FT België 19/10. Trossard sneller dan verwacht weer in Genkse selectie - OHL pakt in Westerlo tweede zege - Coucke maakt verder komaf met oude beleid

Leandro Trossard.
BELGA Leandro Trossard.

OH Leuven knoopt in Westerlo aan met de zege

OH Leuven heeft vrijdag de tiende speeldag in de Proximus League ingezet met een 0-1 overwinning op bezoek bij Westerlo. Een serieuze opsteker voor de troepen van Nigel Pearson, die nog maar hun tweede zege van het seizoen pakten.

Elliott Moore (7.) verlengde al heel vroeg een voorzet van Gorius in doel. Even later kopte de Leuvens kapitein rakelings naast. Net voorbij het kwartier kreeg Westerlo een strafschop, maar OHL-doelman Gillekens hield Van Eenoo van de gelijkmaker. In de tweede helft mochten de Kemphanen aanspraak maken op de gelijkmaker, maar Gillekens hield de 0-1 score met enkele puike reddingen op het scorebord.

OH Leuven maakt zo een einde aan een reeks van vier opeenvolgende competitienederlagen. De ambitieuze club wacht al sinds 12 augustus, toen op Union gewonnen werd met 1-2, op een tweede overwinning. Westerlo leek enkele weken terug op weg naar de eersteperiodetitel, maar moet na vier verliespartijen op rij de rol helemaal lossen.

Zaterdag gaat leider Union op bezoek bij Roeselare. Rode lantaarn Tubeke neemt het in eigen huis op tegen Lommel. Zondag sluit de derby tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk de tiende speeldag af.

BELGA

vPro League vraagt clubs om “ostentatieve steunbetuigingen” voor refs

Pierre François, de CEO van de Pro League, heeft in het Duitse Frankfurt op een bijeenkomst van de European Leagues, de vereniging van Europese profliga’s, uitleg gegeven over de situatie waarin het Belgisch voetbal zich momenteel bevindt.

De agenda van de Algemene Vergadering van de European Leagues werd op vraag van de Belgische Pro League aangepast, zodat François het woord kon voeren. Aan de andere profclubs legde hij uit op welke manier de Pro League de problematiek met makelaars en tussenpersonen denkt op te kunnen lossen.

Op een persconferentie legden François en Pro League-voorzitter Marc Coucke woensdag uit dat een onafhankelijk expertenpanel, bestaande uit François, ex-vicepremier Melchior Wathelet en een derde lid, zich daarover de komende weken en maanden zal buigen. François drukte zijn Europese collega’s op het hart dat dringende maatregelen noodzakelijk zijn.

“Het is duidelijk dat onze bezorgdheden een breed draagvlak hebben bij alle leiders van de professionele liga’s”, reageerde François, die gevraagd werd op regelmatige basis te rapporteren over de gemaakte vorderingen.

Marc Coucke and Pierre François.
Photo News Marc Coucke and Pierre François.

Pierre François geeft in Frankfurt uitleg aan Europese profclubs

Pierre François, de CEO van de Pro League, heeft vandaag in het Duitse Frankfurt op een bijeenkomst van de European Leagues, de vereniging van Europese profliga’s, uitleg gegeven over de situatie waarin het Belgisch voetbal zich momenteel bevindt.

De agenda van de Algemene Vergadering van de European Leagues werd op vraag van de Belgische Pro League aangepast, zodat François het woord kon voeren. Aan de andere profclubs legde hij uit op welke manier de Pro League de problematiek met makelaars en tussenpersonen denkt op te kunnen lossen.

Op een persconferentie legden François en Pro League-voorzitter Marc Coucke woensdag uit dat een onafhankelijk expertenpanel, bestaande uit François, ex-vicepremier Melchior Wathelet en een derde lid, zich daarover de komende weken en maanden zal buigen. François drukte zijn Europese collega’s op het hart dat dringende maatregelen noodzakelijk zijn.

“Het is duidelijk dat onze bezorgdheden een breed draagvlak hebben bij alle leiders van de professionele liga’s”, reageerde François, die gevraagd werd op regelmatige basis te rapporteren over de gemaakte vorderingen.

Pro League CEO Pierre Francois and Pro League chairman Marc Coucke talk during a press conference after a meeting of the board of directors of the Pro League, in Brussels, Wednesday 17 October 2018. Several suspects in a large investigation into tax evasion, money laundering and possible match fixing organised by several player agents in the Belgian soccer competition have been arrested the past days. The Pro League wants to reacts to the problem of player agents. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT
BELGA Pro League CEO Pierre Francois and Pro League chairman Marc Coucke talk during a press conference after a meeting of the board of directors of the Pro League, in Brussels, Wednesday 17 October 2018. Several suspects in a large investigation into tax evasion, money laundering and possible match fixing organised by several player agents in the Belgian soccer competition have been arrested the past days. The Pro League wants to reacts to the problem of player agents. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT

Trossard sneller dan verwacht terug in Genkse selectie

Goed nieuws uit de Genkse ziekenboeg. Leandro Trossard maakt immers opnieuw deel uit van de selectie van Racing Genk voor de thuismatch van morgenavond tegen Eupen. De winger van de competitieleider keert zo vroeger dan verwacht terug uit blessure.

Trossard liep begin deze maand een schouderblessure op tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sarpsborg. De stilist van de Limburgers zou meerdere weken aan de kant staan, maar hij keert nu dus sneller dan verwacht terug in de selectie van trainer Philippe Clement. Of Trossard ook effectief zal spelen, is een andere vraag. Maar iedereen binnen de club zette het licht toch al op groen voor de selectie.

