Football Talk België (27/04). Anderlecht blijft onderhandelen met AEK over Vranjes, voorlopig nog geen deal

BELGA

Vranjes en AEK: voorlopig nog geen deal

Michael Verschueren kruist zijn vingers dat het rondkomt. Zoals eerder deze week gemeld heeft AEK Athene zijn uitdrukkelijke belangstelling voor Ognjen Vranjes (29) geuit. Technisch directeur Nikos Lyberopoulos reisde zelfs al naar Brussel om te onderhandelen. AEK wil ex-publiekslieveling Vranjes huren, Anderlecht is dat idee genegen, maar AEK kan het forse loon van de Bosniër niet overnemen. Vranjes wil financieel dan weer niet inboeten. Als RSCA hem wil verpatsen, zal het dus toegevingen moeten doen. Voorlopig is er geen deal, wat sommige Griekse media ook beweren.

© Philip Reynaers / Photonews

Anderlecht geeft belofte Lucas Lissens contractverlenging

RSC Anderlecht heeft het contract van jeugdspeler Lucas Lissens verlengd tot 2021, zo meldt de Belgische recordkampioen. De 17-jarige Lissens is een sterkhouder bij de U21 van paars-wit en de nationale ploeg U19.

“Lucas is een talentvolle speler. Ik kan hem maar één ding wensen: dat hij net als Sebastiaan Bornauw en Hannes Delcroix als centrale verdediger de overstap kan maken van de U21 naar de A-ploeg”, stelt Youth Director Jean Kindermans.

Verbist: “VAR had geen penalty mogen geven”

Beter laat dan nooit. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft alsnog duiding gegeven bij de strafschopfase op speeldag vier in de wedstrijd tussen Racing Genk en Club Brugge. Brandon Mechele kreeg de bal toen onvrijwillig tegen de arm in de zestien, maar na ingrijpen van de VAR kwam er alsnog een penalty. Onterecht, zegt Verbist: “Mechele blokkeert een schot naar doel van Aly Samatta. Samatta krijgt de geblokkeerde bal tegen zijn been waardoor de bal via de grond tegen de onderarm van Mechele komt. Mechele staat op dat ogenblik door het blokkeren van de bal met de rug naar het spel en weet niet waar de bal zich bevindt. De scheidsrechter laat doorspelen, maar wordt door de VAR toch naar het scherm geroepen. Na raadpleging van de beelden geeft de scheidsrechter strafschop. De VAR had hier niet moeten tussenkomen. Op het moment dat Mechele de bal tegen de arm kreeg, ging het niet meer over het blokkeren van de bal maar om een ongelukkig contact van de bal op de arm. De strafschop had hier dus niet moeten toegekend worden.” (PJC)

RV

Wesley en Denswil opnieuw fit

Goed nieuws voor Club. Sterkhouders Wesley (knie) en Denswil (enkel) - die zich tot donderdag beperkten tot een individueel programma - trainden gisteren voor het eerst sinds het gelijkspel op Antwerp weer mee met de groep. Behoudens een reactie - wat niet verwacht wordt - zijn ze fit voor de topper tegen Anderlecht. Club traint deze ochtend een laatste keer. (NP)

Photo News

Visser van veld naar VAR-busje

Niet tussen de lijnen, wel op de parking van Jan Breydel zondag: Lawrence Visser, vorige maandag nog scheidsrechter bij Antwerp - Club Brugge. Zes dagen nadat hij - samen met de VAR - geen strafschop zag in de charge van Van Damme op Openda neemt de ref zélf plaats in het busje van de videoscheidsrechter. Een opvallende beslissing, na alle commotie die door de dwaling van de arbitrage was ontstaan. Maar het is allesbehalve een straf, zo valt te horen. De wedstrijd zelf wordt geleid door Erik Lambrechts, die woensdag ook de bekerfinale tussen AA Gent en KV Mechelen fluit. (TTV/NP/RN)

Photo News

Okon geeft aftrap

Ex-verdediger van blauw-zwart Paul Okon geeft zondag de aftrap van Club Brugge-Anderlecht. De Australiër is in België voor de boekvoorstelling van ‘De Brugse Gouden Schoenen’. Hij verdedigde tussen 1991 en 1996 de kleuren van Club, voor wie hij in 72 matchen één keer wist te scoren. In zijn laatste seizoen werd de verdediger bekroond met De Gouden Schoen.

Photo News

Gerkens niet fit

Gestart was hij wellicht toch niet. Karim Belhocine kan tegen Club Brugge geen beroep doen op Pieter Gerkens. De middenvelder sukkelt met de kuit. Ook James Lawrence kende de voorbije dagen wat pijntjes, maar Belhocine verwacht dat de verdediger wel speelklaar geraakt.

Volgens Afrikaanse media volgt Anderlecht Kelvin John, een 15-jarige aanvaller uit Tanzania. In zijn thuisland wordt hij vergeleken met Kylian Mbappé. (VDVJ/PJC)

Photo News

Zo straf is dit Antwerp

13 op 18

Na zes speeldagen heeft Antwerp 13 punten - indrukwekkend. In de geschiedenis van de play-offs begonnen enkel Anderlecht (in 2010 met 14/18 en in 2016 met 13/18), Standard (in 2011 met 16/18 en in 2013 en 2018 met 13/18) en AA Gent (in 2015 met 13/18) even goed of beter. Klopt Genk dit weekend AA Gent, dan heeft het 15/18.

