FT België: Boete voor Antwerp na incidenten tegen Charleroi - Voetbalveld Lokeren krijgt beste beoordeling na heenronde

Photo News
Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Een zomeraankoop die tegenvalt en meteen op de transferlijst belandt? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Voetbalveld van Lokeren krijgt beste beoordeling na heenronde

De grasmat in het Daknamstadion van Sporting Lokeren krijgt na de heenronde in de Jupiler Pro League de beste score van trainers, aanvoerders en de aanwezige match delegates. 

Lokeren krijgt na acht thuiswedstrijden een gemiddelde score van 44,75 op 45 voor de staat van zijn grasmat. Daarmee houden de Waaslanders KV Oostende (44,71) nipt van de leidersplaats. Club Brugge (44) vervolledigt het voorlopige podium. Opvallend is ook de goede scores voor staartploegen KV Mechelen en Eupen, die de vijfde plaats delen met 43,5 op 45.

Van de G5-clubs zijn er drie onderaan het klassement terug te vinden. KRC Genk (42,29) boekte vorig seizoen serieus wat winst, maar dat resulteert niet in een perfecte grasmat. De Limburgers bezetten de dertiende plaats en worden op de voet gevolgd door landskampioen Anderlecht (42) en Standard (41).

Het kunstgras van STVV wordt niet door iedereen gesmaakt. De Kanaries kregen heel uiteenlopende scores gaande van 30 op 45 tot het maximum van de punten. Ook Moeskroen en hekkensluiter KV Kortrijk hebben nog werk aan hun grasmat. De Kerels kregen op de dertiende speeldag met 26 op 45 de slechtse score tot dusver. Na het bezoek van KRC Genk toonde Albert Stuivenberg, die het veld in Kortrijk 6 op 15 gaf, zich al heel ontevreden over de bespeelbaarheid van het veld.

Lokeren is ook het strengst voor de velden van de andere clubs. Met een gemiddelde van 36,14 op 45 krijgen de andere clubs de minste punten van de "Tricolores".

Sinds dit seizoen geven trainer en aanvoerder van de bezoekende ploeg en een afgevaardigde van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) na afloop van elke match in de Jupiler Pro League geven voor de kwaliteit van het veld. Op het eind van het seizoen mag de greenkeeper van het beste terrein op het Gala van de Profvoetballer een award in ontvangst nemen.

Gemiddelde scores na vijftien speeldagen (op 45):

1. Sporting Lokeren 44,75 ptn (8 thuiswedstr.)

2. KV Oostende 44,71 (7)

3. Club Brugge 44 (7)

4. AA Gent 43,57 (7)

5. KV Mechelen 43,5 (8)

. KAS Eupen 43,5 (8)

7. Antwerp 43,29 (7)

8. Waasland-Beveren 43,14 (7)

9. Sporting Charleroi 42,75 (8)

10. Zulte Waregem 42,38 (8)

11. KRC Genk 42,29 (7)

12. RSC Anderlecht 42 (7)

13. Standard 41 (7)

14. STVV 38,63 (8)

. Moeskroen 38,63 (8)

16. KV Kortrijk 38,25 (8)

Photo News

Taravel (Cercle Brugge) verschijnt vrijdag voor Geschillencommissie

Jérémy Taravel verschijnt vrijdagmiddag (14u00) pas voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het disciplinaire dossier stond in principe voor vandaag op het programma, maar de verdediger van Cercle Brugge kreeg uitstel. Dat bevestigde competitiemanager Thibault De Gendt dinsdag.

Taravel moet zich vrijdag gaan verantwoorden voor een fase uit het wedstrijdbegin van de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Beerschot Wilrijk op de vijftiende speeldag in de Proximus League (1B). De Franse centrale verdediger wordt na tussenkomst van de Reviewcommissie vervolgd.

BELGA

Rik Foulon wordt de nieuwe sportief manager bij KVK

KV Kortrijk heeft Rik Foulon als nieuwe sportief manager aangesteld. Dat meldde de club op zijn website. Foulon volgt de naar Anderlecht vertrokken Karim Belhocine op en zal morgen in functie treden.

Foulon speelde in de jaren '80 zeven seizoenen als verdedigende middenvelder voor KVK. Hij kwam uit de jeugdopleiding van de club. In 2001 werd hij door Jean-Marc Degryse aangesteld als scout. Nu volgt hij Karim Belhocine op, die eerder deze maand door Hein Vanhaezebrouck als assistent bij Anderlecht werd aangesteld.

