FT België 23/07. Diatta loopt polsbreuk op, een maand out? - Vanhaezebrouck analyseert voorbereiding - Berrier zeker drie maanden aan de kant

Photo News
Het nieuwe voetbalseizoen staat voor de deur. Nog snel even polshoogte nemen bij jouw favoriete club? Hoelang ligt die bepaalde middenvelder in de lappenmand? En welke zomeraankoop moet het waar maken? Al het grote en minder grote nieuws over de Belgische voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Berrier minimum drie maanden aan de kant

KV Mechelen moet het al minstens drie maanden stellen zonder Franck Berrier. De Fransman liep twee weken geleden een infectie op aan de hartspier en werd op non-actief gesteld. Na verder onderzoek - onder meer bij hartspecialist Pedro Brugada - is besloten dat hij minimum drie maanden niet mag voetballen. Na verdere behandeling wordt zijn situatie herbekeken. (FDZ/PJC)

Franck Berrier.
Photo News Franck Berrier.

Diatta heeft zware hersenschudding en polsbreuk

Krepin Diatta heeft aan zijn botsing met Collins Fai in de Supercup een zware hersenschudding en een polsbreuk overgehouden. De 19-jarige winger zal ongeveer een maand buiten strijd zijn, zo bevestigt Club Brugge op zijn website.

Diatta moest gisteravond een kwartier voor affluiten van het veld worden gedragen na een botsing met Standard-speler Fai. Cools kwam hem vervangen. De onfortuinlijke Senegalees werd overgebracht naar het ziekenhuis.

"De eerste onderzoeken brachten aan het licht dat de flankaanvaller een zware hersenschudding en een polsbreuk opliep", laat blauw-zwart weten. "Vandaag zal verder onderzoek de exacte termijn van onbeschikbaarheid moeten uitwijzen maar gevreesd wordt voor een maand onbeschikbaarheid."

Zondag (29 juli) start Club de nieuwe competitie met een thuismatch (14u30) tegen Eupen. Standard opent het seizoen vrijdagavond op eigen terrein tegen AA Gent. 

Photo News

Spierblessure Pocognoli valt mee

De Supercup eindigde al vroeg in mineur voor Standardaanvoerder Sébastien Pocognoli. De linksachter moest na een halfuur naar de kant met een spierblessure. Pech voor de Luikenaar, die door de afwezigheid van de geblesseerde Miangue als basis-speler aan het seizoen leek te beginnen. Al bleek de blessure na de wedstrijd nog mee te vallen. (TTV)

BELGA

Thaise eigenaar nu ook voorzitter van OHL

Vichai Srivaddhanaprabha versterkt zijn greep op OHL. De Thaise eigenaar van de club wordt nu ook voorzitter in plaats van Chris Vandebroeck, die wel lid blijft van de raad van bestuur. Ook CEO Paul Van Der Schueren zet een stap terug, maar blijft tot het eind van dit seizoen in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond zetelen als vertegenwoordiger van de clubs van 1B. (HML)

Aiyawatt Srivaddhanaprabha en vader Vichai (links).
Photo News Aiyawatt Srivaddhanaprabha en vader Vichai (links).

Vanhaezebrouck na laatste oefenpartij: "Scoren veel, maar krijgen ook te veel doelpunten binnen"

Anderlecht sloot zaterdag zijn voorbereiding met weinig glans af. Coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat paars-wit nog werk voor de boeg heeft als het op alle fronten wil meedoen. Na de 2-2 vrijdag in Westerlo wilde Anderlecht zaterdag in eigen huis winnen tegen Rennes. Dat lukte (3-2), dankzij goals van nieuwkomer Milic, Gerkens en Dimata, maar er waren ook valse noten. Zo misten zowel Dimata als Trebel een penalty, terwijl aanwinst Vranjes zich met een drieste tackle deed opmerken. De Bosniër moest terecht gaan douchen. Bij Anderlecht wordt het vooral hopen dat de verdediger zijn reputatie als kaartenpakker niet waarmaakt.

"We scoren veel, maar krijgen ook te veel doelpunten binnen", constateerde trainer Hein Vanhaezebrouck. "Dat moet beter. We sluiten de voorbereiding zonder nederlaag af, maar dat wil niet zeggen dat we iedereen gaan opeten in de competitie. Het is zelfs gevaarlijk om met die gedachte aan het seizoen te beginnen. We hebben nog werk voor de boeg." Het belet niet dat Anderlecht met veel ambities aan het seizoen zal beginnen, zei HVH nog aan Sporza. "Daar moeten we niet klein over doen, Anderlecht blijft Anderlecht. Wij moeten vol onze kans gaan, voor álles. We moeten proberen op alle vlakken strijdbaar te zijn en prijzen te pakken."

Eén dag na de nieuwe uitleenbeurt van Silvère Ganvoula aan de Duitse tweedeklasser Bochum gaf sportief directeur Luc Devroe ook nog een stand van zaken over mogelijke transfers. Zo ontkende hij alvast dat Najar bij Besiktas medische testen was gaan afleggen en zei hij dat er voor Trebel nog geen enkel bod binnen was. Voor Dendoncker ligt dat anders. "Dendoncker zal misschien vertrokken zijn nog voor hij terugkeert uit vakantie. Er zijn concrete aanbiedingen voor hem." (DCO)

Photo News

Terugkeer nog niet aan de orde voor Bronn en Neto

Geen Brecht Dejaegere vanavond in de galamatch tegen Strasbourg. De middenvelder heeft een contractuur in de dij. Verstraete (rug) en Simon (dij) hervatten de groepstraining. Voor Neto en Bronn (beiden knie) is een comeback nog niet voor meteen. "Renato heeft nog wat reactie aan de knie. En Dylan is zo lang immobiel geweest, dat de spiermassa in zijn kuit bijna volledig verdwenen is. Ik vermoed dat we hem nog een zestal weken kwijt zijn." Kalinic sluit over 2 weken aan. (VDVJ/HML)

BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Peeters

  Speelt die met zijn pols voetbal??? Man man ik heb vroeger zo gespeeld

 • Davy Van LAecke

  Hein staat scherp!

 • Patrick Van Mieghem

  Zat de VAR te slapen gisteren in Brugge?Donkerrood!!!

 • marcel cloots

  Spijtig voor de gekwetste speler. Het seizoen begint zoals het hele seizoen 2017-2018: het spel ligt meer stil dan de slechtste wedstrijden tijdens het WK, waarschuwingen en opmerkingen bij hoekschoppen door een 2de-klasse scheidsrechter bij gebrek aan beter. Deze competitie zal opnieuw lijden onder de onkunde van de arbitrage en de VAR met eveneens amateurs.

 • marc ledure

  Rudolph Jacobs, Heeft u gezien wat er gebeurd is???? Hij heeft wel een hersenschudding ook hè. Wat ik denk van u !! dat ge een ventje bent met weinig verstand of een schoolkind. BELACHELIJK VENTJE.