Football Talk België. Ajax bevestigt komst Marin - Gent niet in beroep tegen 3 duels Vadis

Ajax

Jonge Duivels treffen Ierland, Tsjechië en Griekenland in groepsfase

De nationale ploeg voor spelers onder 17 jaar neemt het op het EK in Ierland (3-19 mei) in groep A op tegen Ierland, Tsjechië en Griekenland. Dat is het resultaat van de loting van vandaag in Dublin.

Bij de loting waren alle deelnemende teams in twee potten opgedeeld, met België in de eerste pot. Uit diezelfde bokaal kwam organisator Ierland. Tsjechië en Griekenland hadden een plaatsje in pot 2.

De top twee van de poule stoot door naar de kwartfinales. Op het EK zijn ook tickets te verdienen voor het WK U17 in Brazilië later dit jaar (4-26 november). De vier halvefinalisten en de winnaar van een play-off tussen de twee beste kwartfinalisten mogen in de herfst hun koffers naar Zuid-Amerika pakken.

De Belgische U17 kwalificeerde zich na een foutloos parcours voor de eindronde van het EK. In de eliteronde eindigden de troepen van Browaeys na zeges tegen Bosnië-Herzegovina (1-0), Noorwegen (3-0) en Hongarije (4-2) aan kop. Ook in de eerste kwalificatieronde pakten de Belgen met 9 op 9 de groepswinst. Ze klopten toen Moldavië (1-0), Letland (5-0) en Griekenland (3-0).

Vorig jaar haalden de min 17-jarigen de halve finales op het EK in Engeland. Ook in 2015 waren de halve finales het eindstation. Dat jaar veroverden de jonge Duivels ook brons op het WK. 

Ajax bevestigt komst Marin

Ajax heeft de komst van Razvan Marin bevestigd. De 22-jarige middenvelder tekent een vijfjarig contract bij de club uit Amsterdam. Ajax neemt hem voor 12,5 miljoen euro over van Standard.

Marin werd op 23 mei 1996 geboren in Boekarest. Hij doorliep in zijn geboorteland de Gheorghe Hagi Football Academy en kwam vervolgens uit voor het eerste elftal van FC Viitorul Constanța. In 2017 nam Standard Marin over. Tot nu toe speelde hij 15 officiële duels voor zijn nationale team.

AA Gent niet in beroep tegen 3 duels Vadis

AA Gent beslist niet in beroep te gaan tegen de schorsing van Vadis Odjidja. Dinsdag sprak de Geschillencommissie van de voetbalbond een schorsing van 3 speeldagen uit voor de middenvelder van de Buffalo’s, die daardoor de uitwedstrijden tegen RC Genk en Anderlecht en de thuiswedstrijd tegen Antwerp mist. AA Gent had zelf een schorsing van twee speeldagen voorgesteld. Vooral het feit dat de Geschillencommissie in haar vonnis spreekt over ‘driest inkomen van Wesley’, was een overweging om alsnog beroep aan te tekenen. Maar dat doen de Buffalo’s dus niet. (RN)

Januari 2018: Frenay (l) naast de inmiddels al vertrokken Luc Devroe, Marc Coucke en dokter Chris Goossens, ook al weg..
BELGA Januari 2018: Frenay (l) naast de inmiddels al vertrokken Luc Devroe, Marc Coucke en dokter Chris Goossens, ook al weg..

Lierse Kempenzonen op zoek naar trainer

Eerste amateurklasser Lierse Kempenzonen heeft de samenwerking met trainer Dave De Herdt stopgezet. De Herdt nam in oktober samen met Urbain Spaenhoven het trainersroer over van René Trost. Twee weken geleden moest Lierse op vraag van de licentiecommissie al afscheid nemen van Spaenhoven, omdat deze niet over het vereiste Uefa A diploma beschikte. Daarop mocht De Herdt het alleen proberen, maar na een nul op zes tegen Geel en Rupel Boom mag De Herdt nu beschikken. “De magie tussen spelersgroep en technische staf was aangetast”, laat Lierse weten. Voorlopig leidt assistent Nico Van Kerckhoven de trainingen, maar de bedoeling is dat er snel een nieuwe T1 komt. Lierse is momenteel nog volop in de running voor de promotie-eindronde in eerste amateur. (KDC)

