FT België 10/02. Beerschot Wilrijk blijft in het spoor van KV Mechelen - Standard en Anderlecht veroordelen supportersgeweld in Halle

BELGA

Beerschot Wilrijk heeft de topper van de 25e speeldag in de Proximus League tegen Union gewonnen met 3-1. De Mannekes komen zo opnieuw naast KV Mechelen in het klassement van de tweede periode.

Beerschot Wilrijk kwam er op een erbarmelijk speeldveld niet aan te pas in de eerste helft, waarin Union via Selemani en Ferber dicht bij de openingstreffer kwam. Na de pauze brak Faiz Selemani (49.) na een knappe actie van Percy Tau verdiend de ban voor de Unionisten. Pas na de 0-1 sloeg de motor van Beerschot Wilrijk aan. De net ingevallen Erwin Hoffer (57.) gleed de bal in twee tijden voorbij Saussez, Tom Van Hyfte (73.) bracht de thuisploeg met een zondagsschot op voorsprong en Marius Noubissi (90.+1) deed na een pijlsnelle counter de boeken toe.

Na de nederlaag is Union met 15 punten mathematisch uitgeteld voor de tweedeperiodetitel. De Brusselaars zijn wel zeker van deelname aan play-off 2. Beerschot Wilrijk komt opnieuw naast KV Mechelen in het klassement van de tweede peridoe. Beide clubs hebben op drie speeldagen van het einde 25 punten. 

BELGA
BELGA
BELGA

Standard en Anderlecht veroordelen supportersgeweld in Halle

Standard en Anderlecht hebben het incident met Standard-supporters die zaterdag amok maakten op een etentje van Anderlecht-fans in Halle veroordeeld. "We keuren deze incidenten stellig af", aldus de Rouches. RSCA onderzoekt welke juridische stappen genomen kunnen worden.

Een vereniging van RSCA-supporters hield zaterdag in een feestzaal vlakbij de Don Boscokerk in Buizingen een eetfestijn. Daar doken ook aanhangers van Standard op, die de aanwezigen met stokken te lijf gingen. Ook de ambulanciers die ter plekke kwamen werden aangevallen door een dertigtal Luikse supporters.

"We keuren deze incidenten, die blijkbaar uitgelokt werden door enkele individuen, ten zeerste af", reageert Standard. "Ze schaden het imago van onze club waarvan ze beweren supporter te zijn, maar ook het imago van onze talrijke sympathisanten die zichzelf helemaal niet herkennen in dergelijk betreurenswaardig gedrag.”

De politie bleef nog een tijdje een oogje in het zeil houden.
Mozkito De politie bleef nog een tijdje een oogje in het zeil houden.

Anderlecht stuurde zaterdagavond al een tweet de wereld in. "De club veroordeelt de aanval waarvan een deel van onze fans vandaag slachtoffer zijn geweest. We wensen veel sterkte aan de slachtoffers en onderzoeken welke juridische stappen we zullen ondernemen", luidde die. 

Ook de brandweerzone Vlaams-Brabant West is niet van plan het incident zonder gevolgen te laten passeren. "Geweld tegen hulpverleners is onaanvaardbaar, wij veroordelen trouwens elke vorm van geweld tegen zowel orde- als hulpdiensten. We zullen ons als zone eerstdaags beraden over extra schikkingen en maatregelen om de veiligheid van ons personeel te verhogen", aldus de zone op Facebook.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Deville

    Standard en Anderlecht zeggen dat ze het geweld afkeuren. Gaat Standard en ook alle andere ploegen iets meer doen dan zeggen dat ze geweld afkeuren? Gaan alle clubs van hoog naar laag al wie deelgenomen heeft aan deze gewelddadige aanslag (en niet incident) levenslang toegang weigeren aan een voetmatch? En gaat de pers eindelijk ook het woord weigeren aan iedereen die deze aanslag wil goedpraten of minimaliseren?

  • Frank Vandenbussche

    Zal nog eens herhalen; het verbaast me niets als je ziet hoe hun spelers en vooral trainer MPH zichzelf opfokken tijdens de match. Supporters gaan hier hard in mee en voor hen is het na het fluitsignaal niet gedaan. Standard moet dringend eens in de spiegel kijken en de Bond moet stoppen met alles wat in Luik gebeurt, te gedogen en te vergoelijken.