Football Talk België 10/05. Opvallend: Beerschot-Wilrijk start abonnementenverkoop voor Jupiler Pro League

Photo News

BAS kent Virton 1B-licentie toe

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat eerste amateurklasser Excelsior Virton volgend seizoen een licentie voor 1B moet krijgen. In eerste instantie had de licentiecommissie het dossier van Virton niet goedgekeurd. Door de beslissing van het BAS kan Virton nu alsnog meedingen naar promotie. Het team uit de provincie Luxemburg ontvangt morgen Lierse Kempenzonen in de eindronde. Ook Lierse Kempenzonen en Deinze hebben een 1B-licentie. Van de vier deelnemers aan de play-offs heeft enkel Thes Sport die niet. Na één speeldag in de eindronde staan Virton en Deinze gelijk, Lierse volgt op drie punten. (KDC)

BAS kent ook Patro Eisden licentie toe

Het BAS heeft ook de kampioen in de tweede amateurklasse B, Patro Eisden Maasmechelen, een licentie uitgereikt om volgend seizoen aan te treden in de eerste amateurklasse. Dat heeft advocaat Walter Van Steenbrugge, die voetbalclub Patro voor het BAS verdedigde, aan Belga laten weten. Patro Eisden was naar het BAS gestapt omdat de Licentiecommissie eerst een licentie voor de eerste amateurreeks geweigerd had.

De club liet al horen dat alles in orde zou komen om alsnog een licentie in de wacht te slepen en zo gebeurde vrijdag ook. Een van de voorwaarden was de storting van een provisie van ruim 183.000 euro op een derdenrekening van de KBVB. Er zijn immers nog procedures hangende over niet betaalde lonen aan een aantal spelers en ex-trainers.

“1A voor de prijs van 1B”: Beerschot-Wilrijk start abonnementenverkoop voor Jupiler Pro League

‘Operatie Abo: 1A voor de prijs van 1B’, een opvallende campagne van Beerschot-Wilrijk. De Antwerpse club start komende dinsdag de abonnementenverkoop voor het seizoen 2019-2020. De prijzen blijven hetzelfde als in 1B, maar de verkoop is gericht op de hoogste klasse.

Door de ‘Propere Handen’-affaire is het nog niet duidelijk wie volgend seizoen in de Jupiler Pro League zal uitkomen. Beerschot-Wilrijk greep naast de landstitel in 1B, maar promoveert mogelijk nog naar 1A. Hoe dan ook: de Kielse Ratten lijken niet te twijfelen en starten een abonnementenverkoop voor de Jupiler Pro League.

“Tot en met vrijdag 7 juni, krijgen de supporters de kans een abonnement te kopen aan dezelfde tarieven als het voorbije seizoen in 1B. Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk voor de prijs van Lommel en Roeselare, dat is waar we voor gaan”, valt op de clubwebsite te lezen.

“Het disciplinair onderzoek in de zaak Operatie Zero, uitgevoerd door onafhankelijke juristen heeft geconcludeerd dat er ploegen ongetwijfeld aan wedstrijdvervalsing hebben gedaan. We gaan ervan uit dat zij de gepaste straf zullen krijgen binnen de voorziene termijn. In dat geval is Beerschot de gerechtvaardigde promovendus, gezien de knappe tweede plaats in een sterke reeks en de opnieuw afgedwongen finale.”

De Witte en Louwagie stellen Thorup gerust

Eergisteren hebben Ivan De Witte en Michel Louwagie Jess Thorup uitgenodigd voor een gesprek. De Gentse bestuurders drukten daarbij de geruchten de kop in als zou De Witte al met Hein Vanhaezebrouck gesproken hebben over volgend seizoen. “Waar rook is, is normaal ook vuur”, zegt Thorup. “Maar de voorzitter en Michel hadden een eerlijk en open gesprek met mij. Ze beloofden me 100% dat dit verhaal ‘bullshit’ is. Ik geloof hen, daarmee is dit voor mij ook afgesloten.” Thorup beseft wel dat zijn positie ter discussie staat, maar hij toont zich strijdvaardig voor de match op Standard. (RN)

BELGA

Target Vlap was al in Anderlecht

Het is Anderlecht menens om Michel Vlap (21) van Heerenveen aan te trekken. Paars-wit nam al contact op met de Nederlanders over de transfervoorwaarden van de nummer tien én nodigde de speler nu ook uit om een competitiewedstrijd bij te wonen. Vlap ging in op die invitatie - om welke partij het gaat, is niet bekend-, wat aantoont dat hij gecharmeerd is door de interesse. In Nederlandse media zei de belofteninternational al dat een overstap naar België “een interessante optie” is. Enig probleem is voorlopig dat Heerenveen op 8 miljoen euro hoopt voor Vlap, die dit seizoen zestien keer scoorde en zes assists gaf. Anderlecht bidt dat die prijs nog zakt.

