François Sterchele omgekomen bij auto-ongeluk

Club Brugge-spits François Sterchele is vannacht om het leven gekomen bij een auto-ongeluk op de N49 in Vrasene (bij Beveren). Hij was 26. Op de plaats van het ongeval is het al ontzettend druk. De politie vraagt met aandrang om niet op de pechstrook in Vrasene te parkeren. Dat kan wel op de zijrijweg.

Onaangepaste snelheid
Uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige blijkt dat Sterchele tegen een onaangepaste snelheid reed met zijn Porsche Cayman op de expressweg tussen Antwerpen en Knokke. Hij week door een nog onbekende oorzaak bruusk naar rechts af. Het voertuig reed in een sloot langs de kant van de weg en werd daardoor weggekatapulteerd tegen een boom. Volgens de verkeersdeskundige was er geen andere wagen bij het ongeval betrokken. De spits zat alleen in de auto.

G. Beerschot
François Sterchele was aan zijn eerste seizoen bezig bij blauw-zwart. Hij kwam in het tussenseizoen over van Germinal Beerschot, waar hij vorig seizoen Belgisch topschutter werd met 21 doelpunten. Daarvoor kwam hij uit voor Sporting Charleroi.

Topschutter
Sterchele brak pas laat door in eerste klasse. In het seizoen 2004-2005 speelde hij nog voor toenmalig derdeklasser Oud-Heverlee Leuven, waar hij door Charleroi werd opgemerkt. Hij scoorde 21 doelpunten in de competitie en deed er in de eindronde nog eens acht bij waardoor OHL naar de tweede klasse promoveerde. Daarvoor was hij actief in vierde klasse bij Kelmis. Ook daar kroonde de spits met Italiaanse roots zich tot topschutter met 24 doelpunten.

Rode Duivels
Na zijn prachtseizoen bij Beerschot stonden de topclubs te dringen om Sterchele, die ondertussen ook Rode Duivel was geworden, aan te werven. Anderlecht leek de spits binnen te halen, maar Club Brugge stak de Brusselaars de loef af. Bij Club scoorde Sterchele dit seizoen elf keer. Zijn laatste doelpunt dateert van 13 april. Toen maakte hij het enige doelpunt in de Brugse derby. Sterchele kwam in totaal vier keer uit voor de Rode Duivels.

Teraardebestelling
De teraardebestelling van Sterchele zal dinsdag plaatsvinden op het kerkhof van Alleur. In de loop van deze namiddag zal het stoffelijk overschot van Sterchele overgebracht worden naar het Funerarium Foret, rue Reine Astrid, 44 in 4432 Alleur, waar het vrijdag waarschijnlijk tussen 15u00 en 19u00 kan worden begroet. De ouders van de Luikse speler van Club Brugge zijn gedomicilieerd in Ans. (belga/sps)

Bekijk hier de mooiste foto's van Sterchele.

Een van de laatste foto's van Sterchele, met een jonge fan.
Een van de laatste foto's van Sterchele, met een jonge fan.
Zijn laatste doelpunt scoorde hij in de derby tegen Cercle.
Zijn laatste doelpunt scoorde hij in de derby tegen Cercle.
België leerde Sterchele en zijn typisch zegegebaar kennen bij Charleroi en bij G. Beerschot, waar hij vorig seizoen topschutter werd.
België leerde Sterchele en zijn typisch zegegebaar kennen bij Charleroi en bij G. Beerschot, waar hij vorig seizoen topschutter werd.