Fred Vanderbiest - "de Belgische Diego Simeone" - moet Antwerp naar eerste loodsen

BELGA
Fred Vanderbiest is de nieuwe trainer van Antwerp. De 38-jarige Brusselaar was tot dinsdag nog aan de slag bij Cercle Brugge, maar in onderling overleg werd besloten om het contract te ontbinden. Vanderbiest heeft de (zware) taak om 'The Great Old' (eindelijk) terug naar eerste klasse te loodsen.

Vanderbiest tekent slechts voor één jaar, maar als de promotie naar 1A behaald wordt, krijgt hij een automatische contractverlenging van twee jaar. Bij Antwerp volgt hij David Gevaert op.

"Fred heeft de ervaring, mentaliteit en het tactisch inzicht om onze droom te helpen realiseren", zegt CEO Patrick Decuyper. "Ik heb veel vertrouwen in Fred, die ik een beetje als de Belgische Diego Simeone zie. Maar het was niet de fout van de coach dat het vorig seizoen net niet was", aldus Decuyper, die stelt dat er voor Gevaert een plaats blijft binnen de nog verder uit te bouwen staf. "Misschien was onze kern nog niet sterk genoeg. We gaan die in ieder geval nog versterken de komende weken."

Leven in de brouwerij
Vanderbiest zelf verklaarde vandaag dat hij er alles aan zal doen om de ambitie van Antwerp waar te maken. "Ik werk graag bij een club waar leven in de brouwerij is, en dat is bij Antwerp overduidelijk het geval", zegt Vanderbiest. "Dat brengt ook druk met zich mee, maar daar moeten we mee kunnen omgaan. Vooral bij onze thuiswedstrijden moeten onze tegenstanders vanaf minuut één het gevoel hebben dat ze het hier moeilijk gaan krijgen. Spelers en supporters moeten daar samen voor zorgen."

Vóór Cercle Brugge had Vanderbiest ook al KV Oostende onder zijn hoede, waarmee hij in 2013 naar eerste promoveerde.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News