RSCA is ook nog op zoek naar een spits. Dieumerci Mbokani (33) staat op de shortlist, maar over de Congolees bestaat interne verdeeldheid. Anderlecht volgt ook Alexander Isak (19, door Dortmund verhuurd aan Willem II). (PJC)

VI Images

Tinder voor voetbalclubs van start

Het ambitieuze project ‘Find Your Match’ van Frédéric Leidgens trapt vandaag af. De teammanager van Antwerp werkte de voorbije maanden zijn idee - een platform voor het organiseren van oefenwedstrijden - uit en lanceert het vandaag officieel. Hij ondervond zelf hoe lastig het was om de geschikte tegenstanders voor oefenwedstrijden te vinden en komt nu met het ‘Tinder voor voetbalclubs’. Op basis van een aantal parameters kunnen clubs van alle niveaus straks oefenwedstrijden in mekaar boksen. De inschrijving is gratis en pas vanaf de derde maand starten de abonnementskosten. In een later stadium kunnen ook onder meer hotels, neutrale oefenvelden of scheidsrechters via ‘Find Your Match’ gezocht en gereserveerd worden. (SJH)

Exit Canesin bij KV Oostende

Voor Fernando Canesin zit zijn passage bij KV Oostende er zo goed als zeker op. De geblesseerde aanvaller keerde terug naar Brazilië, waar hij de komende weken verder zal revalideren. Canesin gaf eerder aan de club te zullen verlaten, iets waar KVO in ruil voor de juiste prijs mee akkoord gaat.

Ook voor Coopman (adductoren) en Capon (achillespees) is het seizoen definitief voorbij. Wat de contractverlenging van Tom De Sutter betreft, is het afwachten. De spits had eerder een mondeling akkoord met Hugo Broos, maar vraag is of voorzitter Dierckens en manager Orlans die overeenkomst straks in een verbintenis zullen omzetten. Nog raakte bekend dat de kustploeg deze zomer van 30 juni tot 6 juli op stage trekt naar het Nederlandse Hoenderloo. (TTV)

Photo News

Standard sensibiliseert jeugd tegen discriminatie

Ingrid Vanherle, administratief directeur van de Académie op Standard, startte eind maart met een sensibiliseringscampagne tegen discriminatie bij de jeugdspelers van de Rouches. “We wilden dat iedereen zich bewust werd van wat er zich afspeelt op en rond het veld. Veel kinderen worden dagelijks met verschillen geconfronteerd. We hebben een hele dag uitgetrokken om hen te sensibiliseren. De kleinsten met tekenfilms, de oudsten met een theaterstuk. Elk kind kreeg daarna een pen en een bierviltje om iets te tekenen wat niet goed aanvoelde of net wel. Anoniem - dat heeft geholpen. We trokken grote ogen toen we zagen wat er bij hen leeft. Daarna hebben we een logo gecreëerd, dat zal morgen (vanavond, red.) onthuld worden voor de wedstrijd tegen AA Gent. Deze actie zullen we elk jaar herhalen. Bovendien zullen we een sociale cel oprichten waar iedereen terechtkan met zijn problemen.” (FDZ)
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bartholomeus jaspers

  Zou jammer zijn als ze in 1A zouden spelen : met Antwerp hebben we al genoeg potstampers in 1A !

 • Albert Georges

  constan vriel , ik ben al vele jaren supporter van Beerschot (met abo) . Maar om 100km te rijden om oefenwedstrijden te zien in PO2 heb ik toch niet veel goesting.

 • Eric Van den Bergh

  Welke, verborgen, invloed heeft Beerschot bij de bond?

 • jurgen van rompaey

  Hoe kun je in 1B een landstitel verliezen ? Dan verliezen ze in 4de provinciale ook een landstitel als men tweede eindigd .

 • Peeters Freddy

  Beerschot zou nooit naar 1A mogen want zij zijn geen kampioen in 1B, net als Genk die wonnen de beker niet en zouden dan ook niet europees mogen spelen voor bekerwinnaars. De KBVB is duidelijk het noorden kwijt.