FT België. Club trekt alle registers open - Gent op volle sterkte - Cobbaut uit gratie bij Anderlecht - Feest voor Dury

BELGA

Jonge Red Flames uitgeschakeld na twee tegentreffers in toegevoegde tijd tegen Oostenrijk

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg bij de min 17-jarigen heeft zich niet kunnen plaatsen voor het EK met acht landen dat in mei gespeeld wordt in Bulgarije. In hun laatste groepswedstrijd van de eliteronde verloren de jonge Red Flames in het Oostenrijkse Stegersbach met 4-2 van Oostenrijk, nadat ze eerder in dit minitoernooi met 4-0 van Wales en met 1-0 hadden gewonnen van Finland. Met minstens een gelijkspel tegen Oostenrijk waren ze altijd zeker geweest van deelname aan het EK.

De jonge Flames begonnen nochtans uitstekend aan hun wedstrijd: na doelpunten van Jill Janssens (36.) en Cato Dellaert (42.) liepen ze met de rust in zicht 0-2 uit en leek de kwalificatie hen nog moeilijk te kunnen ontsnappen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft zorgde Annabel Schasching (45.+1) echter van op de stip voor de aansluitingstreffer en dat bleek de voorbode voor heel wat onheil.

Na de pauze gingen de Flames helemaal kopje-onder, wat op het uur de gelijkmaker van Livia Brunmair opleverde. Ook bij een gelijke stand waren de Flames virtueel nog gekwalificeerd, maar in de toegevoegde tijd diende Oostenrijk de doodsteek toe door via Lilli Purtscheller en invalster Katja Wienerroither nog twee keer te scoren. Oostenrijk mag zo als groepswinnaar naar het EK, de tweede plaats van de Belgen levert niets op. In het verleden kon ons land zich bij de U17 in het vrouwenvoetbal slechts één keer voor het EK plaatsen, met een vierde plaats in 2013 als resultaat.

rv

Union verlengt contract van Anas Hamzaoui

Union heeft de verbintenis van Anas Hamzaoui met een jaar verlengd, tot juni 2020. Dat maakte de club uit 1B zaterdag bekend. De 22-jarige linkerflank, die ook op rechts wordt uitgespeeld, speelt sinds de zomer van 2017 voor Union. De Belg met Marokkaanse roots kwam dit seizoen elf keer in actie voor de Brusselse traditieclub.

Vrijdag maakte Union ook al de contractverlenging van invallersdoelman Enzo d’Alberto bekend. Hij tekende eveneens bij tot 2020. Union begint zaterdagavond aan play-off 2 met een thuismatch tegen Cercle Brugge.

Club in PO 1: Tomorrowland-boxen, nieuwe app, en sterrenchefs

De play-offs bij Club zullen niet onopgemerkt voorbijgaan. Blauw-zwart lanceerde aan de vooravond van zijn start in PO 1 een nieuwe app, waar je onder meer een heleboel statistieken van de spelers zal kunnen raadplegen. Voorts wil Club Jan Breydel nóg meer laten daveren met een fonkelnieuwe geluidsinstallatie - boxen die ook op Tomorrowland gebruikt worden. Ex-speler Leo Van der Elst wordt op zijn beurt de nieuwe stadionspeaker. ‘t Zijn niet de enige nieuwtjes. Club gaat ook een unieke inkijk bieden in play-off 1, aan de hand van beelden uit de kleedkamer, in de spelershome, op de bus en zelfs tijdens de tactische bespreking. Tot slot zullen ook vijf verschillende sterrenchefs hun opwachting maken in het stadion om de vips te verwennen. (NP)

BELGA

Buffalo’s op volle sterkte naar Brugge

Jess Thorup kan de play-offs nagenoeg op volle sterkte aanvatten. “Tijdens de vrijdagtraining deden alle 25 kernspelers de opwarming mee, alleen Azango werkte daarna individueel verder. Hij is nog niet klaar, al de anderen wel.” Dat betekent dat Thorup eindelijk weer kan rekenen op Giorgi Chakvetadze, die na Nieuwjaar amper nog in actie kwam door een knieblessure. “We staan voor drie wedstrijden in één week, we zullen iedereen kunnen gebruiken”, aldus Thorup. (RN)

Jess Thorup.
Photo News Jess Thorup.

Obradovic onzeker en nóg mag Cobbaut niet mee

Hij heeft zijn conclusies getrokken. Als Fred Rutten bij Anderlecht blijft, moet Elias Cobbaut vertrekken. Voor de match tegen Genk zit hij zelfs niet in de selectie, wat opvallend is gezien concurrent op links Ivan Obradovic onzeker is. De Serviër moest de training staken. Net als Cobbaut maken ook Sebastiaan Bornauw en Yevhen Makarenko de verplaatsing naar Limburg niet. Over Nany Dimata en Zakaria Bakkali, nog steeds out, zei Rutten het volgende: “Met alle respect, maar... Enkel de spelers die kunnen aantreden zijn belangrijk.” (PJC/MJR)

Photo News

500ste match in eerste klasse voor Dury

Dan toch ‘feest’ in play-off 2. Francky Dury (61) viert vanavond zijn 500ste match in eerste klasse. De coach van Zulte Waregem komt zo in een select gezelschap. Alleen Robert Waseige (818 matchen), Jon Dogaer (708 matchen), Georges Leekens (685 matchen), Hugo Broos (645 matchen), Henk Houwaart (641 matchen), Han Grijzenhout (570 matchen), Aimé Anthuenis (562 matchen) en Jan Ceulemans (502 matchen) rondden eveneens de kaap. De voorlopige balans van Dury: 194 zeges, 180 nederlagen en 125 draws. Hij stond 460 duels voor de dug-out bij Essevee, 40 met AA Gent. Ook een speler heeft reden tot vieren: Nill De Pauw speelt zijn 250ste match in eerste klasse. (VDVJ/JSe)

BELGA

Roef wil weg bij Waasland-Beveren

W.-Beveren deed Davy Roef naar Wase normen een ‘waanzinnig’ bod, maar de doelman liet weten dat hij een stap hogerop wil. Waasland-Beveren licht dus de optie van 750.000 euro niet bij Anderlecht. Kandidaat-vervangers zijn Verhulst, Coosemans, Van Damme en Saussez. Ondertussen blijven coach Adnan Custovic en zijn staf ook volgend seizoen bij W.-Beveren. (MVS)

Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Ledure

  Jan Boden, En wat denkt ge ??? Dat was zonder geluidsinstallatie..

 • luc braeckman

  En heren, daverde Jan Breydel of daverde Jan Breydel?

 • dretie munkies

  Een feest was het niet voor Dury : een 0-0 tegen Beveren is daarvoor onvoldoende. Trouwens als Beveren op zoek is naar een doelman : al eens aan Bossut gedacht ? Die is toch op overschot bij Essevee !

 • Philippe Vanbelleghem

  Resultaten dat moeten we zien bij Club i.p.v al die tra la la.

 • Jan Boden

  Nu de spelers van Club niet meer in staat zijn om Jan Breydel te laten daveren schakelen ze maar een geluidsinstallatie in.