FT België (12/10). Beloften boeken knappe zege in Italië - Amateurclub Knokke staat thuisvoordeel af aan Union

Coach Johan Walem op archiefbeeld.
Photo News Coach Johan Walem op archiefbeeld.

Belgische beloften boeken knappe zege in Italië

De Belgische nationale beloftenploeg heeft vanavond een oefeninterland in Udine met 0-1 gewonnen van Italië. Anderlecht-winger Francis Amuzu scoorde tien minuten voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd. Amuzu was in de selectie de vervanger van de geblesseerde Alexis Saelemaekers, zijn ploegmaat bij paars-wit.

De jonge Duivels van bondscoach Johan Walem tankten zo vertrouwen met het oog op de confrontatie met Zweden. In Kalmar wacht volgende week dinsdag het laatste EK-kwalificatieduel. De beloften hebben in Zweden genoeg aan een punt om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het EK van 2019 (in Italië). Bij verlies moet als tweede gehoopt worden op een plek bij de beste vier nummers twee. Die spelen barrages, waaruit nog twee landen zich kwalificeren voor de eindronde. 

Amuzu, hier aan het werk met Anderlecht, scoorde de enige goal.
Photo News Amuzu, hier aan het werk met Anderlecht, scoorde de enige goal.

Amateurclub Knokke staat thuisvoordeel af aan Union

De wedstrijd in de achtste finales van de Croky Cup tussen Knokke en Union wordt dan toch niet aan de kust afgewerkt. De Knokse amateurclub staat haar thuisvoordeel af. Het bekerduel wordt op 6 december (20u45) in het Joseph Mariënstadion gespeeld.

Knokke werkt momenteel zijn thuismatchen af in Heist, omdat er aan het eigen stadion De Taeye verbouwingswerken aan de gang zijn. "We zouden liever thuis spelen, maar we moeten ook denken aan de veiligheid van de supporters", bevestigde voorzitter Vincent Van Honsebrouck aan Belga. 

"Rond het stadion was de veiligheid gegarandeerd, maar als er iets zou gebeuren in het stadion van Heist is dat niet verantwoord om daar te spelen. We nemen dat risico liever niet."

De amateurclub nam in de zestiende finales verrassend de maat van Standard. Knokke stond toen ook zijn thuisvoordeel af, maar dat weerhield de troepen van coach Yves Van Borm er niet van om de Rouches met 1-2 uit de Croky Cup te knikkeren.

De Brusselse supporters krijgen zo een leuk sinterklaasgeschenk van de kustploeg, want worden gespaard van een lange busrit naar de zee. 1B-club Union schakelde de Brusselse grote broer RSC Anderlecht uit na een 0-3-overwinning in het Astridpark. 

BELGA1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Germain De Block

    En daar is geen geld mee gemoeid?