"Rik is al lang een erg gewaardeerd lid binnen de sportieve structuur van KV Kortrijk", zegt algemeen directeur Matthias Leterme. "Met zijn duidelijke voetbalvisie, geënt op de identiteit van KV Kortrijk, en zijn sterk analytisch en empathisch vermogen is Rik de ideale persoon om de functie van sportief manager op te nemen."

"Rik bouwde door de jaren heen een uitgebreid netwerk en beschikt over heel veel knowhow. Onder Hein Vanhaezebrouck werd Rik ook verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstanders. Het stemt ons uitermate tevreden dat we met Rik, een echte KVK-man, de continuïteit kunnen garanderen. Samen met het team van sterke medewerkers dat al aan de club verbonden is, zijn we overtuigd dat we de verdere uitbouw van het sportieve luik zullen kunnen realiseren."

De nieuwe sportief directeur Rik Foulon met de revaliderende Elohim Rolland.
Eddy Soetaert De nieuwe sportief directeur Rik Foulon met de revaliderende Elohim Rolland.
VDB

Antwerp maakt zich geen zorgen na uitlekken plannen Gheysens

Moet Antwerp zich zorgen maken nu gebleken is dat sterke man Paul Gheysens zijn zinnen heeft gezet op Anderlecht? Volgens de 'Great Old' alleszins niet. In een communiqué benadrukt de huidige nummer vijf van de Jupiler Pro League dat de huidige manier van werken een engagement is op lange termijn.

"De eigenaars willen hun langetermijnengagement naar de club herbevestigen en zullen samen met het management de club verder professionaliseren en de nodige investeringen blijven doen", klinkt het. 

"De eigenaars zullen niet alleen investeren in de nodige infrastructuur maar ook in de club zelf en in de jeugdopleiding. De eigenaars en het management hebben samen met de sportieve leiding onder leiding van Luciano D’Onofrio het langetermijnengagement om stap voor stap de club verder uit te bouwen."

Luciano D'Onofrio.
Photo News Luciano D'Onofrio.

Antwerp moet 2.000 euro boete betalen na incidenten tegen Charleroi

Antwerp moet een disciplinaire boete van 2.000 euro betalen, nadat supporters van de Great Old in het competitieduel tegen Charleroi doelpuntenmaker Cristian Benavente hadden bekogeld met onder andere een lege rookbompot. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (1-3) op 5 november werd Cristian Benavente na zijn tweede doelpunt bekogeld met bekers, muntstukken en aanstekers. De Peruviaanse aanvaller van de Carolo's vierde zijn treffer voor het supportersvak van de Great Old en kreeg daarbij zelfs een leeg rookbomblik tegen het hoofd.

"Antwerp brengt geen pertinente argumenten aan die de verslagen van de scheidsrechter en de Match Delegate (Léon Schelings) in twijfel kunnen trekken omtrent dit ontoelaatbaar gedrag. Dat de spelers van Charleroi voor de ultra's van Antwerp gingen juichen, was niet moedwillig noch provocerend", oordeelde de Geschillencommissie. "Het gooien van voorwerpen op het terrein in de nabijheid van spelers en scheidsrechters is absoluut uit den boze, vooral wanneer dat de fysieke integriteit van betrokkenen in gevaar brengt."

"De inbreuk wordt door Antwerp niet betwist. De talrijke inspanningen die de club onderneemt om dergelijke incidenten te vermijden zijn bewonderenswaardig, maar dat doet niets af aan de ten laste gelegde inbreuk."

De Geschillencommissie bevestigt zo de vordering van het Bondsparket, dat op 9 november een boete van 2.000 euro had gevorderd. Antwerp kan beroep aantekenen tegen de beslissing. 

KV Mechelen en Rob Schoofs vangen bot voor Geschillencommissie

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 1.200 euro opgelegd aan Rob Schoofs. De middenvelder van KV Mechelen werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten voor een zware tackle op de enkel van Charleroi-speler Dodi Lukebakio.

De Geschillencommissie volgt met die uitspraak de strafvordering van het Bondsparket. Tenzij Malinwa in beroep gaat, is Schoofs geschorst voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup.

