FT België 15/02. Malinwa zet Beerschot-Wilrijk onder druk na ruime zege - “Puta Anderlecht” kost Standard boete van 5.000 euro

BELGA

KV Mechelen zet Beerschot-Wilrijk onder druk na ruime zege in Tubeke

KV Mechelen heeft op de 26ste speeldag in de Proximus League met 0-3 van Tubeke gewonnen. De thuisploeg kon een goed halfuur standhouden, maar na 33 minuten bracht Gustav Engvall Malinwa toch op voorsprong. Op slag van rust tekende Nikola Storm voor de 0-2. Na de rust bezorgde William Togui KV Mechelen zijn dit seizoen geliefkoosde 3-0-zege. In het klassement van de tweede periode zet Malinwa Beerschot-Wilrijk onder druk. Het verschil bedraagt weer drie punten, Beerschot-Wilrijk reist zondag naar Lommel. Na dit weekend volgen nog slechts twee wedstrijden. Tubeke blijft vijfde in de tweede periode, in het algemeen klassement staat het voorlaatste met één puntje meer dan rode lantaarn OH Leuven.

BELGA

Standard krijgt 5.000 euro boete voor wangedrag Luyindama

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft een boete van 5.000 euro opgelegd aan Standard wegens de ongepaste gezangen van Christian Luyindama na de topper tegen Anderlecht. Ook een voorwaardelijke boete van 500 euro wordt effectief gemaakt. Luyindama was al een speler van Galatasaray toen op 3 februari de aftrap op Sclessin gegeven werd, maar eiste na de 2-1-zege tegen aartsrivaal Anderlecht een hoofdrol op. De Congolese verdediger jutte de thuissupporters op en riep meermaals “Puta Anderlecht” door een megafoon, tot Zinho Vanheusden en Paul-José Mpoku hem het zwijgen oplegden. Aangezien Luyindama niet meer aangesloten was bij de KBVB, kon de speler zelf niet vervolgd worden. Standard ontsnapte echter niet aan een sanctie. De politie van Luik stelde wel een proces-verbaal op wegens een inbreuk op de voetbalwet. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken kan Luyindama een boete en een stadionverbod opleggen.

Photo News

Dimata en Trebel naar Barcelona

Adrien Trebel en Nany Dimata zijn deze week naar Barcelona gereisd om de vermaarde arts Ramón Cugat te bezoeken. Dat valt in de entourage van de spelers te horen. De Spanjaard is een specialist wat knieletsels betreft - hij mag vele FC Barcelona-sterren en Rode Duivels tot zijn klanten rekenen -, wat maakt dat Anderlecht het een verstandig idee vond om zijn twee sterkhouders vrijblijvend bij hem op visite te laten gaan. Het is onduidelijk wat Cugat hen vertelde, niemand wilde details kwijt. Het is hoe dan ook een feit dat de aanhoudende kniepijn bij Trebel stilaan kopzorgen oplevert op Neerpede. Hij blijft onzeker voor Antwerp. Dimata wisselt goeie dagen met slechte af, daarom drong ook hij aan op een consultatie in Barcelona. In principe kan hij wel spelen komend weekend. (PJC)

Rutten met aanwijzingen voor Dimata.
Photo News Rutten met aanwijzingen voor Dimata.

Eerste Europese thuiszege in meer dan drie jaar

Club Brugge moest er lang op wachten, maar na meer dan drie jaar heeft blauw-zwart nog eens een Europese thuiszege beet. Op 5 november 2015 moest Legia Warschau er met 1-0 aan geloven in de Europa League. Daarna speelde Club nog vier keer gelijk (tegen Monaco, Atlético Madrid, Basaksehir en AEK Athene) en leed het vijf nederlagen (tegen Dortmund, Leicester, FC Porto, Kopenhagen en Napoli). Nu was het eindelijk dus nog eens raak, een opsteker voor de kraker zondag tegen competitieleider Genk. (VH)

Wesley juicht om de 2-1.
EPA Wesley juicht om de 2-1.

Neefje Carcela in selectie, geen Djenepo

Opnieuw pech voor Michel Preud’homme. Moussa Djenepo is niet inzetbaar, hij heeft te veel last van de rug. “Hopelijk is het niets ergs”, zei MPH. Zijn plaats in de selectie wordt ingenomen door Joachim Carcela (19) - de neef van Mehdi - waardoor Nicolas Raskin naast de kern valt. “We missen een paar aanvallend ingestelde spelers, meer moet je daar niet achter zoeken.” (FDZ)

Joachim Carcela.
Photo News Joachim Carcela.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Ze zijn niet bang van Standard maar van hun trainer, bang dat die weer hysterisch wordt en met zijn boekje gaat zwieren.

 • Philippe Vander Haeghen

  De straffen voor Standard zijn altijd ridicuul. Bale riskeert 12 matchen schorsing voor een wegwerpgebaar...

 • gino goetmaeckers

  Kan de UEFA hier niks tegen doen als de KBVB de heer Luyindama nîks kan maken omdat hij hier in België wegkomt door zijn transfer. Want is tenslotte opruien van supporters en daarna zijn ze verwondert dat er gevochten wordt

 • Ronald Polutnik

  Standard komt er altijd maar dan ook altijd met zuiverste gemak vanaf , alsof ze bang zijn van Standard . Dan zit de mafia ertussen anders kan dit niet altijd .

 • Ronny Popelier

  En dan te bedenken dat oliviy Deschacht een boete krijgt van 24000 € , voor een vermeende gok , wat zelfs niet bewezen is.