Football Talk België (28/4). Antwerp riskeert 25.000 euro boete na rondvliegende bekertjes, ook match achter gesloten deuren?

Photo News

25.000 euro boete dreigt voor Antwerp

Antwerp moet meer dan waarschijnlijk een bedrag van 25.000 euro ophoesten voor de supportersincidenten van vrijdag tijdens de match tegen Standard. Dat bevestigde de Pro League, die de interne procedure eerstdaags zal opstarten. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De opener van speeldag 6 in play-off 1 tussen Antwerp en Standard werd na 75 minuten stilgelegd door scheidsrechter Nathan Verboomen. Ondanks een verzoek tot kalmte van de stadionomroeper eerder in de tweede helft, werd Standard-trainer Michel Preud'homme met bekertjes bier bekogeld vanuit de eretribune van Antwerp. Na tien minuten gedwongen pauze kon de match incidentloos uitgespeeld worden. De Great Old won de potige match met 2-1.

Op basis van het interne reglement van de Pro League riskeert Antwerp voor de tijdelijke stillegging van de match een boete van 25.000 euro. De Pro League noemt het een vergoeding, omdat dat geld gaat naar de sociale projecten van de koepel van profclubs. De interne procedure zal volgende week worden opgestart. De boete wordt dan in principe bekrachtigd op de eerstvolgende raad van bestuur van 6 mei. Ook de boete voor RSC Anderlecht, te weten 50.000 euro voor de definitieve stillegging van het duel op het veld van Standard, moet dan bevestigd worden.

Behalve 25.000 euro aan de Pro League hangt Antwerp ook een disciplinaire procedure bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) boven het hoofd. De bondsprocureur kan het stamnummer 1 vervolgen op basis van de rapporten van ref Verboomen en de aanwezige match delegate, die ongetwijfeld melding zullen maken van de tijdelijke staking. Gezien de antecedenten van Antwerp bij de bondsinstanties, is het niet uitgesloten dat er gedreigd wordt met een al dan niet voorwaardelijke match achter gesloten deuren. De versnelde procedure is niet van kracht, dus het kan nog even duren voor er een sanctie uitgesproken wordt. 

Photo News
Photo News19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ronny meuris

  Bölöni heeft gelijk hé. Na die levensgevaarlijke kwetsuur van Sao Pinto verleden jaar kan je niet voorzichtig genoeg zijn en moet in de toekomst iedereen gefouilleerd worden op bekertjes bier.

 • Leon TRIMPE

  Marcel de MAESSCHALCK , de spelers van ANTWERP zijn bikkelhard , maar niet 'vuil'. Bij BRUHHE daar lopen echt geniepige vuile achterbakse ettertjes rond . Geef mij dan maar die van ANTWERP !!!!

 • eric debanne

  Zegt genoeg over deze ploeg en zijn fans ......! Zeker geen voorbeeld voor de jeugd ...

 • els kinnaer

  Marc, Standard heeft na de match Charleroi-Standard (op 't moment dat ze werd stilgelegd was het 1 - 3) wel degelijk een straf gekregen. Beide ploegen kregen 0 punten (voor Charleroi was dit eigenlijk geen straf) en Standard heeft een match achter gesloten deuren gespeeld tegen STVV. Dus, en dit is niet alleen voor jou bedoeld, vooraleer jullie nog eens oordelen over Charleroi-Standard controleer dan eerst de feiten aub.

 • Philippe Janssens

  Ai Marcel ..... Antwerp op de 3e plaats dat prikt precies... voor elk bekertje pils EUR 25.000 boete... tja dan waren Club, Anderlecht en Standard al lang failliet...