Halverwege de tweede helft van de uitwedstrijd in Charleroi (2-0) op vrijdag pakte Schoofs uit met een gevaarlijke tackle op de enkel van Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Erik Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart. Schoofs mocht gaan douchen.

Omdat het voor de 23-jarige Schoofs nog maar zijn eerste rode kaart in het profvoetbal was, dacht KV Mechelen aanspraak te kunnen maken op strafvermindering. Daarom weigerde Malinwa het schikkingsvoorstel en verdedigde sportief manager Herman Stijlemans zijn speler dinsdag tevergeefs voor de Geschillencommissie.

BELGA

Oostende haalt zijn gram in dossier Capon, geen strafvermindering voor Vandendriessche

KV Oostende heeft voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor lichtere sancties voor Brecht Capon en Kevin Vandendriessche, die op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten werden.

Brecht Capon moest na twintig minuten de doelpuntenloze wedstrijd tegen Standard al verlaten. De verdediger van de kustboys kwam met het been hoog ingevlogen op de knie van Paul-José Mpoku. Scheidsrechter Nicolas Laforge, die Sébastien Delferière in extremis verving, trok meteen de rode kaart. Het Bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro. Namens KVO vroeg advocaat Dimitri Dedecker de sanctie te beperken tot twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief. "Capon is in een profcarrière van tien jaar nog nooit geschorst geweest en kreeg slechts twee rode kaarten. We vinden de strafvordering te zwaar, omdat er geen brutaliteit aan te pas kwam. De voet komt op kniehoogte omdat de bal daar toevallig was, maar de trap was wel gecontroleerd. Op de beelden ziet het er gevaarlijker uit dan het was", aldus Dedecker. Capon riep brute pech in. "Ik wil de fase niet minimaliseren, maar voor een faire speler als ik zou zo'n sanctie hard aankomen. Het is een tactisch automatisme dat ik de bal ingooi. Die wordt dan teruggespeeld, waarna ik de bal naar voren moet trappen. Mpoku zat er nu helaas tussen en dat levert een gevaarlijke situatie op", zei de verdediger.

KV Oostende beëindigde de partij uiteindelijk zelfs met negen. Kevin Vandendriessche werd een kwartier voor het einde rechtstreeks uitgesloten, nadat hij de ontsnapte Dieumerci Ndongala met een tackle langs achteren en beide voeten vooruit had neergehaald. Daarvoor vraagt het Bondsparket een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één met uitstel, en een boete van 600 euro erbovenop. Oostende hoopt de sanctie te herleiden tot een speeldag schorsing met uitstel. "Ik probeer de bal met rechts weg te tackelen, maar Ndongola is sneller op de bal", lichtte Vandendriessche zijn kant van het verhaal toe. "Het is geenszins een brutale tackle", vulde meester Dedecker aan. "Hij raakt Ndongolo licht, waardoor die uit evenwicht wordt gebracht. Bovendien was hij niet eens de laatste verdediger."

Voor Vandendriessche staat enkel de competitiewedstrijd tegen Eupen op de wip, Capon dreigt ook de bekermatch tegen STVV (28/11) te missen. De uitspraak volgt vanavond.

Brecht Capon.
Photonews Brecht Capon.

Antwerp pleit voor boetevermindering na incidenten tegen Charleroi

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vorderde voor supportersincidenten tijdens Antwerp-Charleroi op de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League een boete van 2.000 euro tegen de Great Old. Antwerp vindt die sanctie te streng en bepleitte vandaag voor de Geschillencommissie een lagere boete.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (1-3) op 5 november werd Cristian Benavente na zijn tweede doelpunt bekogeld met bekers en andere projectielen. De Peruviaanse aanvaller van de Carolo's vierde zijn treffer voor het supportersvak van de Great Old en kreeg daarbij een blik tegen het hoofd.

Antwerp bracht zelf beelden aan en verwees ook naar het eerste doelpunt van Benavente in de tiende minuut. "Het is toch vreemd dat hij de openingsgoal niet met zijn eigen supporters en staf viert? Hij staat dichter bij het eigen supportersvak, maar viert met provocerende gebaren voor het vak van de harde kern van Antwerp. Bij de treffer, met de incidenten als gevolg, gebeurt hetzelfde. Dat spreekt het gedrag van onze supporters niet goed, maar die viering kan moeilijk los van de incidenten gezien worden", zei advocaat Jorgen Van Laer. "Het scheidsrechtersrapport rept over glazen flessen, maar dat betwisten we ten zeerste. Die hebben we immers niet teruggevonden. De rookpot werd wel gegooid, daarover gaan we niet discussiëren."

