FT België 13/02. KV Mechelen en Union scheuren hun broek aan wangedrag - Ook KV Kortrijk beboet

Photo News

OHL in beroep tegen schorsing voor Hubert

OH Leuven zal vrijdag met David Hubert voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. De rode lantaarn in 1B verzet zich tegen de twee speeldagen schorsing die Hubert dinsdag kreeg. Dat bevestigde clubwoordvoerder Roel Van Olmen woensdag.

De schorsing was een gevolg van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd op bezoek bij KV Mechelen (2-1). Hubert ging diep in de blessuretijd vol door op Igor De Camargo, nadat het spel eigenlijk al was stilgelegd voor een overtreding van de Mechelse spits.

Voor die rechtstreekse uitsluiting vorderde het Bondsparket vier speeldagen schorsing, maar daar was OHL het niet mee eens en dus boog de Geschillencommissie zich dinsdag over de strafmaat. Die halveerde de sanctie, omdat er sprake was van uitlokking en Hubert nooit eerder rechtstreeks uitgesloten werd.

Toch hoopt OH Leuven nog op een mildere straf, en daarom zal de speler vrijdag opnieuw naar het bondsgebouw in Brussel afzakken.

Hubert, hier uiterst links.
BELGA Hubert, hier uiterst links.

Union en KV Mechelen scheuren hun broek aan wangedrag

Union Sint-Gillis moet van de Geschillencommissie van de Bond een boete van 3.500 euro betalen, omdat supporters zich tijdens de bekermatch tegen KV Mechelen in het Dudenpark misdroegen. Ook Malinwa kreeg een boete van 2.000 euro opgelegd.

BELGA

De return in de halve finales van de Beker van België (1-2 nederlaag) was een frustrerende voetbalavond voor de Unionisten. Enkele supporters lieten zich in het slot van de partij dan ook gaan, en gooiden vanuit de supportersvakken A en C allerlei voorwerpen op het terrein. De match delegate, die waakt over de goede orde, maakte in zijn verslag gewag van karton, bierbekers, aanstekers en muntstukken. Ook de brandweer moest ingrijpen, nadat een vuurpijl op het veld was gesmeten. Union, dat zich dinsdag niet ging verdedigen voor de feiten, moet 3.500 euro ophoesten.

BELGA

KV Mechelen stond dan weer terecht voor het gebruik van pyrotechnische middelen in het Dudenpark. Enkele supporters staken rookbommen en vuurpijlen af in het bezoekersvak. Johan Timmermans zette namens Malinwa de reeks maatregelen uiteen die tegen deze heethoofden genomen worden, en meldde dat de supporters geïdentificeerd zullen worden. Hoewel bondsprocureur Chris Van Den Bossche een boete van 3.500 euro had geëist, werd die teruggebracht tot 2.000 euro. 

Photo News

Wangedrag van supporters kost KV Kortrijk 1.500 euro boete

De Geschillencommissie van de KBVB heeft ook een boete van 1.500 euro opgelegd aan KV Kortrijk, onder meer omdat een supporter in de thuiswedstrijd tegen AA Gent een gevuld waterflesje naar een speler gooide. Het incident deed zich voor in de slotminuut van de reguliere speeltijd. Vanuit tribune 4 (vak R) in het Guldensporenstadion gooide een supporter van KVK een fles gevuld met water richting Gent-speler Birger Verstraete. Die werd evenwel niet geraakt. Eerder in de wedstrijd gooiden supporters vanuit tribune 2, opnieuw exclusief voorbehouden voor supporters van de Kerels, met plastieken bekers naar de scheidsrechter en zijn assistenten.

KV Kortrijk verdedigde zich dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie niet, en werd bij verstek veroordeeld tot het betalen van 1.500 euro boete. Het is daardoor niet duidelijk of de heethoofden werden geïdentificeerd. 

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Jacobs

    gebeurt dat bij een belgische topclub wordt alles op de lange baan geschoven en komt er niks van ,maar als het KVM is mensen die gaan bloeien voor al de corrupte rest samen,het is makkelijk de kleine en arme te beroven dat zie je ook aan de regering van dit land

  • Maxime Beels

    Lege pinten die naar de scheidsrechter gegooid worden? Dat gebeurt toch in elk stadion, doe eens normaal zeg. Dat ze eerst en vooral maar deftig leren fluiten, dan zou dit misschien niet gebeuren.