FT België 11/02. Genk verwacht veel van Japanse aanwinst: “De lat ligt hoog” - Obradovic enkele weken buiten strijd - Videorefs kunnen 'lijn' gebruiken vanaf play-offs

Photo News

Racing Genk verwacht veel van Japanse aanwinst: “De lat ligt hoog”

Racing Genk heeft de Japanse international Junya Ito voorgesteld. De 25-jarige flankaanvaller wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Kashiwa Reysol, met aankoopoptie. KRC Genk hoopt dat Ito op korte termijn zijn bijdrage in de titelstrijd kan leveren.

Met Ito hoopt Genk een nieuw profiel binnengehaald te hebben. De flankaanvaller heeft namelijk veel snelheid en koppelt dat aan een groot loopvermogen. Hij zou voor een extra dreiging moeten kunnen zorgen in het aanvallend spel van de competitieleider. Ito zal voor Genk met het rugnummer 7 spelen. “We hebben vrij veel wedstrijden van hem gezien, dus we kennen zijn kwaliteiten”, legt trainer Philippe Clement uit.

BELGA

De Japanse international zal wellicht nog een aanpassingsperiode nodig hebben. “Het is natuurlijk een stap in een andere cultuur en een ander continent, maar hij heeft alleszins alle basiskwaliteiten. We hebben hem getest en hij zit net onder het gemiddelde van de groep, maar meestal hebben nieuwkomers een grotere achterstand dan hij. De lat ligt hier dan ook hoog”, zegt Clement, die al eerder met Japanse spelers werkte. “Met Morioka heb ik een goede ervaring, en ook bij Sint-Truiden doen de Japanse spelers het heel goed. Het zijn allemaal jongens met een goede opleiding.”

Ito was in Japan goed voor 131 wedstrijden in de hoogste klasse, waarin hij tot 23 doelpunten en 25 assists kwam. Hij is ook Japans international met 10 interlands en 2 doelpunten. Ito behoorde niet tot de Japanse selectie voor het WK in Rusland - waar Japan het opnam tegen de Rode Duivels in de achtste finales - maar speelde onlangs wel de finale van de Asian Cup met Japan tegen Qatar. Na de immens populaire Takayuki Suzuki (2002-2003) is Ito de tweede Japanner die voor Genk zal spelen.

Photo News

Miric geopereerd

Dan scoor (en win) je al eens... De pech houdt niet op voor Lokeren. Marko Miric scoorde afgelopen weekend tegen Antwerp de 2-0, maar brak bij die actie een middenvoetsbeentje. Vandaag werd hij in Antwerpen al met succes geopereerd door dokter De Clercq. Vermoedelijke inactiviteit: minstens acht weken. Goed mogelijk dus dat het seizoen van de Servische spits er al op zit. Tegenvaller voor hem én voor heel Lokeren. (MVS)

Rv

Obradovic drietal weken buiten strijd

Anderlecht zal het een paar weken zonder Ivan Obradovic moeten doen. De Servische linksachter, opnieuw in de gratie gekomen in het Constant Vanden Stockstadion na een periode in de B-kern, liep gisteren tijdens de match tegen Zulte Waregem (0-0) een scheurtje op in zijn hamstrings. Paars-wit meldt dat de verdediger een drietal weken onbeschikbaar zal zijn.

David Hubert (OH Leuven) riskeert vier speeldagen schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag vier speeldagen schorsing en een boete van 2.000 euro gevorderd tegen OHL-middenvelder David Hubert. Diep in de blessuretijd in de competitiewedstrijd op het veld van KV Mechelen (2-1) kreeg Hubert rechtstreeks rood. De ervaren middenvelder van OH Leuven ging vol door op Igor De Camargo, nadat het spel eigenlijk al was stilgelegd voor een overtreding van de Mechelse spits. Ook in de recentste thuismatch tegen KV Mechelen pakte Hubert een rode kaart.

Indien OHL het schikkingsvoorsteel aanvaardt, mist de dertigjarige Hubert de wedstrijden in het slot van de reguliere competitie tegen Westerlo (16 februari), Tubeke (24 februari) en Beerschot Wilrijk (3 maart). Na 25 van de 28 speeldagen is rode lantaarn OH Leuven veroordeeld tot de play-downs. Ook de eerste speeldag van die eindronde gaat bij aanvaarding van het voorstel aan zich voorbij. 

David Hubert, hier uiterst links op de foto.
BELGA David Hubert, hier uiterst links op de foto.