"De fans van Antwerp zijn inderdaad soms iets te warmbloedig in de beleving van hun team. Maar we willen wel een eerlijke disciplinaire behandeling. Er was slechts één incident, maar de ref karakteriseert het gedrag van onze supporters wel als 'slecht'", zette Van Laer zijn pleidooi voort. "Antwerp doet er alles aan om de zaken naar behoren en veilig te laten verlopen. We pakken die warmbloedigheid sinds de overname van de club intern hard aan", benadrukte Van Laer, die een bewijsstuk neerlegde met daarop alle fans die burgerrechterlijk uitgesloten werden. "Daar gaan we heel bewust ver in en die inspanningen zetten we voort. We zetten de zoektocht naar de supporter die de rookpot naar Benavente gooide ook voort. Hij of zij zal aansprakelijk worden gesteld en een stadionverbod krijgen. We nemen zoveel mogelijk initiatieven om dit soort gedrag in te dijken."

Antwerp pleitte voor een sanctie "gedeeltelijk of geheel" met uitstel. Bondsprocureur Chris Vandenbossche zei dat "Antwerp genoeg kansen had gekregen". "Sfeer mag en moet op een voetbalveld, maar het gooien van bommetjes, aanstekers, rookpotten, muntstukken en glazen flessen hoort niet. Bovendien heeft Antwerp geen onbesproken strafblad", aldus Vandenbossche, die nadien de vijf supportersincidenten van vorig seizoen opsomde.

Photo News

 KV Mechelen minimaliseert rode kaart van Rob Schoofs: "Zo erg was het toch niet?"

KV Mechelen verdedigde Rob Schoofs vandaag voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De middenvelder van Malinwa werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten en riskeert voor zijn tackle op de enkel van Dodi Lukebakio twee speeldagen effectieve schorsing.

Het Bondsparket had gisteren drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro gevorderd. Omdat het voor de 23-jarige Schoofs nog maar zijn eerste rode kaart in het profvoetbal was, dacht KV Mechelen aanspraak te kunnen maken op strafvermindering. Sportief manager Herman Stijlemans hoopt zelfs op louter een voorwaardelijke sanctie, zo bleek vandaag uit de zitting voor de Geschillencommissie.

"Schoofs is een voorbeeld voor de spelers op de Belgische voetbalvelden. Hij heeft nooit eerder een rode kaart gepakt. De fase zelf werd door een professionele scheidsrechter beoordeeld als een gele kaart. Schoofs heeft dan de pech dat er een videoref aanwezig is", stak Stijlemans van wal. "Belangrijk is voor ons dat Lukebakio de match had kunnen volmaken. Zijn vervanging (vijf minuten na de tackle van Schoofs, nvdr.) was een puur tactische wissel. Dat bleek uit de persconferentie achteraf. In de pers wordt de fase enorm opgeklopt, maar zo erg was het toch allemaal niet? Zeker niet als je dat vergelijkt met andere fouten in België, waarbij spelers wel de tegenstrever willen raken. Schoofs had allerminst de intentie om Lukebakio te kwetsen en verliet het veld zonder discussie."

Schoofs zelf dacht dat Lukebakio zijn controle had gemist. "De bal leek te ver van zijn voet te stuiten, waardoor ik dacht hem het leer te kunnen afsnoepen. Ik ging vol voor de bal, maar kwam te laat. Ik vond de rode kaart terecht en was zelf enorm verrast toen ik de beelden zag", getuigde de middenvelder van KVM.

Door de vordering van het Bondsparket riskeert de middenvelder van Malinwa geschorst te zijn voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup. De Geschillencommissie maakt vanmiddag zijn uitspraak bekend. 

BELGA

Standard pleit voor vrijspraak van Edmilson Junior

Standard heeft vandaag ter zitting van de Geschillencommissie Profvoetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gepleit voor de vrijspraak van Edmilson Junior, die zaterdag een rode kaart kreeg.