Eerste thuiszege tegen grote 3 sinds 2002

Voor het eerst sinds 15 september 2002 slaagde Antwerp er in om op de eigen Bosuil een tegenstander van de grote drie (Anderlecht, Club en Standard) over de knie te leggen. Sinds de 2-1 winst in 2002 tegen Anderlecht passeerde er twaalf keer een traditionele topclub in Deurne Noord.

Eerste thuiszege tegen Rouches sinds ‘96-’97

Godfroid, Owolabi en Severeyns hebben opvolgers. In het seizoen 1996-1997 waren zij de doelpuntenmakers in de laatste thuiszege van Antwerp tegen Standard (3-0). De voorbije zeven thuismatchen kon Antwerp niet winnen van de Rouches. (JSe/KDC)

Photo News

Malinwa-fans per boot naar bekerfinale

De eerste bekerfinale in tien jaar: dan moét je wel iets speciaals doen. Zowat tweehonderd supporters van KV Mechelen reizen woensdag per boot af naar Brussel. Twee passagiersboten brengen hen vanuit Willebroek of Kapelle-op-den-Bos naar de Heembeekkaai, vanwaar ze met bussen naar de Heizel trekken. Goed nieuws trouwens voor de KV Mechelen-fans die nog geen ticket konden bemachtigen voor de bekerfinale. Vandaag, om 13 uur, komen er 250 extra tickets in vrije verkoop, exclusief te verkrijgen via de online ticketshop. (ABD)

Club strikt Belg van ADO Den Haag

De 18-jarige Rabbi Mwenda maakt de overstap van ADO Den Haag naar Club Brugge. De Belgische middenvelder zal volgend seizoen in principe bij de beloften aansluiten. De jonge Brusselaar maakte recent deel uit van de Belgische U19-ploeg en genoot ook de belangstelling van Feyenoord. (TTV)

KBVB stap dichter bij verhuis

De financiering voor het nieuwe bondsgebouw is zo goed als rond. CEO Peter Bossaert had zich voorgenomen om in 2020 naar het nationale oefencomplex in Tubeke te verhuizen. Die timing lijkt nog steeds haalbaar. Het glazen huis van de voetbalbond wordt verkocht. Maar ook de Pro League - de belangenorganisatie van de profclubs - en de amateurvleugels van de bond huizen momenteel in dat gebouw. In principe gaan zij ook naar Tubeke. Al twijfelen bepaalde clubs of ze niet meer fysieke afstand moeten nemen van de bond, zodat de twee instanties op z’n minst onafhankelijker zouden overkomen. Daarnaast blijft de vraag of Voetbal Vlaanderen zijn domicilie op Waals grondgebied wil zien. (PJC)

photo_news

Cercle zonder Mercier

Geen Xavier Mercier (overbelasting rug) in de selectie bij Cercle Brugge en ook nog geen Kylian Hazard, die wel weer traint. Adama Traoré is wel opnieuw fit. De 18-jarige jeugdinternational Andi Koshi (ex-Anderlecht en PSV) wordt voor het eerst in de wedstrijdkern opgenomen. Cercle trekt in de aanloop naar volgend seizoen opnieuw op oefenkamp naar Hoenderloo en speelt ook weer twee wedstrijden tijdens een ministage in Le Touquet. De fandag is vastgelegd op 6 juli. (LUVM)

BELGA

Chakvetadze nog onzeker

Giorgi Chakvetadze is nog onzeker voor de wedstrijd tegen RC Genk. “Hij kon weer normaal trainen, maar we wachten tot op het laatste moment”, zegt Jess Thorup. “We zullen geen enkel risico nemen, maar het is vooral ook een mentale kwestie voor hem.” (RN)

Photo News9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  Ik kan ook een aantal fases opnoemen waqr club voordeel uit haalde en zo de match won. Maar toen hoorde we Verbist en co niet. Zelf de club fans waren stil op die momenten.

 • Guido Mangelschots

  Voor een goed begrip ik ben ook niet pro VAR . Maar telkens dat commentaar op de scheidsrechter daar wordt ik ziek van. Er niets of niemand die jullie tegenhoudt om zelf scheidsrechter te worden, er zijn er zoal te weinig. Dus inschrijven maar !!

 • dirk hosten

  Het gaat hier niet over het feit of Genk verdient heeft gewonnen, wel over de opeenvolgende nadelige beslissingen door VAR in nadeel Club. Enfin, hopelijk neemt Verbist maatregelen ipv telkenmale nadien te moeten toegeven dat ze fout zaten

 • Collewaert Theo

  één penalty die er niet mocht zijn en één penalty die er wel moest zijn, betekent 5 punten meer voor Club , want Genk won nooit zonder die penalty en op Antwerp was ook na 5 minuten de match al gespeeld. Niet de spelers maar de scheidsrechters en zeker de VAR, Pots op kop, ook Virant, Bellon en Co hebben boter op hun hoofd. Het ergste is dat het hier gaat om miljoenen maar dat buitenstaanders bepalen wie die opstrijkt. Hopelijk doet Club hier iets aan, misschien voor de burgerlijke rechtbank

 • Mie Van Gestel

  VAR mocht geen strafschop geven volgens Verbist in de match Genk - Brugge,waarom altijd praten over var en nooit over de man,in dit geval 'Pots'.Die man is blind als het in voordeel moet zijn voor Brugge,en is helderziende als het in't nadeel is voor Brugge.