleden bij Tubeke, Bergen, RC Mechelen en de jeugd van Charleroi. Voor de Panda's is hij de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen.

STVV zonder Acolatse en Legaer

STVV speelt zijn laatste match tegen Lokeren. Een match zonder inzet, is het. Maar dat neemt niet weg dat De Roeck een afscheid in schoonheid wil. "We willen onze thuisreputatie gaaf houden en bovendien staat er nog altijd een premie op het spel", geeft ie aan. De Roeck moet alleszins puzzelen. Want Kotysch (knie), Legear (voet) en Acolatse (achillespees) worden preventief aan de kant gehouden. "Het zou onverantwoord zijn hen in deze omstandigheden te forceren en zo hun voorbereiding op het volgend seizoen te hypothekeren", aldus nog De Roeck, die geen ploegsamenstelling wou geven maar ons wel nog verklapte dat hij in een 4-3-3 zal starten. (FKS)

Elton Acolatse.
BELGA Elton Acolatse.

Anderlecht biedt Servisch talent Adzic vierjarig contract

Het nieuwe Anderlecht krijgt vorm. Paars-wit staat op een zucht van Luka Adzic (19), winger van Rode Ster Belgrado. Hij kan voor vier jaar tekenen.

"Adrian Aliaj is niet op kantoor. Hij is in uw land." 't Was wellicht onbewust, maar de secretaresse van makelaarsbureau Soccer Eleven gaf gisteren wel nuttige informatie. De Albanese ex-international Aliaj, die een verleden bij Charleroi, La Louvière en Standard heeft, is de begeleider van RSCA-target Luka Adzic. En als uitgerekend hij in België is...

Navraag leerde ons dat Adzic effectief dicht bij een akkoord met paars-wit staat. Voor de vleugelaanvaller heeft Luc Devroe een overeenkomst van vier jaar klaar, hij nadert ook met Rode Ster Belgrado een deal voor minder dan één miljoen euro. "Ik praat inderdaad met Anderlecht", aldus Adzic gisteren. "Sowieso verleng ik niet. Ik wil hogerop."

Anderlecht, dat net als Servisch kampioen Rode Ster verzekerd is van Europees voetbal, is in dat opzicht de ideale stap voor Adzic. De club heeft ervaring met Serviërs - de aanpassing zou vlot moeten verlopen - en de Belgische competitie is niet extreem veel hoger aangeschreven dan de Servische. Dat maakt dat Adzic onder coach Hein Vanhaezebrouck kansen ziet om veel minuten te verzamelen, wat bij PSV, Sevilla en Europa League-winnaar Atlético Madrid, die ook interesse tonen, minder vanzelfsprekend zou zijn. "Mijn evolutie is cruciaal."

In eerste instantie fysiek is er nog progressiemarge bij de frêle Adzic, zo valt in Servië te horen. Adzic' kwaliteiten liggen aan de bal: hij is technisch vaardig, heeft een uitstekende linkervoet - hij was goed voor vier goals in 26 competitieduels - en kan prima dribbelen. Daarnaast zijn ook zijn stilstaande fases en zijn versnelling wapens.

Mocht Adzic daadwerkelijk naar Brussel verhuizen, dan krijgt de recordkampioen er een kleurrijke figuur bij. Adzic is, naar het voorbeeld van zijn held Cristiano Ronaldo van Real Madrid, namelijk een hippe kerel. Op zijn Instagram stikt het van de foto's met dure (en vaak extraverte) merkkledij. Daarnaast poseert de jeugdinternational af en toe in ontbloot bovenlijf.

In de marge van het dossier-Adzic is het wachten op de aankondiging van de komst van KV Oostende-spelers Antonio Milic (24) en Knowledge Musona (27). Marc Coucke plukte het duo weg bij zijn ex-club voor een bescheiden prijs, nadat hij op zijn beurt KVO onder de waarde verkocht had. Eerder haalde Anderlecht Makarenko, Abazaj en Cobbaut. (PJC)

Photo News

Krasnodar biedt op Spajic

Het ziet ernaar uit dat de basisploeg van Anderlecht volgend seizoen in niks zal gelijken op de huidige. Nu is de kans ook reëel dat Uros Spajic (25) paars-wit verlaat. Op Neerpede liep een officieel bod binnen vanuit Rusland voor de Servische verdediger. Wat zeker is, is dat de fax van het Russische Krasnodar komt. Over het geboden bedrag bestaat minder duidelijkheid, maar in makelaarskringen klinkt het dat het nummer vier uit de Premjer Liga bereid is tussen de vijf en zes miljoen euro op tafel te leggen. Hoewel Krasnodar - een stad op 1.250 kilometer van Moskou - niet de meest sexy bestemming is, staat Spajic niet weigerachtig tegenover een overgang. Ook Anderlecht heeft oren naar de Russische miljoenen. (PJC)

BELGA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Debrouwer

    Een "talent" ? Voor één keer geen "TOPtalent" dus zoals ze al hun transfers normaal noemen ?

  • frank voorspoels

    bijna rond met Servische speler ??? Denk toch eens aan de eigen jeugd gvd .