Tijdens het doelpuntenloze competitieduel tussen Standard en KV Oostende op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League werd Edmilson Junior vlak voor het halfuur rechtstreeks uitgesloten. De flankaanvaller deelde een flinke duw uit aan Aleksandar Bjelica. Scheidsrechter Nicolas Laforge toonde hem meteen de rode kaart. Het Bondsparket wil Edmilson Junior schorsen voor de verplaatsing van de Rouches naar KRC Genk (26/11). Hij kijkt ook aan tegen een boete van 400 euro. "De beelden spreken voor zich", verklaarde bondsprocureur Chris Vandenbossche de vordering.

Standard vindt dat Edmilson Junior al voldoende gestraft is en pleitte voor de vrijspraak. "In tegenstelling tot wat Laforge in zijn rapport schreef, gaat het in de bewuste fase niet om een slag in het gezicht. Bjelica zei na de match dat het om een duw in de rug ging. De indicatieve tabel schrijft in dat geval voor dat de uitsluiting voldoende is. Edmilson kan de fysieke integriteit met een duwtje toch moeilijk in gevaar gebracht hebben", zei de verdediging, aangevoerd door meester Gregory Ernes. De Rouches wezen er bovendien op dat Edmilson door de rode kaart al meer dan een uur aan de kant zat en nooit eerder in zijn loopbaan een rode kaart kreeg.

Edmilson zei zelf dat hij Bjelica niet in het gezicht had geduwd. "Ik ben helemaal geen gemene speler. Integendeel, ik incasseer veel tackles maar revancheer me nooit", zei de flankaanvaller van Standard.

Photonews

Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht

Vandaag viel er ook slecht nieuws te rapen op training bij paars-wit. Ivan Obradovic ontbrak nog steeds door een ziekte die hij opliep tijdens de Azië-trip met Servië en hij is dus hoogst twijfelachtig voor het belangrijke treffen met Bayern. Ook recordaankoop Nicolae Stanciu was er niet bij. De Roemeen kampt met een overbelasting aan de hamstring en is out voor morgen. 

Nicolae Stanciu
BELGA Nicolae Stanciu

Verschuivingen op KV Mechelen

Opvallend: bij KV Mechelen stappen onder meer algemeen directeur Marc Faes en oude getrouwe Fi Vanhoof en ondervoorzitter Sylveer Daauwe uit de Raad van Bestuur. Daarvoor werd de akte neergelegd in het Staatsblad. Nieuwe investeerders Penninckx, Somers en Vanroy treden dan weer toe. Daarmee wordt de omzetting van een VZW naar een NV verder gefinaliseerd.

Rv

Rentree Najar nog niet voor morgen

Euforie is onnodig. Zelfs nu Andy Najar (24) na zijn hamstringblessure met de groep traint, wil Anderlecht een terugkeer niet overhaasten. Dat is immers al eens gebeurd...

Het einde van de tunnel is in zicht. Andy Najar heeft de groepssessies gedeeltelijk hervat na zijn hamstringblessure - de opwarming en de passvormen deed hij mee. Een opluchting voor de Hondurees, zeker omdat tien weken geleden een operatie nog een reële optie was. Naar verluidt was de medische staf dat idee toen genegen, maar wilde Najar zelf niet onder het mes. Hij verkoos een individueel programma.

Photo News

Eigenlijk had Najar op dat moment nooit mógen hervallen. Nadat hij tegen Lokeren in september (3-2-zege) zijn rentree gevierd had na maanden gesukkel, voelde hij zich de dagen nadien niet klaar om nog een duel te spelen. Hij sprak die angst ook uit, maar toch dropte René Weiler hem in de basis tegen Bayern. Het gevolg? Hij bezeerde zich na een halfuur opnieuw aan de dij.

Photo News

Dat scenario mag zich niet herhalen en dus heeft de landskampioen een gedetailleerd revalidatieplan opgesteld. Nu breekt de moeilijkste fase aan: de re-integratie bij de A-kern. Concreet is het de bedoeling dat Najar gedurende minstens twee weken deels onder Vanhaezebrouck werkt, met daarnaast fysieke prikkels. Als hij de opgedreven belasting goed verteert, is hij klaar voor het echte werk op Spaanse bodem. In Najars entourage valt namelijk te horen dat het de bedoeling is om hem tijdens de winterstage in La Manga (5-12/1) klaar te stomen voor de terugronde. Dat neemt niet weg dat de speler nog voor Nieuwjaar minuten kan krijgen, maar binnen Anderlecht wil men geen risico's nemen. (PJC)