BELGA

Coucke vindt akkoord met Frenay voor 1 miljoen euro

Een zorg minder. Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft een vergelijk gevonden met makelaar Didier Frenay. Er was een dispuut tussen de twee over torenhoge commissies uit het verleden - sommige bronnen maken zelfs gewag van ruim dertig procent bij bepaalde transfers - wat Coucke overdreven vond, zeker in Propere Handen-tijden. Vandaar dat hij toenadering zocht, met succes: hij zou Frenay ongeveer één miljoen euro betalen, waarmee de zaak gesloten is. Frenay, die niet bereikbaar was voor commentaar, is bij RSCA de manager van onder meer doelman Thomas Didillon. (PJC)

Voetbalmakelaar Didier Frenay.
Copyright Apolline Boucq Voetbalmakelaar Didier Frenay.

Pro League: Reglement over makelaars bijna af

Het expertenpanel van de Pro League onder het voorzitterschap van ex-vicepremier Melchior Wathelet heeft zijn reglement over spelersmakelaars afgerond. De tekst zal nu voorgelegd worden aan het bestuur van de profclubs op de Algemene Vergadering van 6 mei. CEO Pierre François zal morgen in Lissabon de Pro League alvast vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering van European Leagues, de vereniging van Europese professionele competities, om de maatregelen te presenteren aan de rest van Europa. (NVK)

Pierre François, CEO van de Pro League, met Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat.
BELGA Pierre François, CEO van de Pro League, met Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat.

Vranjes getuigt tegen zangeres Karleusa

Hij zal blij zijn eenmaal het achter de rug is. Ognjen Vranjes is in Belgrado om te getuigen in de rechtszaak tegen Jelena Karleusa. De zangeres beschuldigde de Anderlecht-verdediger, met wie ze een affaire had, van meerdere doodsbedreigingen, terwijl de Bosniër haar laster en eerroof verwijt. Karleusa dook niet op in Belgrado, ze paste omdat een familielid recent overleden is. Het is niet duidelijk wanneer er een uitspraak verwacht moet worden, de clan-Vranjes hoopt op een schadevergoeding. In de Bosnische pers is er sprake van twee miljoen euro. (PJC)

Februari 2017: Jelena Karleusa hier als partner van Dusko Tosic in de tribunes van Besiktas.
Photo News Februari 2017: Jelena Karleusa hier als partner van Dusko Tosic in de tribunes van Besiktas.

Cobbaut wéér niet in de selectie

‘t Wordt alweer supporteren vanuit de tribune. Elias Cobbaut zit opnieuw niet in de selectie. De linksachter maakt absoluut geen deel uit van de plannen van Fred Rutten. Cobbaut hoopt dat zijn gebrek aan speelminuten hem straks niet het EK voor beloften in Italië kost. Ook Yevhen Makarenko moet zijn voetbalschoenen vanavond niet meenemen, hij is er evenmin bij. Sebastiaan Bornauw viert wel zijn rentree bij de achttien. Adrien Trebel wordt in de basis verwacht. (PJC)

Cobbaut, Saelemaekers en Amuzu.
Photo News Cobbaut, Saelemaekers en Amuzu.

Laifis niet fit

Kostas Laifis bleef gisteren op de bank. De Cypriotische linksachter van de Rouches kreeg vrijdag een trap in de wedstrijd tegen Antwerp en was onvoldoende hersteld. Daardoor schoof Kosanovic door naar de linksachter en kwam Bokadi centraal achterin naast Vanheusden. Miangue, Goreux en Pocognoli volgden de match vanuit de tribune. (FDZ)

Laifis viert met Ochoa na de zege tegen Antwerp.
Photo News Laifis viert met Ochoa na de zege tegen Antwerp.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • WILLY NAEGELS

    Dat ga je goed doen Marin! Jammer voor de Rouches maarja supertalent blijft nou éénmaal niet in België hangen. Succes bij Ajax!

  • Norbert Deploige

    Allee dan hebben ze toch nog geld.......ik dacht dat jullie enige tijd geleden beweerden dat ze failliet waren. Wat is het nu ........duim zuigen of betweter zijn?

  • willems michel

    Zoals gewoonlijk bij Anderlecht, ze blijven vandaag omkopen zoals in het verleden.