Blessure Trossard valt mee

Goed nieuws voor Leandro Trossard, die de topper tegen Standard moest staken nadat hij zich misstapte en zijn enkel bezeerde. De eerste onderzoeken tonen aan dat Trossard geen ernstige schade heeft opgelopen, de speler hoopt zelfs speelklaar te geraken voor de EL-partij van donderdag tegen Slavia Praag. De Japanse nieuwkomer Junya Ito, die de topper tegen Standard vanuit de tribunes volgde, trainde gisteren een eerste keer mee. Ito wordt deze middag officieel voorgesteld. (KDZ)

Trossard liep een blessure op tegen Standard.
BELGA Trossard liep een blessure op tegen Standard.

Videorefs kunnen ‘lijn’ gebruiken vanaf play-offs

In ‘real time’ was het moeilijk te zien. Schoof Irvin Cardona de 2-2 tussen de benen van Horvath vanuit buitenspelpositie? Op de stilstaande beelden was evenwel te zien dat Cardona’s knie en een deel van zijn lichaam zich achter de laatste verdediger bevonden.

Probleem is ook dat men in het busje van de VAR tot op vandaag niet in staat is om een honderd procent rechte lijn te trekken. “We onderhandelen met een gespecialiseerd bedrijf over technologie om een buitenspellijn te trekken. De lijn die de tv-kijkers te zien krijgen, klopt niet altijd”, aldus scheidsrechtersbaas Johan Verbist in januari. Intussen zijn de onderhandelingen afgerond. Er werd een contract getekend met het Luikse bedrijf Delta Cast. De videorefs krijgen een opleiding, de bedoeling is om het systeem al toe te passen tijdens de play-offs. (TTV/FDZ)

Cardona lijkt volgens de lijn net voorbij Denswil te staan.
rv Cardona lijkt volgens de lijn net voorbij Denswil te staan.

Moeskroen-coach Storck: “Excuses voor de fout van Benson”

Manuel Benson was lange tijd een gesel voor de Gentse defensie, maar in de tweede helft groeide hij uit van held tot antiheld, toen hij Brecht Dejaegere vol aantrapte. Had altijd rood moeten zijn, maar ref Smet gaf slechts geel en de VAR corrigeerde hem niet. Bernd Storck zag de ernst van de overtreding wel in. De Moeskroencoach haalde Benson naar de kant met een flinke vermaning. Storck toonde zich ook op de persconferentie een gentleman: “Voor ik een matchanalyse geef, wil ik me excuseren voor de overtreding van Benson, in zijn én mijn naam. Dit soort overtredingen behoort niet tot onze stijl. Het was een grote fout van hem. Maar los daarvan hebben we een fantastische wedstrijd gespeeld. Toen ik kwam, waren er alleen individuen. Nu staat er een team.” (RN)

De stevige fout van Benson.
BELGA De stevige fout van Benson.
Benson en Storck.
Photo News Benson en Storck.

Voetbreuk voor Miric

Dan scoor (en win) je al eens... De pech houdt niet op voor Lokeren. Marko Miric scoorde de 2-0, maar brak bij die actie een middenvoetsbeentje. Vandaag wordt hij in Antwerpen al geopereerd door dokter De Clercq. Vermoedelijke inactiviteit: minstens acht weken. Goed mogelijk dus dat het seizoen van de Servische spits er al op zit. Tegenvaller voor hem én voor heel Lokeren. (MVS)

Marko Miric.
BELGA Marko Miric.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Lauwens

  Neen, niet alle lichaamsdelen tellen mee: alleen deze waarmee men de bal mag raken. De hand niet dus.

 • Gunther Franken

  VAR is corrupt! Wordt gebruikt om competitie te vervalsen. Schaf die boel toch af!

 • jess de pauw

  @luc van camepenhout: enkel de lichaamsdelen waar je MAG mee scoren tellen mee. Dus handen niet maar knie, schouder, hoofd, enz. wel

 • Werner Gielis

  de lijn hier is wel schun getrokken, want vooraan is de afstand tot de backlijn breder dan achteraan dus als je die lijn rechttrekt is er zeker geen buitenspel, en het doelpunt van Schrijvers moet ook afgekeurd worden wegens voorgaand buitenspel van de scorer op het moment van de pas naar Vormer ! eerlijk is eerlijk, maar het valt wel op dat bepaalde geschorste scheidsrechters niet meer fluiten en dus is het voordeel van Brugge, dat ze vorig jaar wel hadden, is weggevallen

 • Guy Bevers

  Als het nu een meter was kon ik begrijpen dat ze er kabaal over maakten, maar ze staan quasi gelijk ! Als de Brugse verdediger wa beter verdedigde en niet achter Cardona stond was er niks gebeurd.