Belga

Gerkens en Kara terug, Obradovic nog steeds ziek

Goed nieuws voor Anderlecht: Pieter Gerkens en Kara Mbodj zijn terug na blessureleed. Gerkens haakte af voor Moeskroen met pijn aan de voet, Kara had last aan de knie, maar beiden lijken dus fit te geraken voor Bayern. Ook Matz Sels (knie) is helemaal speelklaar. Achter de naam van Ivan Obradovic staat wel nog steeds een vraagteken. De linksachter is ziek. Overigens is de scheidsrechter morgenavond de Engelsman Anthony Taylor (39). (PJC)

Photo News

Essevee moet sterkhouders nog tijdlang missen

Zulte Waregem blijft in de hoek waar de klappen vallen. Ook uit de ziekenboeg komt nu slecht nieuws. Na onderzoeken werd bij Peter Olayinka (foto) een scheur in de buitenste band van de knie vastgesteld. De spits zal enkele weken onbeschikbaar zijn. Timothy Derijck lijkt eveneens nog een tijdje aan de kant te staan. Hij blijft reactie ondervinden wanneer hij zijn knie hoger belast. Daarnaast mist Essevee nog middenvelders Fredrik Oldrup Jensen (scheur binnenste band knie) en Gertjan De Mets (verrekking mediale band) door blessureleed. (VDVJ)

BELGA

Standard wil Vanheusden terughalen

Standard overweegt om Zinho Vanheusden (18) terug naar Luik te halen. Het Hasseltse toptalent was zaterdag toeschouwer op Sclessin. Hij woonde de wedstrijd tegen Oostende bij op de eretribune. Standard legde al de eerste contacten en een transfer volgende zomer behoren tot de mogelijkheden. De speler van Inter revalideert momenteel in België en is nog out tot de lente. (SJH)

Photo News

KV Mechelen streeft lichtere sanctie voor Rob Schoofs na

Ook KV Mechelen aanvaardt het schikkingsvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren deed voor Rob Schoofs niet. Dat bevestigde Malinwa dinsdag. De middenvelder werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Het Bondsparket had maandag drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro gevorderd. Omdat het voor de 23-jarige Schoofs nog maar zijn eerste rode kaart in het profvoetbal was, denkt KV Mechelen aanspraak te kunnen maken op strafvermindering. Door de vordering van het Bondsparket riskeert de middenvelder van Malinwa geschorst te zijn voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup.

Halverwege de tweede helft van de uitwedstrijd in Charleroi (2-0) op vrijdag pakte Schoofs uit met een gevaarlijke tackle op de enkel van Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Erik Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart. Schoofs mocht gaan douchen.

Photonews
BELGA

Drie schorsingsdagen voor Capon?

De tumultueuze Standard-KV Oostende blijft niet zonder gevolgen. Daarbij deelde ref Laforge drie rode kaarten uit. Het Bondsparket vordert nu drie speeldagen schorsing - waarvan één met uitstel - voor Brecht Capon, die met opgeheven been op de knie van Mpoku inging. En ook twee wedstrijden - waarvan één met uitstel - voor Kevin Vandendriessche, die Ndongala met een tackle langs achter neerhaalde. KV Oostende gaat sowieso niet akkoord met beide voorstellen. Overigens kreeg ook Standardspeler Edmilson rood, na een weliswaar lichte duw op Bjelica. Voor hem vordert het Bondsparket één dag schorsing. Ook de Rouches weigeren dat voorstel. Zowel KVO als Standard verdedigen zich vandaag voor de Geschillencommissie. (WDK/FDZ)

Photonews4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karel Belmans

  Vormer kreeg geen rood omdat de scheidsrechter.....Dhr Smet was!

 • Frans Peeters

  Schorsen oké maar dan zeker ook Vormer, en het is jammer dat Vormer dan nog een doelpunt maakt maar Brugge is een ( grote) ploeg en die mogen steeds iets meer.

 • Marc CATRYSSE

  Welke straf krijgt Vormer om opzettelijk op het been van een tegenstander te gaan staan ???En Wesley die iemand een breuk schopt ???

 • bernard dumont

  schorsingen zijn terecht, die VUILE FOUTEN moeten eruit maar de straffen mogen niet vermindert worden in beroep gaan zou moeten afgeschaft worden.