Trossard liep zijn blessure op tegen Sarpsborg.
BELGA Trossard liep zijn blessure op tegen Sarpsborg.

Coucke ontslaat directiesecretaresse

Marc Coucke blijft komaf maken met het oude beleid bij Anderlecht. Nu is ook directiesecretaresse Katharine Viaene de wacht aangezegd. Ze werkte 21 jaar voor paars-wit en was tot voor kort de secretaresse van de reeds ontslagen sportief directeur Herman Van Holsbeeck. Op korte termijn start het proces tussen Coucke en Van Holsbeeck over de ontslagvergoeding van die laatste. Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe voorzitter zoveel als mogelijk met een propere lei wil beginnen bij Anderlecht.

Mieke De Clercq eerste vrouw ooit in bestuur voetbalbond

Het Uitvoerend Comité van de Belgische voetbalbond heeft Mieke De Clercq (57) verkozen in de raad van bestuur van het Uitvoerend Comité. De bestuurster van Zulte Waregem trad vorig jaar al toe tot het Uitvoerend Comité, maar is nu ook de eerste vrouw in het hoogste bestuursorgaan van de voetbalbond. De Clercq neemt de plaats in die al een paar maanden vacant gelaten werd door KV Mechelenvoorzitter Johan Timmermans. Paul Allaerts en Philippe Godin traden toe tot het Uitvoerend Comité, dat zo opnieuw voltallig is. CEO Peter Bossaert presenteerde er gisteren zijn elfpuntenplan en kreeg de unanieme goedkeuring om dat plan uit te voeren. (RN)

Mieke De Clercq.
Photo News Mieke De Clercq.

Rezaei eindelijk opnieuw fit

Nog meer goed nieuws voor Ivan Leko deze week. Na zijn vrijlating mocht de coach van Club Brugge vernemen dat hij voor het eerst in ruim een maand beroep kan doen op zijn spits Kaveh Rezaei. De miljoenenaankoop van Club sukkelde al die tijd met de knie, maar is nu volledig hersteld. Zijn laatste speelminuten maakte hij midden september in de competitiematch tegen Lokeren. Ook Ruud Vormer is opnieuw fit. De Gouden Schoen liet een selectiebrief voor Oranje bewust aan zich voorbijgaan en ziet zijn beroepsernst beloond met herstelde adductoren. (MGA)

Kaveh Rezaei.
Photo News Kaveh Rezaei.

Geen Chevalier, ‘op rust gezet’ door De Boeck

Teddy Chevalier (31) bleef de hele week thuis en werd ook niet geselecteerd voor de wedstrijd van morgenavond tegen STVV. “Hij zit al een tijd niet goed in zijn vel”, heeft ook KVK-coach Glen De Boeck geconstateerd. Het begon met privéproblemen tijdens de aanloop naar het nieuwe seizoen, het ging door met een matige voorbereiding en het resulteert vooralsnog in een recital van ongelukkige voorzetten en slecht uitverdedigen, met de match in Lokeren als dieptepunt.

“Teddy komt maandag terug”, aldus De Boeck, die ervoor koos om open te communiceren. “Voetballers zijn ook mensen. Dit is geen sanctie, dit gebeurde in samenspraak. Teddy beseft dat hij momenteel niet de beste Chevalier is. Ik had hem net aan de lijn en hij voelde zich al wat beter, zei hij.” Zelfs nu ook Ezekiel out is met een liesblessure heeft De Boeck met Ouali, Avenatti en Mboyo nog altijd een vaardige aanvalslijn om op een eerste thuiszege te mikken. (ESK)

Photo News

CERCLE BRUGGE_ Cardona is klaar om zondag in Anderlecht zijn debuut te maken in eerste klasse, maar achterin heeft coach Guyot grote kopzorgen. Lambot (dij) en Taravel (hiel) trainden niet met de groep en zijn onzeker, terwijl Delacourt (kuit) al zeker niet kan aantreden. Na de zaterdagtraining gaat de selectie in de rand van Brussel op afzondering. (LUVM)

ANTWERP_ Mbokani (knie) is onzeker, hij volgde een aangepast programma. Yatabaré blijft out. (KDC)
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Philippe Vander Haeghen

  Kan er mij iemand de namen van die wonderdokters doorspelen? Ik zou ze goed kunnen gebruiken!

 • Peter Thys

  waarschijnlijk werktte ze veel beter dan dat die shampoo die Coucke ooit verkocht voor hij aan 't wielrennen en voetbal begon !

 • Marc Ledure

  gert lans !!! heeft u lang in coma gelegen ??? Dat ik van u ware zou ik toch nog eens binnen gaan bij de spoed en zeggen dat ge nog niet normaal bent dat er nog iets aan de hand is in uw hoofd.

 • Patrick Brusseel

  Gert, wat ben jij een hypocriet. Alles wat niet in je kraam past (Stoffel Vandoorne, Wout Van Aert, Greg van Avermaet, nu ook Club Brugge) breek je af met nep argumenten. Toen Anderlecht naar ZW kwam spelen waren er ook een paar zekere gekwetsten die speelden. Zelfs de arbiter deed meer dan zijn duit in het zakje. Maar daar zwijg je over. Wacht tot Herman begint te spreken... Misschien eens nadenken waarom bestuurslid Bayat en advocaat regelt alles voor paarswit LD in de cel zitten....

 • marc sinnaeve

  En nu de directiesecretaresse halen van KVO? En ook de hoofdscout van KVO halen nu de Anderlechtse hoofdscout Dimitri Mbuyu de laan is uitgestuurd? KVO helemaal leegroven?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00