FT België (8/10). Saelemaekers, Jackers en Bastien haken af bij jonge Duivels - Beerschot Wilrijk start procedure om stamnummer 13 terug te kopen

Photo News

Stamnummer 13 komt terug naar het Kiel

Beerschot-Wilrijk heeft een officiële procedure opgestart om het stamnummer 13 van het oude Beerschot te verwerven. Dat nummer werd geschrapt na Beerschots faillissement in 1999, maar mits betaling van 40.000 euro wil de voetbalbond het weer vrij geven. Op vraag van veel supporters gaat het huidige bestuur nu die investering doen.

"Het merk Beerschot is sterker met het nummer 13", laat Francis Vrancken, mede-eigenaar van de club weten. "Door het originele stamnummer terug te kopen, halen we de banden met de rijke geschiedenis van Beerschot aan." 

Op papier hangen er ook zeven landstitels vast aan het nummer 13, dus in zekere zin wordt het palmares teruggekocht. Op het Kiel is men er van overtuigd dat alles tegen de start van het komende seizoen in orde zal zijn. Momenteel voetbalt men nog onder nummer 155 van het vroegere KFCO Wilrijk.

BELGA

Amuzu vervangt Saelemaekers bij de beloften

Johan Walem zal het tegen Italië en Zweden zonder Alexis Saelemaekers, Samuel Bastien en Nordin Jackers moeten doen. De beloftencoach maakte op Twitter bekend dat de speler van Anderlecht out is met een knieblessure, ook bij de middenvelder van Standard en de doelman van Genk zijn blessures de spelbrekers. Francis Amuzu, ploegmaat van Saelemaekers bij Anderlecht, komt bij de selectie. De beloften geven donderdag Italië partij in een oefenwedstrijd. Dinsdag moeten ze dan weer tegen Zweden aan de bak in de kwalificatieronde van het EK U21. De jonge Duivels hebben aan een punt in Zweden genoeg om als groepswinnaar door te stoten naar het EK van 2019 in Italië. Via een tweede plaats en de barrages kan ook nog een EK-ticket worden versierd. 

Slechts drie teams die recent drie keer scoorden tegen Club

Sinds de start van het seizoen 2016-2017 speelde Club Brugge zondag zijn 100ste officiële match op Belgisch niveau (competitie, Beker van België en Supercup). Voor de derde keer slaagde Standard erin drie keer te scoren. Alles samen zijn er slechts drie clubs die driemaal raak troffen in een match tegen Club: naast Standard zijn dat Charleroi en Eupen. Een overzicht. (JSE)

29/11/2016 • Beker

AS Eupen-Club Brugge 3-2

31/01/2018 • Beker

Standard-Club Brugge 4-1

04/02/2018 • Competitie

Club Brugge-Charleroi 3-3

22/04/2018 • Play-off 1

Club Brugge-Standard 4-4

07/10/2018 • Competitie

Standard-Club Brugge 3-1

Photo News

Peprah test bij Buffalo's

AA Gent krijgt eerstdaags een linkerflankspeler op proef. Het gaat om Michael Peprah, 23 jaar en van Amerikaans-Ghanese origine. Peprah komt uit het Amerikaanse universiteitsvoetbal, waar hij voor Coastal Carolina speelt. Na een testperiode zal beslist worden of hij een contract krijgt. (RN/MVS)
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gert lans

    En den arrogante Hollander die gisteren gewoon weggespeeld is ...niet bereikbaar voor commentaar zeker ! Het is niet alléén een waardeloze voetballer maar ook nog eens een slechte verliezer ! Balen als een stekker zeker !!!